În viață, folosim cam 20% din lucrurile pe care le avem. Restul ar putea ajuta alți oameni să-și facă viața mai ușoară. Din această realitate au apărut așa-numitele comunități de sharing. Una dintre ele se numește UseTogether și începe să prindă rădăcini și la Timișoara.
Comunitatea UseTogether se întâlnește, din nou, vineri seară, la Cărturești Mercy. Evenimentul își propune să promoveze conceptul de consum colaborativ în Timișoara. „A folosi la comun înseamnă să utilizăm resursele într-un mod inteligent și sustenabil, pentru a economisi bani, pentru a polua mai puțin și pentru a cunoaște oameni de calitate cu interese comune. Noi ne dorim beneficiile pe care ni le oferă obiectele, nu obiectele în sine. Vrem să ascultăm muzică, nu să avem un CD. Vrem să citim o carte, nu să avem o carte. Vrem să tundem iarba, nu să avem mașina noastră de tuns iarba”, explică Victor Miron, unul dintre fondatorii proiectului UseTogether.
În comunitatea UseTogether sunt peste deja 500 de cărți pe care membrii le împrumută, schimbă sau donează. Invitatul special al întâlnirii care va începe la ora 19 este scriitorul Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș, care va vorbi despre importanța lecturii și de ce e bine să citim. Dacă vreți să participați, nu trebuie decât să aduceți cu voi un obiect pe care sunteți dispus să-l împrumutați, donați sau să-l dați la schimb. Poate fi o carte, un boardgame, un cd sau orice credeți că poate aduce bucurie și altcuiva.
Comentarii prin facebook