Arhiva pentru eticheta: carturesti mercy

FilmparaDE: Alfabetul fricii, povestea unei castigatoare de Nobel

FilmparaDE: Alfabetul fricii, povestea unei castigatoare de Nobel

Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o nouă proiecție din seria „FilmparaDE”. De această dată, este vorba despre „Alfabetul fricii”, în regia lui John Albert Jansen, care spune povestea timișorencei Herta Müller, câștigătoare a premiului Nobel pentru literatură.

Gheorghe Sasarman, lansare de carte la Carturesti Mercy

Asociația HELION și librăria Cărturești Mercy vă invită pe data de 7 noiembrie, de la ora 18, la o lansare de carte deosebită. Gheorghe Săsărman, scriitor și arhitect, cunoscut pentru povestirile și romanele sale din genul science-fiction și al ficțiunii, va prezenta noul său roman: „Adevărata cauză a morții lui Yesua Ha-Nozri”, volum apărut în această toamnă la editura Polirom.

„Kinomatograf” continua cu „Almanya”

Centrul Cultural German Timişoara continuă seria „Kinomatograf”, cu filmul „Almanya – Willkommen in Deutschland”, în regia lui Yasemin Samdereli. Aceasta este o contribuție minunată privind dezbaterea actuală a integrării imigranţilor în Germania, implementată de două femei tinere care au îndrăznit să aducă propriile lor experiențe în această poveste.

Kinomatograf, din nou la Carturesti Mercy

Centrul Cultural German Timişoara continuă seria Kinomatograf cu filmul „Ganz nah bei dir!“, în regia lui Almut Getto. Phillip (Bastian Trost), eroul excentric din film, îşi împarte viața cu o broască țestoasă și cu psihiatrul său – până la întâlnirea cu muziciana oarbă Lina (Katharina Schüttler). Această comedie, care a câştigat Premiul Publicului la Festivalul

Astra Film On Tour, la Carturesti Mercy

Astra Film Festival, singurul festival din România specializat pe filmul documentar de autor, ajunge la Timișoara. În săptămâna 4-9 martie, la Cărtureşti Mercy, sunt filme documentare unul şi unul. Astra Film On Tour-Best of este un proiect care a a prins contur ca urmare a solicitărilor venite din partea unor asociaţii şi grupuri de studenţi de a vedea filmele documentare premiate la Astra Film în oraşele lor.

Top