Categories: Poli Timisoara

Poli face trei puncte chinuite in fata „lanternei rosii”

ACS Poli și-a mărit avantajul față de Metalul Reșița, principala contracandidată la promovarea în Liga I. Timișorenii au câștigat greu meciul cu „lanterna roșie” Șoimii Pâncota și au cinci puncte în fața reșițenilor, care au pierdut în fața lui FC Caransebeș.

Dan Alexa a început partida cu Șoimii Pâncota în formula Pap, Belu, Scutaru, Cânu, Neagu, Keita, Trandu, Poparadu, Boldea, Popovici și Pedro Henrique. A fost primul meci oficial jucat pe teren propriu în 2015 și, după egalul de săptămâna trecută, timișorenii aveau nevoie de un rezultat bun, care să le crească moralul. Asta, mai ales că întâlneau acasă ultima clasată. Gazdele au început în forță partida și s-au instalat repede în careul arădenilor, însă nici Belu, nici Trandu, nici Popovici nu reușesc să marcheze. În minutul 22, timișorenii ratează o ocazie cât casa, după ce Pedro Henrique, servit bine de Popovici, trage peste poartă din poziție perfectă. Jucătorii lui Alexa sunt la cârma partidei, dar nu reușesc nicicum să bage mingea în poartă. Lipsiți de inspirație, Henrique, Scutaru și Keita „reușesc” doar să-și treacă numele pe lista ratangiilor.

La pauză se intră 0-0, iar la revenire, Bărbuț intră pe teren în locul lui Popovici. Era deja a doua schimbare făcută de Alexa, după ce, chiar înainte de fluierul final al primei reprize, Elek l-a înlocuit pe Boldea. Meciul se joacă pe aceleași coordonate, într-o dominare copioasă a lui Poli, dar fără rezultat pe tabela de marcaj. Pedro Henrique, foarte activ în prima repriză, oprește și el motoarele și este trimis pe bancă, în locul lui intrând Doman. Schimbarea a fost de bun augur, pentru că noul intrat a centrat perfect din careul arădenilor pentru Gabi Cânu, care nu-l iartă pe portarul Pașcalău. Era minutul 77 și Poli reușea să deschidă scorul. Până la final au mai fost consemnate câteva ocazii ale gazdelor, dar și multe cartonașe galbene, inclusiv pentru portarul Pap, sancționat pentru că trăgea de timp. Cele trei minute de prelungire n-au adus nimic nou pe tabelă, astfel că meciul s-a terminat 1-0 pentru Poli. Timișorenii au șansa, în etapa viitoare, să-și mărească avantajul de cinci puncte față de Metalul Reșița, care stă. ACS Poli va întâlni ocupanta locului al treilea în clasament, FC Olt Slatina. (sursa foto: https://www.facebook.com/ACSPoliTimisoara)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

2 minute ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

2 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

2 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

5 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

5 ore ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

6 ore ago