Categories: Administratie

Se depun cereri pentru garsonierele primariei de pe strada Polona

Blocul de pe strada Polonă nr. 19, cumpărat în iarnă de Primăria Timișoara, urmează să fie dat în folosință. Până la finele lunii martie, pot fi depuse cererile pentru obținerea unei locuințe. Repartizarea va fi făcută în ordinea de prioritate nou stabilită la plenul din februarie al CL, iar zece locuinte vor fi destinate angajaților instituțiilor bugetare.

Municipalitatea a câștigat, în noiembrie, o licitație al cărei obiect era vânzarea a 129 de garsoniere dintr-un bloc construit de o firmă intrată în insolvență. Prețul plătit: 921.000 de euro. Imediat după câștigarea licitației, primarul Nicolae Robu anunța că imobilul e într-o stare deplorabilă, cu încăperi devastate și fără instalații sanitare și electrice. S-a ajuns apoi la un acord cu BRD, care s-a angajat să aducă imobilul în starea în care figura în caietul de sarcini, până la finele lunii februarie. Viceprimarul Traian Stoia a anunțat acum că, până la sfârșitul lui martie, solicitanţii de locuințe pot depune cereri la Centrul pentru Informare Cetăţeni. „Cererile depuse vor fi analizate, iar pe baza actelor depuse în dovedire se va stabili punctajul acumulat de fiecare solicitant, urmând să fie centralizate pentru stabilirea ordinii de prioritate. Repartizarea locuintelor va fi făcută în ordinea de prioritate nou stabilită, de către Comisia de repartizare a locuinţelor”, spune Stoia. Principalele criterii pe baza cărora se va face repartiția sunt: titularul cererii să fie major, înscris pe listele de priorități ale PMT, să aibă domiciliu stabil și să lucreze în Timișoara. La finalul articolului găsiți atașate toate informațiile necesare.

Potrivit HCL 57/2014, adoptate în februarie, zece din cele 129 garsoniere vor fi atribuite ca locuinţe de intervenţie, destinate cazării personalului unităţilor bugetare, urmând ca atribuirea să se facă la cererea instituţiilor ai căror angajaţi solicită atribuirea unei locuinţe. „Cei care vor primi locuințele vor putea sta acolo cât doresc, dacă plătesc la timp chiria. La chirie există un regulament: aceasta se plătește pe trei luni, iar la jumătatea celei de-a treia luni trebuie achitată următoarea tranșă, pe încă trei luni”, a mai spus Traian Stoia. Cuantumul chiriei nu a fost încă stabilit. (sursa imagine: digi24.ro)

acte necesare strada polona

criterii atribuire locuinta

criterii cadru polona

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago