Arhiva pentru eticheta: paul goma

Tortionarul Istrate de la Peciu Nou, pensie de nabab

Tortionarul Istrate de la Peciu Nou, pensie de nabab

Fostul torționar Constantin Istrate, depistat în comuna timișeană Peciu Nou, primește lunar o pensie de 3.600 de lei. Probabil acesta este modul statului român de a-i răsplăti pe criminalii care au băgat în morminte sute de victime ale regimului comunist.

Constantin Istrate, „monstrul” de langa Timisoara, ar putea fi judecat pentru ororile de la Gherla

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a cerut Parchetului ICCJ începerea urmăririi penale în cazul lui Constantin Istrate, unul dintre cei mai siniștri torționari ai universului concentraționar românesc. Fostul adjunct al comandantului Penitenciarului Gherla are 88 de ani și trăiește acum în Peciu Nou. Ginerele și vecinii săi nu sunt foarte convinși că mărturiile foștilor deținuți terorizați de Constantin Istrate sunt adevărate.

Cetatean de onoare al Timisoarei, propus la Nobelul pentru literatura!

Paul Goma a fost propus de Consiliul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova la Premiul Nobel pentru literatură. Solicitat de www.timpul.md, președintele USM, Arcadie Suceveanu a declarat că Paul Goma, supranumit și „Soljenițîn al României”, merită să i se acorde acest premiu. Dosarul scriitorului va fi expediat Academiei Suedeze.

Top