Timişorenii din zona Şirianu – Kiriac nu se lasă şi cer anularea demolării garajelor de către primărie

Primarul Nicolae Robu nu reuşeşte sub nicio formă să-i convingă pe timişorenii din zona Rusu Şirianu – Kiriac asupra utilităţii demolării garajelor din această parte a oraşului. Reprezentanţii a opt asociaţii cer oprirea, cel puţin temporară, a demolării acestor garaje şi prezentarea unui proiect concret pentru ridicarea unei parcări supraetajate care să rezolve problema locurilor pentru autoturisme din zona amintită.

Garaje în Timișoara

Garaje în Timișoara

Fără un plan concret pentru o parcare supraetajată, cetăţenii din mai multe blocuri din zona Rusu Şirianu – Kiriac nu sunt sub nicio formă de acord cu demolarea garajelor deţinute. Argumentele primăriei nu i-au convins, oamenii spun că nu există niciun plan concret pentru a oferi o alternativă la această demolare şi la oferirea de locuri de parcare alternative. De asemenea, cer o nouă întâlnire cu primarul Nicolae Robu, aşa cum acesta a şi promis, prezentarea planurilor pentru parcări în zonă şi alegerea celei mai bune soluţii la problema amintită. Totuşi, doleanţele locatarilor din zonă se îndreaptă spre ridicarea unei parcări supraetajate pe locul lăsat liber de demolarea garajelor existente.

„Solicităm ca domnul Primar Niclae Robu să stabilească o nouă întâlnire cu proprietarii de garaje din zona Rusu Şirianu-Kiriac, aşa cum s-a convenit în 17.04.2019, în care să se prezinte propunerea/propunerile de parcări pentru zona ocupată acum de garaje, pe care să le studieze proprietarii, astfel încât să se aleagă, împreună, varianta optimă”, se spune în petiţia cetăţenilor. De ce aceasta? „Demolarea garajelor, fără a avea un proiect autorizat de toate instituțiile implicate și fără buget pregătit pentru aceasta acțiune, va provoca o problema reala a locurilor de parcare. În plus, încă 35/40 de mașini   (mașinile din garajele demolate) vor avea nevoie de un loc de parcare pana la terminarea lucrarilor, în condițiile inexistenței parcarii amenajate la 45 grade pe strada Russsu Șurianu, stradă cu sens unic”, se mai spune în document.

Conform legii, spun oamenii, lăţimea minimă a unui loc de parcare este de 2,3 metri. Pe suprafaţa ocupată acum de garaje, s-ar putea trasa marcaje pentru 43 autoturisme, adică pentru 8 autoturisme suplimentar faţă de cele 35 din garaje.

În această situaţie, mai spun cetăţenii, cea mai bună soluţie ar fi o parcare supraetajată, aceasta oferind posibilitatea dubla, plus că execuţia unei parcări etajate, pe lângă sporirea numărului de locuri de parcare, ar avea avantajul că parcarea devine o construcţie definitivă, integrată în zonă, care asigură locuri de parcare şi în situaţia creşterii numărului de autoturisme din zonă.

Având în vedere aceste argumente, se cere anularea deciziei de a demola garajele din str. Rusu Şirianu-Kiriac la data stabilită de 08.05.2019, şi să înceapă demolarea  după se va şti exact ce se construieşte în loc şi va fi pregatită construcţia.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

biblioteca politehnica

Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara oferă „O declaraţie de dragoste”, de Dragobete

Între 1000 şi 3000 de „clienţi” trec pragul Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara zilnic. Pentru toţi aceştia, gazdele oferă „O declarație de dragoste”. Evenimentul programat de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara chiar de Dragobete poate fi interpretat ca o declarație de dragoste pentru utilizatorii săi, care nu sunt puțini.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara oferă „O declaraţie de dragoste”, de Dragobete
galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Între 1000 şi 3000 de „clienţi” trec pragul Bibliotecii Universităţii Politehnica Timişoara zilnic. Pentru toţi aceştia, gazdele oferă „O declarație de dragoste”. Evenimentul programat de Biblioteca Universității Politehnica Timișoara chiar de Dragobete poate fi interpretat ca o declarație de dragoste pentru utilizatorii săi, care nu sunt puțini.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara oferă „O declaraţie de dragoste”, de Dragobete
Pasagerii care au călătorit joi cu cursa Tarom la Timişoara au fost printre primii care au încercat „pe viu” noua aeronavă din dotarea companiei. Aceasta a aterizat cu bine pe pista Aeroportului Internaţional Timişoara. Prima dintr-o serie de nouă asemenea aeronave care vor intra în dotarea companiei naţionale aeriene române a făcut cursa Bucureşti –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cel mai nou avion al Tarom a aterizat pe Aeroportul Internaţional Timişoara
Top