Categories: InvatamantUltima ora

Ordin de ministru: poti fi director de scoala si daca n-ai dat concurs, si daca l-ai picat!

Totală lipsă de respect a noului ministru al Educației față de profesorii care au dat examen pentru posturile de directori de școli! Pavel Năstase a decis că pot fi numiți directori și cei care nu au luat notă de trecere, și cei care nici măcar nu s-au înscris!

Profesorii care nu au promovat concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți în scoli vor putea ajunge liniștiți în aceste funcții! Evident, dacă au „pedigree”! Noul ministru al Educației, Pavel Năstase, a aprobat vineri un document care prevede că aceștia pot fi numiți în funcții, de către inspectorul general școlar, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului.

„În vederea soluționării situațiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcțiile de director și director adjunct prin detașare în interesul învățământului, situații raportate la data de 6.01.2017 (…) în funcțiile de director și director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite și persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.Numirea prin detașare în interesul învățământului se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017.”

Decizia lui Năstase anulează o notă transmisă inspectoratelor școlare pe 22 decembrie, prin care fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, anunța că în funcțiile respective nu pot fi numiți foștii ocupanți care fie nu s-au prezentat la examen, fie au căzut testul. La nivel național, după validarea rezultatelor de la concursul pentru directori, sunt vacante 3.509 funcții. În Timiș, doar în 99 din cele 197 de unităţi de învăţământ vor fi instalaţi directori stabiliţi în urma concursurilor organizate în toamnă. La unele şcoli, candidaţii nu au promovat examenele, iar la altele nici măcar nu au fost depuse candidaturi. Pe lista unităților de învățământ care nu au director prin concurs se numără licee cu renume, precum „Shakespeare” sau „Calderon”. În acest moment, în Timiș sunt neocupate patru posturi de directori adjuncţi. (sursa foto: www.ziaruldeiasi.ro)

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

3 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

4 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

5 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

5 ore ago