ASA Targu Mures este ce ar fi putut sa fie Poli Timisoara in urma cu un an

Cu un buget ce nu depăşeşte trei milioane de euro, ASA Târgu Mureş este surpriza Ligii I. După 12 etape, echipa antrenată de Cristi Pustai ocupă locul 5, adunând 22 de puncte, cu șase mai puţine decât liderul Steaua Bucureşti. Secretul rezultatelor excelente de până acum este managementul de excepţie şi formarea unui grup de jucători cu state vechi în primul eşalon.

Mulţi dintre jucătorii care evoluează în prezent la ASA Tg. Mureş ar fi putut să ajungă şi la Poli Timişoara în urmă cu un an, dar conducerea de atunci a preferat să apeleze la jucători mult mai slabi cotaţi. Dorin Goga, Mircea Axente, Laszlo Sepsi şi Ianis Zicu, toţi foşti polişti, ar fi acceptat să evolueze în tricoul lui Poli sezonul trecut. La Poli ar fi venit şi Janos Szekely, fotbalist crescut de Poli, care a jucat la Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti sau FC Braşov, dar conducerea clubului timişorean nu a ştiut să negocieze. Goga a discutat cu Poli în vara lui 2013, dar Valentin Velcea s-a opus transferului. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Mircea Axente. În pauza competiţională a sezonului trecut, Poli i-ar fi putut împrumuta de la CFR Cluj pe Laszlo Sepsi, Voiculeţ şi Hora, care ar fi putut ajuta echipa în lupta pentru evitarea retrogradării. Din nou, conducerea clubului a spus pas şi a acceptat să transfere zece jucători, nicunul nereuşind să se impună în prima echipă în retur. Sepsi, Voiculeţ şi Hora au fost împrumutaţi la ASA Tg. Mureş cu care au promovat în primul eşalon. Consecinţa managementului defectuos dictat de tandemul Călin Rosenblum-Valentin Velcea: retrogradarea în liga secundă.

De fiecare dată când s-a discutat despre Goga, Axente, Szekely, Sepsi, Voiculeţ sau Hora, Călin Rosenblum se ascundea în spatele bugetului clubului, despre care spunea că este prea mic pentru a achiziţiona astfel de fotbalişti. Nu este şi cazul lui ASA Târgu Mureş, care, deşi are un buget mai mic cu mai bine de un milion de euro faţă de cât a avut Poli în Liga I, a reuşit să-i înregimenteze pe toţi fotbaliştii amintiţi. În plus, la ASA au mai fost convinşi să evolueze şi alţi fotbalişti cu nume ca N’Doye, călăul Stelei Bucureşti, Gabi Mureşan sau Stăncioiu. Principalul „vinovat” pentru tot ce se întâmplă acum la ASA Tg. Mureş este Daniel Staicu, fost manager sportiv la Poli Timişoara. Cu un buget mai mic ca al celor de la Poli, Stanciu a reuşit să facă minuni cu lotul ardelenilor. (sursa foto: www.prosport.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

13 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago