Categories: Administratie

Ambrozia, dusman de clasa pentru primarie

Pentru timișorenii alergici, luna august este, poate, cea mai cumplită. Ambrozia le face viață grea în fiecare an. Și tot în fiecare an, primăria duce un război pe care nu reușește să-l câștige, fiindcă pe terenurile virane din oraș, planta crește în voie.

Ambrosia Artemisiifolia, sau iarba pârloagelor, plantă originară din America de Nord, este naturalizată perfect pe terenurile virane din Timișoara. Planta este inclusă în lista oficială a buruienilor de carantină şi în multe ţări din Europa este combătută mecanic şi chimic. Este extrem de periculoasă, mai ales că produce polen până în luna octombrie. Maximul este atins undeva la jumătatea lunii septembrie. În plus, cantitatea de polen produsă se dublează în perioadele de secetă şi temperaturi crescute. La Timișoara, alergicii sunt disperați din cauza acestei plante. Numărul persoanelor care trebuie să urmeze tratamente cu medicamente antihistaminice este în creștere, iar astmaticii sunt cel mai greu încercați.

Primăria anunță însă că, în ultimele zece zile, a făcut mai multe tratamente de ierbicidare a ambroziei. Conform datelor de la PMT, au fost cuprinse în această acțiune zonele Soarelui, Freidorf, Blaşcovici și Ovidiu Balea. În funcție de condițiile meteo, lucrările de combatere vor continua, în perioada următoare, în Fratelia, Girocului și zona Timişoara Sud, în perimetrul cuprins între străzile Bujorilor, Cercului, Dimineţii, Calea Martirilor, Musicescu, Calea Urseni și Mureş. Municipalitatea îi avertizează, din nou, pe proprietarii de terenuri că, dacă nu le întrețin și nu le curăță de buruieni, sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 de lei pentru cele juridice.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago