Arhiva pentru eticheta: combatere

Boala Limbii Albastre nu este grava decat pentru economie

Boala Limbii Albastre nu este grava decat pentru economie

Boala Limbii Albastre, care afectează bovinele ovinele și caprinele, este controlată foarte atent în Timiș. Cel puțin asta spun reprezentanții Direcției Agricole. În momentul de față nu există cazuri confirmate, dar specialiștii nu știu cum va evolua situația.

Reincepe razboiul cu ambrozia!

Pacostea de pe capul timișorenilor alergici, adică ambrozia, e luată din nou în vizor de Primăria Timișoara. Lupta este reluată în fiecare an, fără prea mare succes însă, câtă vreme orașul e plin de terenuri virane, pe care această buruiană crește în voie. În luna mai, CJ Timiș a a alocat 100.000 de lei pentru pliante. Tot pentru stârpirea ambroziei.

Ambrozia ii chinuie din nou pe alergicii din Timisoara

E luna august, așa că primăria se luptă, din nou, cel puțin la nivel teoretic, cu ambrozia. Această plantă originară din America de Nord, dar împământenită zdravăn pe terenurile virane din Timișoara face zile amare alergicilor. Situația se repetă în fiecare vară, pentru că, pe terenurile virane din oraș, planta crește în voie.

O noua “arma” impotriva ambroziei

Primul centru de monitorizare pentru Ambrosia artemisiifolia şi polen alergen din România a fost inaugurat de Universitatea de Ştiințe Agricole ş Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara. Centrul a fost realizat în cadrul unui proiect finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Top