Arhiva pentru eticheta: otrava

Detergentii de rufe, otravurile care ne „curata” sanatatea

Detergentii de rufe, otravurile care ne „curata” sanatatea

Ce mamă nu visează la șosete imaculate, după ce puștiul ei vine de la fotbal? Ce femeie cochetă nu-și dorește ca rochia ei preferată să rămână mereu cu aceeași culoare intensă? Ce nu se spune în coloratele reclame TV este că mare parte din substanțele din detergenți pot face mai mult rău decât bine.

Otrava dulce din pahare: sucuri de fructe fara… fructe

Cu doi lei cumperi doi litri de „suc de portocale” făcut din morcovi. Și asta, în cel mai bun caz. Sau poți alege sucul de „struguri”, în care acest fruct nici măcar nu este amintit pe etichetă. Piața băuturilor răcoritoare din România este profitabilă pentru producători, dar toxică pentru cumpărători. Aceștia nici măcar nu-și pot imagina că din sucul stors de la un grapefruit se pot face, industrial, 40 de litri de băutură răcoritoare.

Otrava din rafturi (III): ciocolata care n-a vazut cacao

Consumatorul e obligat să facă un adevărat tur de forţă dacă vrea să se alimenteze sănătos și trebuie să dispună de un venit lunar consistent. Pe rafturile hipermarketurilor şi supermarketurilor, oferta e foarte generoasă în alimente ieftine și mai puțin ieftine, dar mincinoase. Dulciurile ascund și ele secrete nesănătoase.

Top