Primăria Timișoara va avea, de la 1 decembrie, o nouă organigramă. Reapar două direcții vechi, se desființează una și se înființează o superstructură, al cărei șef va fi directorul preferat al primarului Nicolae Robu. Culiță Chiș va avea parte, odată cu promovarea, și de o creștere salarială pe măsură.
Doar câteva luni a „trăit” Direcția Generală de Urbanism și Dezvoltare Urbană a Primăriei Timișoara. Aprobată în vara lui 2018, aceasta va fi desființată cu începere de la 1 decembrie. Este doar una dintre modificările aduse organigramei PMT, votate, ca proiect suplimentar, în ultimul plen al CL.
Astfel, de la 1 decembrie, Direcția Urbanism și Dezvoltare Urbană va fi desființată și vor apărea din nou Direcția Urbanism, respectiv Direcția Dezvoltare. „Nu am avut om care să accepte să fie director general. Magda Nicoară a acceptat o perioadă, dar nu a mai vrut. Prin urmare, refacem Direcția de Dezvoltare și Direcția de Urbanism rămâne cum este”, a explicat primarul Nicolae Robu, în plen.
Direcția Urbanism, la care lucrează 49 de oameni, va fi coordonată de arhitectul șef și directorul executiv. Din ea fac parte Serviciul Certificări și Autorizări, Biroul Banca de Date Urbană, Biroul Avizare Conformități PUG/PUZ/PUD, Compartimentul Monitorizare și Control Urbanistic, Compartimentul Atelier de Urbanism, Compartiment Management Documente, Arhivare și Statistică și Compartimentul Spații Publicitare.
Direcția Dezvoltare, unde lucrează 45 de oameni, va fi coordonată de un director executiv și are în componență Serviciul Monitorizare Implementare Proiecte, Serviciul Generare și Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Națională și Locală, acesta din urmă coordonând Compartimentul Proiecte Diverse obținut prin reorganizarea Biroului Proiecte Diverse, Biroul Eficientizare Energetică Blocuri, Compartiment Atragere Investiții, Gestiune Parcuri Industriale și Relaționare cu Mediul Economic, Compartiment Reabilitare Clădiri de Patrimoniu.
Va fi reorganizată și Direcția de Evidență a Persoanelor, care va avea Serviciul Evidența Persoanelor, cu Compartimentul Preluare Eliberare Acte de Identitate + Biroul Actualizări Verificări Furnizări Date, respectiv Serviciul Stare Civilă, cu Compartimentul Înregistrări Acte Stare Civilă și Biroul Proceduri Speciale de Stare Civilă. De asemenea, Direcția Clădiri Terenuri Dotări Diverse I Est va avea câteva posturi în plus.
Cea mai interesantă modificare este însă de la Direcția Edilitară, care devine, de la 1 decembrie, Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități. Schimbarea survine la structura condusă de Culiță Chiș, directorul preferat al primarului Nicolae Robu, lăudat public în nenumărate rânduri și dat drept model celorlalți. În 2015, când Pasajul Michelangelo a fost inaugurat chiar de ziua edilului, Robu a spus chiar că și-ar dori să fie mai mulți „Culiță Chiș” în instituția de pe CD Loga 1.
De la 1 decembrie, Chiș va avea o titulatură „și mai onorantă”, dar și, foarte important, mai bine plătită. Primarul Robu explică: „Am transformat Direcția Edilitară în direcție generală. Este o direcție care are răspunderi uriașe, gestionează foarte multe proiecte și are și numărul de angajați suficient de mare încât să se justifice un asemenea statut. Asta presupune că structura va fi condusă de un director general. Până acum era director. Poate să fie numit interimar și îi crește și salariul, da. Nu o să punem și director adjunct. O să fie titulatura de director general, care este și mai onorantă și mai bine plătită”.
Potrivit ultimei declarații de avere, din postura de director al Direcției Edilitare, Culiță Chiș avea un venit lunar de 8.320 lei.
De când este primar, Nicolae Robu a modificat de mai multe ori organigrama municipalității. Din vara acestui an, de exemplu, există două direcții de patrimoniu, Est și Vest. Directorul uneia dintre ele este Florin Răvășilă, care până să ocupe această funcție, i-a fost edilului consilier personal.
Comentarii prin facebook