Prima ediție a Galei Educației Informate în Științe și Tehnologii Spațiale va avea loc astăzi, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în Auditorium, de la ora 15.00. Evenimentul vine să confirme potențialul tehnologic al orașului, dar și interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spațiale de către elevi, studenți, cadre didactice, companii din domeniul IT.
Ideea evenimentului a pornit de la interesul manifestat de elvii de liceu pentru domeniul de vârf și în special a celor patru echipe de elevi din Timișoara care au reprezentat România la Zero Robotics, care s-a desfășurat în SUA. Manifestarea își propune structurarea unui ecosistem local complex în zona științelor și tehnologiilor spațiale în Timișoara sau chiar încheierea unui parteneriat între inițiatorii evenimentului: Asociația Banat IT, Lasting Software, Nokia, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.
Organizatorii își propun să ofere garanții tinerilor cu preocupări în domeniu că pot studia tehnologiile de vârf și că pot urma o carieră în domeniu chiar la Timișoara. La eveniment va fi prezentat cadrul creat de către Agenția Spațială Română (ROSA) în conjuncție cu Agenția Spațială Europeană (ESA), prin care sunt oferite bune premise pentru dezvoltarea de activități și proiecte, atât în zona educațională cât și în cea de business. Vor fi evidențiați acei copii, tineri și profesori ai lor care conștientizează potențialul domeniului științelor și tehnologiilor spațiale, valorificând oportunitățile existente, dezvoltând participări spectaculoase la competiții naționale și globale (CanSat, Exo-RO, Zero Robotics, NASA Space Apps Challenge, Climate Detectives), participări susținute masiv de donatori individuali și firme locale.
Va fi anunțată desemnarea de către ESERO România a Timișoarei ca gazdă a competiției naționale de simulări satelitare CanSat.
Comentarii prin facebook