Agricultorii îşi pot asigura culturile cu bani subvenţionaţi de AFIR

Agricultorii îşi pot asigura culturile cu bani subvenţionaţi de AFIR

Agricultorii îşi pot asigura culturile cu bani subvenţionaţi de AFIR

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a oferit celor care lucrează în domeniul agricol un nou seminar de informare. La Centrul Regional de Afaceri a avut loc evenimentul intitulat Sunt fermier, sunt asigurat’’ – Noutăți din piaţa asigurărilor culturilor agricole și noi oportunități de afaceri.

Mai mulţi specialişti din domeniul agriculturii au luat parte la acţiune.

Este al șaptelea eveniment pe care îl organizează CCIAT în sprijinul agricultorilor, în acest an. Astăzi avem un eveniment extrem de important care face referire la asigurări, avem alături de noi partenerii de la AFIR care prezintă o măsură extrem de benefică pentru agricultori, de  subvenționare a 50% din prima de asigurare. De ce ne asigurăm culturile? Este evident pentru toată lumea, dar apare un motiv în plus, pentru că producătorii de imputuri, cei ce furnizează imputuri , cei de furnizează motorină și toate cele trebuincioase agriculturii o fac într-un program de finanțare, iar în acest program de finanțare cea mai scurtă garanție, e garanția pe culturi, dar desigur n-ar avea sens să luăm culturile în garanție dacă ele nu ar fi asigurate și aici intervin asigurările care sunt practic un bun necesar”, a declarat Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș, conducătorul Secţiunii de Agricultură din cadrul acesteia.

Iulian Bucătaru, directorul Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale Vest, a vorbit despre sprijinul oferit pe Submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, animalelor și plantelor, prin care se subvenționează prima de asigurare, parte integrantă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Mai exact fermierii care își asigură culturile pot depune o cerere de finanțare pentru subvenționare cu 50% a primei de asigurare.

Vorbim despre submăsura 17.1. Condițiile climatice ar trebui să-i facă pe agricultori să se gândească de trei ori, dacă până acum nu au făcut-o, la ceea ce înseamnă asigurarea culturilor. Noi, AFIR-ul, suntem practic cei care vom veni alături de asiguratori și brokeri să susținem o parte din costul primei de asigurare. Până acum nu am simțit o foarte mare emulație, la nivel de țară suntem undeva la 175 de cereri de finanțare depuse doar, iar în regiune 15, dintre care 11 în Timiș. Cifrele sunt foarte, foarte mici, ne așteptam să fie foarte multe cereri, credeam că nu vom face față dosarelor, însă deocamdată nu e așa. Vorbim de o sumă semnificativă de aproape 43 de milioane de euro la nivel național,  iar la nivelul regiunii avem undeva la 15.000 de euro cereri de finanțare”, conform lui Iulian Bucătaru, directorul AFIR Vest.

Una dintre cele mai mari amenințări asupra culturilor agricole le reprezintă fenomenele meteorologice periculoase, care pot devasta hectare întregi.

Evenimentele meteorologice care au avut loc în ultima perioadă au determinat fermierii, atât persoanele fizice și juridice, să înțeleagă că rolul asigurărilor este acela de a repune o afacere pe picioare în momentul în care se întâmplă un dezastru, o calamitate. Ultimele schimbări climatice ne duc în zona aceasta, noi avem o relație foarte bună cu fermierii în ultimii ani. Noi împreună cu cei de la AFIR încercăm să ducem o campanie de conștientizare a asiguratului nostru, a fermierului în cazul de față, astfel încât să meargă să depună dosarul pentru submăsura 17.1, este un ajutor financiar foarte improtant care nu trebuie neglijat”, a declarat, la rândul său, Dumitru Gabriel Guță, reprezentantul unei societăţi de asigurări.

Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis

Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat

Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ministerul Sănătății a primit alerte de posibilă infectare cu coronavirus în Timișoara și în alte orașe. Acestea au fost infirmate. De asemenea, reprezentanții ministerului transmit că în cazul instrumentiștilor Filarmonicii Banatul din Timișoara, care s-au întors recent dintr-un turneu în China, nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus până în acest moment.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ministerul Sănătății infirmă alertele de posibilă infectare cu gripa din China în Timișoara, Cluj, Constanța și București
Săptămânal apare alături de foştii săi colegi politici, îşi arată sprijinul pentru PSD, dar Sorin Grindeanu nu semnează încă adeziunea pentru revenirea oficială în cadrul formaţiunii. Nu a făcut-o nici duminică, atunci când în cadrul conferinţei judeţene a PSD Timiş a primit un astfel de formular de la proaspăt numitul preşedinte, Alfred Simonis, da nu a semnat hârtia.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sorin Grindeanu îşi amână din nou intrarea oficială în Partidul Social Democrat
Primăria Timişoara mai încearcă o dată, a patra oară şi la şase ani de la lansarea ideii, să găsească o firmă dispusă să construiască două străzi, între blocuri, locaţia viitorului campus Lenau şi Penitenciarul Popa Şapcă. Iar pentru a atrage măcar interesul, aleşii locali au decis să adauge aproape o jumătate de milion de euro...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După şase ani de încercări se caută din nou constructor pentru două străzi noi din zona Popa Şapcă
Top