Administratie

Şef pe viaţă! Culiţă Chiş contestă noua organigramă a Primăriei Timişoara, considerându-se “vătămat”

Încă şeful aşa zisei Direcţii Tehnice din Primăria Timişoara, a făcut o “plângere prealabilă” pe adresa primarului oraşului şi a Consiliului Local, prin care solicită revocarea noii organigrame a instituţiei. Culiţă Chiş era cel mai bine plătit salariat din primărie, iar printre motive arată că salariul lui venea din… taxele locale stabilite tot de el.

Culiţă Chiş nu se lasă şi se vrea şef pe viaţă. El a făcut o “plângere prealabilă”, prin care solicită revocarea organigramei, un demers care se face înainte de-a te adresa instanţei.

“Plângere Prealabilă prin care solicit revocarea Organigramei, Statului de funcţii, Regulamentului de organizare şi funcţionare al aparatului de specialiate al Primarului Municipiului Timişoara aprobate perin HCLMT  nr 237/15.06.2021 până la soluţionarea prezentei cauze”, se arată în documentul adresat de Culiţă Chiş primarului Dominic Fritz şi Consiliului Local.

În motivaţia acţiunii sale, Culiţă Chiş arată că este director al Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi, încă din 2007, indiferent de cum s-a chemat departamentul de-a lungul timpului. Apoi Chiş dă câteva explicaţii, unele cel puţin bizare, printre care şi aceea că salariul său a venit din taxe locale stabilite… chiar de el. Mai mult, fiindcă ar fi semnat tot felul de contracte, respectiv ceea ce îi crea postul, Timişoara s-ar fi dezvoltat.

“În temeiul acestei calităţi am dobândit drepturile şi obligaţiile specifice funcţiei, având atribuţiunile prevăzute în Regulamentul de organizare şi funcţionare. Încadrarea mea şi a întregului personal al Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi s-a făcut în temeiul unor dispoziţii ale Primarului Municipiului Timişoara pe durată nedeterminată, iar resursele financiare necesare funcţionării acestei direcţii proveneau integral din taxele locale stabilite de către direcţia condusă de subsemnatul. În această calitate, în considerarea intereselor instituţiei şi ale angajaţilor acesteia, între care şi subsemnatul, am încheiat numeroase contracte de execuţie lucrări, contracte de prestări servicii, contracte de furnizare, contracte de delegare, contracte de finanţare, pentru bunul mers al instituţiei şi dezvoltarea oraşului”, arată Chiş în plângere.

Nu în ultimul rând, el se declaraă persoană “vătămată” fiindcă nu va mai lua cel mai mare salariul din Primăria Tmişoara.

“Reorganizarea dispusă prin HCL a cărei revocare o solicit a cauzat – altor angajaţi vizaţi – o vătămare a intereselui nostru legitim de a ne continua activitatea ca angajaţi ai Direcţiei Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi, respectiv de a încasa salariul aferent acesteia potrivit dispoziţiei Primarului pe durată nedeterminată(…) Prin urmare, ca o chestiune prealabilă, vizând admisibilitatea unei atari plângeri, consider că am argumentat calitatea mea de persoană vătămată”, a mai scris Chiş

El mai spune că, deşi plângerea a semnat-o doar el, îi priveşte pe toţi angajaţii direcţiei.

Noua organigramă a primăriei a fost votată în Consiliul Local pe data de 15 iunie, urmând să intre efectiv în vigoare pe 1 august.

În timpul administraţiei Robu, a mai fost modificată organigrama, special pentru a i se oferi lui Culiţă Chiş puteri sporite.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Proiectul autostrăzii spre Moravița, studiu de fezabilitate în iunie. Va avea legătură în Serbia?

România se va putea apuca, în curând, de realizarea autostrăzii care va lega Timișoara de…

32 de minute ago

Retro Paradă cu mașini din anii `20, festival cu mii de flori, Caravana Dințișorului și teatru de păpuși, în weekend, la Iulius Town

Un nou weekend efervescent, cu evenimente pentru întreaga familie vă așteaptă la Iulius Town Timișoara.…

56 de minute ago

Flavius Biea câştigă la Craiova centura WBC Continental Latino

Campion mondial IBA World, timişoreanul Flavius Biea a fost cap de afiş, alături de Ronald…

10 ore ago

În parcul Pădurice va avea loc un nou Picnic Atipic

Ideea picnicului organizat în parcul din zona Dacia va fi repetată, de această dată în…

11 ore ago

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

11 ore ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

16 ore ago