Arhiva pentru eticheta: festivalul baroc

Incepe Festivalul Baroc: 300 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub turci / PROGRAM

Incepe Festivalul Baroc: 300 de ani de la eliberarea Timisoarei de sub turci / PROGRAM

La Timişoara începe sâmbătă, 8 octombrie, Festivalul Baroc, care, în acest an, este dedicat eliberării cetăţii Timişoarei, după 164 de ani de stăpânire turcească. Până spre finalul lunii, în oraș vor avea loc mai multe concerte de muzică veche.

Timisoara se intoarce in timp: incepe Festivalul Baroc / PROGRAM

A patra ediție a Festivalului Baroc, eveniment care își propune să readucă la viață un strop din istoria Timișoarei, stă să înceapă. Acesta este centrat în jurul datei de 18 octombrie, zi în care, în 1716, prințul Eugeniu de Savoya elibera cetatea de sub dominația otomană. Vor fi două săptămâni pline.

A inceput Festivalul Baroc! Vanatoarea de comori va asteapta / PROGRAM

Timișorenii care au vrut să asculte muzică, așa cum era ea odată, au avut ocazia să participe la deschiderea oficială a Festivalului Baroc. Primii artiști care i-au încântat pe spectatori au fost Anca Iarosevici și Bogdan Mihăilescu. Festivalul Baroc a ajuns la cea de-a treia ediție, iar pe străzile din Cetate au putut fi zăriți heralzi și gărzi.

Timisoara se intoarce in timp: Festivalul Baroc animeaza orasul / PROGRAM

Cea de-a treia ediție a Festivalului Baroc stă să înceapă și să le readucă aminte timișorenilor vremurile de demult. Viața de zi cu zi a Cetăţii Timişoara şi a locuitorilor acesteia va putea fi retrăită, simbolic, timp de o săptămână. Nu va lipsi nici „cursa comorilor”.

Vanatoare de comori, la miezul zilei, la Festivalul Baroc

Duminică e ultima zi a Festivalului Baroc. La miezul zilei, pasionații de istorie și mistere vor pleca într-o vânătoare de comor. Seara, la filarmonică, Ilie Stepan, Horea Crișovan și Mario Florescu încheie în cheie majoră un eveniment care și-a propus să reînvie, pentru neuitare, vremuri demult apuse.

Top