Trei firme vor să reamenajeze Parcul Central și au depus oferte la licitația organizată de Primăria Timișoara. Este vorba despre un proiect estimat la peste 3 milioane de euro. Bugetul local pe anul în curs prevede 4 milioane de lei pentru lucrările care ar putea fi executate.
Modernizarea Parcului Scudier (Central) presupune reabilitarea a peste 11.600 de metri pătrați de alei și platforme, a jardinierelor, a coloanelor de intrare în parc și a zonei șahiștilor, reconstrucția treptelor de acces, construirea unui sistem de irigare, refacerea infrastructurii, cu înlocuirea branșamentelor de apă și a conductelor, cumpărarea de arbori, plante perene, trandafiri, gard viu, gazon și mobilier. În noiembrie 2013, primăria a vrut să știe dacă timișorenii preferă parc vienez sau grădină englezească. Majoritatea celor 2.195 votanți au preferat grădinile Palatului Schönbrunn ca sursă de inspirație și, deși primăria a promis o dezbatere publică, acesta nu a mai avut loc, în cele din urmă. Acum s-a ajuns în faza de licitație pentru reabilitarea parcului, procedura fiind lansată pe SEAP în aprilie. „La Parcul Scudier s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor. Avem trei oferte. Urmează procedura de analiză a ofertelor și sper cât mai curând să putem anunța un câștigător. Depinde de cererile de clarificare, de cum se răspunde la acestea”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.
Din estimările proiectanților, lucrarea ar costa 11,696 milioane de lei, fără TVA, sumă de la bugetul local. Bugetul local pe 2016 prevede 4 milioane de lei pentru investiție. „Prin aerisirea spațiului de sub arbori, toaletări de elagare și extragerea subarboretului care va fi transplantat, creăm peluze extinse (…) Fondul verde al parcului se va îmbunătăți cu noi specii de rășinoase și foioase și vor fi introduse exemplare de arbori deosebiți (…) Printre obiectivele noi care apar în parc am avut în vedere realizarea unui foișor de muzică destinat evenimentelor culturale, în special a concertelor orchestrale în aer liber, o structură de piatră și lemn cu acoperiș verde patinat, armonizată stilului de amenajare (…) Se vor crea două gradene verzi în lateralele scărilor dinspre Podul Traian, iar între cele două scări se va crea o gradenă tip amfiteatru cu trei niveluri de ședere”, se precizează în proiect. Când ar putea începe lucrările? „Chiar în această vară, dacă licitația se finalizează cu succes. Eu sper să putem începe”, a mai spus edilul.
Comentarii prin facebook