Noua lege a asociaţiilor de proprietari are prevederi aberante. FALT cere modificarea acesteia

Federatia Asociaţiilor de Locatari Timişoara le recomandă timişorenilor să discute cu parlamentarii aleşi ai Timişului despre problemele create de noua lege de funcţionare a asociaţiilor de proprietari. Aceasta introduce o serie de obligaţii considerate inacceptabile, care pot duce la o serie de blocaje în perioada următoare.

Noua lege a asociaţiilor de proprietari are prevederi aberante.

Noua lege a asociaţiilor de proprietari are prevederi aberante.

Noua lege a asociaţiilor de proprietari vrea să transforme administratorii de condominii într-un fel de superspecialişti, car trebuie să cunoască tot felul de informaţii supertehnice, caracteristice specialiştilor în domenii specifice.

„Legea 196/2018 a început să producă efecte negative pentru asociaţiile de proprietari. S-a aprobat  noul statut cât şi regulamentul condominiului care sunt de-a dreptul inacceptabile. S-a aprobat standardul ocupaţional pentru pentru profesia de administrator condominii, care prevede un curs obligatoriu de 720 de ore şi pretenția de a avea cunoştinte care nu sunt necesare unui admnistrator. Exemplu: administratorul să ştie care sunt obligaţiile şi răspunderile specialiştilor verificatori de proiecte”, a anunţat FALT.

De asemenea, administratorii sunt obligaţi să urmeze peste 700 de ore de cursuri de pregătire, ceea ce înseamnă enorm de mult timp şi costuri nejustificate. Pentru cei care au deja un curs legal urmat se prevede o reducere până la jumătate a numărului de ore, dar din nou cu piedici. Se cere o certificare a cunoştintelor profesionale obţinute. În aceste condiţii o persoană poate urma un astfel de curs foarte greu, atât din punct de vedere financiar cât şi ca timp.

„FALT împreună cu Liga Habitat au făcut şi fac demersuri pentru modificarea legii şi a  celorlalte acte ulterioare legii care complică şi mai mult situaţia asociaţiilor de proprietari. Ministerul Dezvoltării este inflexibil la mai toate solicitările făcute, răspunde în scris că este de acord să participe la un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, ai Parlamentului şi ai Ligii Habitat dar menţionează că nu consideră necesară sau oportună modificarea Legii 196/2018. Unul dintre motivele invocate este că a fost votată cu 273 de voturi pentru, 2 împotrivă şi 4 abţineri”, a anunţat Petru Olariu, Împuternicit Comitet Director din partea FALT.

Problema tinde să afecteze activitatea asociaţiilor, situaţie în care Olariu recomandă contactarea parlamentarilor de către cetăţenii Timişoarei: „Având în vedere cele prezentate, considerăm că pe lângă demersurile făcute de noi şi dvs în calitate de cetăţean sau reprezentant al asociaţiei de proprietari puteţi să contactaţi parlamentarii pe care i-aţi ales şi să îi rugaţi să îndrepte toate nedreptăţile pe care le-au adus Legea 196/2018 şi actele ulterioare de aplicare a legii”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

wtdg a spus: (mai 23rd, 2019 at 12:19 )

Nu inteleg care-i problema daca administratorii trebuie sa devina persoane competente in ceea ce fac. Cei care considera ca a invata ceva inseamna timp pierdut sa faca altceva. Ce s-ar putea face ar fi sa se ceara o perioada de gratie pana cand se pot finaliza cursurile respective.

 
Lidia Petrescu a spus: (mai 23rd, 2019 at 14:19 )

Vai s-amar de uni administratori afișează şi încasează bani pentru cheltuieli în rest nimic😡

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO

Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO
Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Peste 500 de proiecte finanţate prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 sunt depuse în Timiş, aflându-se în diferite faze de implementare. Deocamdată au fost contractate 189 de proiecte, iar valoarea fondurilor nerambursabile este de 221 milioane de euro. Acţiunea de prezentare a proiectelor derulate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a continuat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul a atras finanţări de peste 200 de milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Nicolae Robu are, din nou, motiv să se ia de una dintre „favoritele” sale, Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acum, conform primarului Timişoarei, instituţia blochează lansarea proiectului pentru construcţia Pasajului subteran Solventul, care va face legătura între Calea Bogdăneştilor, care va fi reabilitată cu bani europeni, şi strada Gării şi de acolo mai departe spre Gara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Timişoarei: Pasajul Solventul e blocat de Agenţia de Mediu Timiş/FOTO
Timp de două săptămâni, la principalul centru comercial din Timişoara e Black Sale. Până pe 29 noiembrie 2019, magazinele din Iulius Town au pregătit reduceri de până la 80% la îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, articole pentru copii, produse cosmetice, dar și servicii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Iulius Town e perioadă de Black Sale!
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com