Arhiva pentru eticheta: cetatean de onoare al judetului timis

Petrică Moise a fost declarat, post mortem, Cetățean de Onoare al județului Timiș

Petrică Moise a fost declarat, post mortem, Cetățean de Onoare al județului Timiș

Consiliul Județean Timiș a decis acordarea a trei titluri onorifice. Astfel, Petrică Moise a primit, post mortem, titlul de cetățean de Onoare al județului Timiș, iar Ioan Hollender și Cristian Măcelaru de Ambasadori Culturali. Cântărețul de muzică populară Petrică Moise a primit, miercuri, titlul post-mortem de Cetățean de Onoare al județului Timiș. Cântărețul s-a născut

Lorin Fortuna

Unul dintre liderii Revoluției din Decembrie 1989, Lorin Fortuna – Cetățean de Onoare al Județului Timiș, post-mortem

Lorin Fortuna, una dintre figurile marcante ale Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara, devine Cetățean de Onoare al Județului Timiș, la trei ani după moartea sa. Fortuna a fost şi primul preşedinte al CJ Timiş după 1989.

Consilierii județeni au aprobat acordarea, post-mortem, a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Timiș, revoluționarului Lorin Fortuna. De altfel, Lorin Fortuna a fost primul președinte al Consiliului Județean Timiș, după Revoluția din Decembrie 1989, pentru o scurtă perioadă, în intervalul 23 decembrie 1989 – 12 ianuarie 1990.
Lorin Fortuna a fost unul dintre liderii revoluționari din Timișoara și președintele Frontului Democratic Român și lider al asociației de revoluționari Victoria din Timișoara. În 20 decembrie 1989 a fost inițiatorul acțiunii prin care s-a înființat Frontul Democratic Român din clădirea Teatrului de Stat și a Operei din Timișoara, devenind președinte al acestei formațiuni politice, de tip front, constituită în condiții de ilegalitate. Sloganul Frontului Democratic Român (FDR) din timpul Revoluției a fost “Azi în Timișoara, mâine în toată țara”.
Lorin Fortuna a înființat Mișcarea: Misiunea Astrală “România” și Mișcarea Sarmizegetusa, având diverse teorii despre civilizații virtuale.
Lorin Ioan Fortuna s-a născut la 7 mai 1948 în Rădăuți și a decedat în 25 noiembrie 2016, la Timișoara.

Top