Arhiva pentru eticheta: gruia stoica

Gruia Stoica, patru ani de inchisoare cu executare! Firma sa reabiliteaza tramvaiele Timisoarei

Gruia Stoica, patru ani de inchisoare cu executare! Firma sa reabiliteaza tramvaiele Timisoarei

Curtea de Apel Ploiești l-a condamnat, joi, pe omul de afaceri Gruia Stoica la patru ani de închisoare cu executare. Stoica a fost trimis în judecată în 2014, pentru cumpărare de influență, alături de avocatul Doru Boștină, acuzat de trafic de influență.

Firma lui Gruia Stoica va reabilita tramvaiele Timisoarei

Până la sfârșitul anului, Timișoara va avea primul tramvai reabilitat. Municipalitatea a finalizat licitația începută în toamna trecută, la care s-au înscris două firme. Câștigătorul este asocierea Electroputere VFU Paşcani-Astra Vagoane Călători Arad. Firma din Pașcani, fostul Remar, deținută de Gruia Stoica, este cea la care a fost în vizită, anul trecut, primarul Nicolae Robu.

Doi „clienti” ai DNA se lupta pentru tramvaiele Timisoarei

Oricine ar câștiga licitația, tramvaiele din Timișoara vor fi reabilitate de o firmă a unui om de afaceri cu mari probleme cu legea. Gruia Stoica, de la Remar, și Călin Mitică, de la Remarul 16 Februarie, sunt personaje bine cunoscute de procurorii DNA. Primul dintre ei a fost, de altfel, arestat pentru o șpagă de nu mai puțin de trei milioane de euro, iar al doilea are mai multe dosare penale în lucru la DNA.

Arestat pentru spaga, Gruia Stoica are 50% sanse sa reabiliteze tramvaiele la Timisoara

Firma lui Gruia Stoica nu are decât un singur contracandidat la licitația pentru reabilitarea tramvaielor din Timișoara. Câștigătorul va fi anunțat în câteva săptămâni. Primarul Nicolae Robu nu are emoții legate de eventuale probleme, în condițiile în care Stoica se află deja după gratii, după ce a vrut să dea o șpagă fabuloasă într-o altă licitație.

Controversatul Gruia Stoica, favorit la reabilitarea tramvaielor din Timisoara

Vechile garnituri de tramvaie care circulă prin Timișoara vor primi o nouă față taman la Pașcani. Evident, dacă firma Remar va câștiga licitația organizată de PMT. Compania moldoveană aparține lui Gruia Stoica, un fost fierar care a făcut afacerea vieții lui pe spatele CFR Marfă, pe vremea ministrului liberal Ludovic Orban. Acum e unul dintre cei mai bogați oameni din România.

Top