Arhiva pentru eticheta: codul penal

Protest la Timişoara împotriva modificărilor la Codul Penal: „Bode şi imperiul rus închisoare ne-au adus”

Protest la Timişoara împotriva modificărilor la Codul Penal: „Bode şi imperiul rus închisoare ne-au adus”

Sâmbătă, de la ora 16.00, în Piaţa Operei va avea loc un un miting de protest împotriva propunerilor legislative de modificare a Codului Penal. Mitingul este orgnizat de EuRoCivica şi Iniţiativa Timişoarei, fiind autorizat de până la ora 19.00. Mitingul organizat de cele două asociaţii va avea loc sub sloganul „Bode şi imperiul rus închisoare

Ludovic Orban

Guvernul a modificat Codul Penal. Au fost majorate pedepsele pentru infracţiuni privind răspândirea coronavirusului

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, în şedinţa de guvern, s-a luat decizia modificării Codului Penal, fiind înăsprite pedepsele privitoare la infracțiunile petrecute în contextul epidemiei. Astfel, pentru fals în declaraţii se ajunge la închisoare. A fost introdusă şi o nouă infracţiune: omisiunea de date.

camera deputatilor

Codurile penale adoptate pe repede înainte în Camera Deputaţilor. “Mingea” ajunge din nou la CCR

Ceea ce a refuzat Tudorel Toader să adopte prin OUG, respectiv modificarea Codurilor penale, s-a produs în Parlament. În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a votat modificările la Codul penal și Codul de procedură penală. Opoziţia anunaţă că va sesiza Curtea Constituţională.

alina gorghiu

Gorghiu (PNL): Pot sa pun pariu ca PSD va da ordonanta de urgenta pentru Codul Penal

În cel mult două luni, coaliția PSD – ALDE va rezolva problema Codului Penal. Este convingerea senatorului PNL de Timiș Alina Gorghiu, care spune că va fi evitată, din nou, dezbatarea parlamentară. Aceasta susține și că începutul anului aduce pentru mulți bugetari surprize neplăcute pe „fluturașul” de salariu.

Top