Social

Sprijin pentru tinerii din Timiș care părăsesc sistemul de protecție a copilului

Tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului sunt sprijiniți pentru a-și valorifica potențialul cât mai bine. La finalul lunii iulie, la Tirana (Albania), a avut loc o nouă întâlnire de lucru între partenerii proiectului Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care.

Sprijin pentru tinerii din Timiș care părăsesc sistemul de protecție a copilului

Obiectivul principal al proiectului NOW WHAT? este de a sprijini tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului în a-și valorifica cât mai bine potențialul. Proiectul va oferi sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protecție a copilului, fie au părăsit sistemul. Domeniile în care aceștia vor primi sprijin sunt diverse, și anume: locuire, formare, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație, incluziune socială.

„Un aspect important care a fost discutat a fost cel legat de componenta de mentorat, respectiv realizarea protocolului de mentorat, recrutarea mentorilor (România a recrutat, până în prezent, cel mai mare număr de mentori), adaptarea protocolului la contextul național și instruirea mentorilor, care va avea loc până la sfârșitul lunii decembrie 2019”, transmit cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Proiectul a început în luna martie 2018 și are o durată de 24 de luni. Parteneriatul este format din opt instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – Coordonatorul proiectului), Organizația “The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa.…

18 minute ago

Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I

Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa…

O oră ago

Liga 3. Ghiroda şi Politehnica, victorii înainte de barajul direct

În acest weekend s-a disputat ultima etapă din Liga 3. În seriile vestice, deznodământul era…

O oră ago

Emblematica trupă Cargo va cânta la Buziaş, în weekend-ul următor , la “Aero West Bike Fest”

În weekend-ul următor, timp de două zile, la Buziaş va avea loc festivalul „Aero West…

4 ore ago

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

20 de ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

22 de ore ago