Se anunţă apariţia a sute de noi locuri de parcare pe Calea Martirilor. Nu ştim şi unde, „pe partea dreaptă”, spune Robu

Probabil luat prin surprindere de reacţia extrem de dură a locuitorilor din zona Calea Martirilor pentru interzicerea parcării pe una dintre benzi, Nicolae Robu a plusat cu amenajarea a sute de locuri de parcare în zonă, în perioada imediat următoare. Poate era mai interesant de „produs” locuri de parcare suplimentare înainte de introducerea interdicţiei, nu după.

Calea Martirilor

Calea Martirilor

După ce a văzut că nemulţumirile sunt tot mai mari din partea celor care îşi parcau maşinile pe Calea Martirilor, edilul-şef a anunţat că ar urma să facă alte câteva sute de locuri de parcare în acea parte a oraşului. E drept, acest „făcut” înseamnă în cea mai mare parte marcarea unor linii pe carosabil, că spaţiu suplimentar nu mai poţi găsi prea mult să-l converteşti în parcări în acea parte a oraşului.

„Pe Calea Martirilor urmează să ne concentrăm pe amenajarea de locuri de parcare, pe porţiunea dintre Liviu Rebreanu şi Mareşal Averescu, pe partea dreaptă, că acolo suntem în deficit destul de mare, dar şi pe partea stângă vom mai face. Pe stânga, cum mergi spre Giroc, sunt câteva sute de locuri amenajate, şi amenajate frumos. Câteva sute! Numai în zona piepinierei sunt 200, nu mai ştiu exact”, insistă Robu.

Circulaţia se desfăşoară mai lejer în zonă, dar cei afectaţi, care acum nu mai pot parca pe Calea Martirilor, sunt nevoiţi să caute soluţii între blocuri, acolo unde nu ai voie să parchezi chiar dacă e un loc liber, pentru că unii cetăţeni s-au „împroprietărit” ad-hoc cu acel loc şi au impresia că le aparţine de drept. Oamenii îl acuză pe Robu că îi învrăjbeşte între ei, în timp ce primarul e convins că, de fapt, supărarea apare pentru că unii şoferi nu mai pot parca maşina chiar sub geamul propriei locuinţe. Robu spune că inclusiv când ajunge el seara acasă nu găseşte loc să-şi lase maşina şi că o parchează pe unde găseşte ceva liber şi merge pe jos… metri şi că, chiar dacă e primar, nu îi e ruşine să împingă nişte pubele de gunoi mai încolo de cei care le scot din blocuri pentru  a fi ridicate de cei de la Salubritate.

„Mai las şi eu mașina destul de departe de scara mea, pentru că nu e niciun loc. Mai am treabă în oraş şi ajung între 11 şi 12 noaptea acasă si nu mai găsesc loc. Am făcut parcări la maximum din ce am avut, dar am păstrat şi spațiul verde. Şi atunci mă duc şi caut loc. De foarte multe ori trebuie sa mut pubelele. Eu, primarul orasului, plimb pubelele, ca sa fac un loc de parcare. Sunt lăsate de-a valma şi când văd că s-ar putea elibera un loc de parcare, le mut şi apoi parchez. De multe ori parchez pe unde apuc”, a mai spus Robu

El a justificat decizia de a interzice parcarea peste zi pe Martirilor prin faptul că pe acolo ar trece zilnic 60.000 de maşini, oferind şi un calcul matematic: 15.000 de maşini pe o singură bandă de Calea Martirilor, înmulţit cu patru benzi, înseamnă suma anunţată.

„Am ales răul cel mai mic, eu am înţeles că sunt supăraţi, dar să-şi lase maşina undeva mai departe, nu sub geam. Nici eu nu găsesc loc de parcare. Mă duc şi caut şi o las unde găsesc. Nu spun că asta e soluţia, dar nici să gâtuim traficul. Pe o bandă 15.000 de maşini pe zi, nu avem voie să furăm din timpul lor de trăire. Să le treacă supărarea şi să înţeleagă, facem locuri de parcare pentru ei”, a mai insistat primarul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social

Accident violent la intrare în Timișoara

Un accident a avut loc în această după-amiază, pe DN 6, între localitățile Remetea Mare și Timișoara (pe direcția de mers Remetea Mare-Timișoara), în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. În accident au fost implicate un autobuz și un autoturism. Șoferul din autoturism a rămas blocat. A fost extras și predat echipajului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident violent la intrare în Timișoara