Arhiva pentru eticheta: Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara

Ludovic Orban la Timisoara

Ludovic Orban, la Timişoara: “Pentru mine Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este în fapt lege”

Ludovic Orban, la Timişoara: “Pentru mine Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este în fapt lege”

Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, dacă ar fi fost adoptat ar fi schimbat fundamental societatea românească. Din păcate, deşi PNL a mai fost la guvernare, acesta nu a fost adoptat ca şi lege, „pentru că nu a fost momentul politic oportun”, a spus premierul Ludovic Orban, prezent la Timişoara. Preşedintele PNL a adăugat însă că, pentru el, Punctul 8 a funcţionat ca o lege.
Ludovic Orban a vorbit într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş despre celebrul Punct 8 din Proclamaţia de la Timişoara, care ar fi interzis accesul foştilor comunişti la viaţa publică a României moderne. Totodată s-a referit şi la faptul că un reprezentant al vechiului regim a ajuns să conducă în prezent Senatul României.
„Acum, la 30 de ani de atunci pot să vă spun doar atât, pentru mine, pentru colegii mei, Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este în fapt lege, suntem profund devotaţi democraţiei, libertăţii, drepturilor individuale, respectului faţă de oameni. garantăm că visele, idealurile si speranţele celor care au ieşit în stradă şi au cântat „Deşteaptă-te române”, vor fi respectate atât cât ne permite timpul pe care îl avem la dispoziţi”, a declarat Orban.
El a mai subliniat că, chiar şi acum ar fi nevoie de o asemenea lege, dar că ar fi cam târziu, pentru că generaţiile s-au schimbat deja complet. Totuşi, un exponent al acelei generaţii „trecute”, Teodor Meleşcanu conduce acum Senatul. De ce este el pe o asemenea poziţie acum?
„Până la decizia Curţii Constituţionale. Am constestat alegerea sa. Sunt convins că la Curtea Constituţionala se va da o decizie în spiritul vremurilor”, a răspuns Orban.

Top