Totală lipsă de respect a noului ministru al Educației față de profesorii care au dat examen pentru posturile de directori de școli! Pavel Năstase a decis că pot fi numiți directori și cei care nu au luat notă de trecere, și cei care nici măcar nu s-au înscris!
Profesorii care nu au promovat concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți în scoli vor putea ajunge liniștiți în aceste funcții! Evident, dacă au „pedigree”! Noul ministru al Educației, Pavel Năstase, a aprobat vineri un document care prevede că aceștia pot fi numiți în funcții, de către inspectorul general școlar, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului.
„În vederea soluționării situațiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcțiile de director și director adjunct prin detașare în interesul învățământului, situații raportate la data de 6.01.2017 (…) în funcțiile de director și director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite și persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.Numirea prin detașare în interesul învățământului se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017.”
Decizia lui Năstase anulează o notă transmisă inspectoratelor școlare pe 22 decembrie, prin care fostul ministru al Educației, Mircea Dumitru, anunța că în funcțiile respective nu pot fi numiți foștii ocupanți care fie nu s-au prezentat la examen, fie au căzut testul. La nivel național, după validarea rezultatelor de la concursul pentru directori, sunt vacante 3.509 funcții. În Timiș, doar în 99 din cele 197 de unităţi de învăţământ vor fi instalaţi directori stabiliţi în urma concursurilor organizate în toamnă. La unele şcoli, candidaţii nu au promovat examenele, iar la altele nici măcar nu au fost depuse candidaturi. Pe lista unităților de învățământ care nu au director prin concurs se numără licee cu renume, precum „Shakespeare” sau „Calderon”. În acest moment, în Timiș sunt neocupate patru posturi de directori adjuncţi. (sursa foto: www.ziaruldeiasi.ro)
Comentarii prin facebook