Scandal în USR PLUS pentru situaţia din Giroc. Mesaj dur al candidatului formaţiunii la primăria din comuna periurbană

Cristian Amza Giroc

Cristian Amza Giroc

Fostul candidat al USR PLUS la Primăria Giroc, Cristian Amza, îi acuză pe liderii de la nivel judeţean ai formaţiunii că fac presiuni asupra lui pentru a ceda scaunul de viceprimar liberalilor. El afirmă că ar fi primit funcţii la Primăria Timişoara sau CJ Timiş pentru a face loc candidatului PNL. Mai mult, Liderul PLUS Timiş, Raul Olajos, ar fi susţinut că funcţia în cauză trebuie cedată liberalilor, fiindcă aceştia au mari interese imobiliare în zonă.

Negocierile între PNL şi USR PLUS sunt blocate cel mai mult de situaţia de la Giroc, aşa cum a informat deBanat, lucru confirmat de liderul USR PLUS din această comună. Fostul candidat la Primăria Giroc din partea USR PLUS, Cristian Amza, le-a trimis membrilor formaţiunii din această comună un mesaj cuprinzător, în care relatează modul în care au fost purtate unele negocieri pentru funcţia de viceprimr. El nu evită să atace conducerea judeţeană a formaţiunii privind presiunile pe care le-ar fi făcut pentru a ceda postul de viceprimar liberalilor.

“Ca idee, în urma rezultatelor alegerilor locale, când Alianța USR PLUS a câștigat Consiliul Local, în fața PNL, respectiv pentru funcția de primar eu ieșind pe locul II, în fața lui Vîrtosu, în baza voturilor primite din partea cetățenilor a reieșit natural că trebuie să nu cedam poziția de viceprimar către alte formațiuni politice, mai slab clasate. La nivel de județ, a fost formată o comisie din reprezentanți USR și PLUS care a avut rolul de a negocia cu PNL împărțirea funcțiilor de vice pentru Timișoara și Consiliul Județean Timiș. La nivel local, au avut loc discuții informale cu PSD, PNL și Partidul Verde. Nu s-a reușit crearea unei majorități cu PNL, care sa ne susțină pe noi, nici Partidul Verde nu a dorit, iar PSD a spus ca preferă să lucreze cu mine și cu noi, mai degrabă decât cu Vîrtosu și PNL. Mandatul meu a fost să particip la aceste discuții și să transmit colegilor din Consiliul Local care e statusul, ceea ce am și făcut. Ulterior, acum vreo trei sau patru săptămâni, într-o ședință a celor cinci consilieri locali USR-PLUS, discuția a ajuns la desemnarea persoanei ce urma sa fie susținută pentru funcția de vice și eu m-am bucurat de susținerea unanimă a colegilor.

Mai departe, Comisia de Negociere de la nivel județean a întâmpinat dificultăți (ca sa nu zic că a eșuat) în misiunea de a-l impune pe Cristian Moș ca vicepreședinte CJ, motiv pentru care, sâmbătă seara (ce-i drept cred ca de vreo zece zile, fusesem anunțat de creionarea unui nou scenariu) mi-a fost comunicat faptul ca Giroc trebuie să facă un pas în spate și să renunțăm la desemnarea pentru viceprimar, astfel încât să poate fi cerut de la Nica postul de vicepreședinte pentru Cristian Moș în schimbul oferirii postului de Vice la Giroc către PNL. Evident că mi-au fost oferite „compensații” de forma unei alte funcții în Primăria Timișoara sau în Consiliul Județean Timiș. Am precizat ca nu reușesc să identific nicio funcție din care sa pot ajuta Girocul și Chișoda măcar la fel de mult pe cât aș putea-o face din postura de viceprimar și am solicitat sa avem o discuție în cadru lărgit, cu toți cei 5 consilieri locali, Moș, Olajos, Fritz, discuție ce a avut loc ieri de la 10:30.” a menţionat Amza în mesajul intrat în posesia deBanat.

“Trebuie să cedăm Girocul pentru că PNL are interese imobiliare în zonă”

El continuă vorbind de “gafele și eșecurile echipei de negociere” de la Timişoara, dar şi de solicitarea liderului PLUS, Raul Olajos, de-a fi cedat Girocul liberalilor pentru că aceştia au afaceri imobiliare în zonă.

 “Argumentele colegilor de la „Centru” au vizat „îngustimea viziunii noastre, care ne cramponăm de local”, faptul că Giroc va fi în centrul atenției pentru 2024, fiecare dintre ei recunoscând faptul ca nu au ajutat aproape deloc în campania aceasta, precizând însă ca rezultatele sunt mai degrabă rodul muncii echipelor naționale și al influenței Timișoarei, o mai redusă parte din rezultate fiind atribuite muncii filialelor locale, deci și ale muncii tale. Poziția noastră, a celor cinci, exprimata individual, după cum a judecat fiecare a fost fermă și am pus in vedere echipei de negociere să nu cedeze, pentru ca noi consideram că munca noastră nu poate fi dată la o parte și că nu înțelegem de ce Giroc trebuie să plătească pentru gafele și eșecurile echipei de negociere. Pentru că discuțiile deveneau sterile, s-a făcut o pauza până la ora 18:00, când discuțiile au fost reluate. La reluare, eu am precizat că îmi mențin poziția, invitându-i și pe colegi să își exprime opinia, daca s-au răzgândit sau nu, precizarea mea de dimineață fiind că fiecare dintre cei cinci colegi e liber să gândească și să decidă în speța de fața după cum considera necesar. A urmat Raul Olajos care a încercat să ducă discuția într-o zonă de proceduralitate, punându-i în vedere coordonatorului PLUS Giroc, Răzvan Constantin, să consulte membrii comunității despre oportunitatea „susținerii lui Amza ca  viceprimar într-o administrație pesedistă”, insistând pe faptul că dacă noi vom primi voturi din partea PSD, înseamnă că am făcut blat cu aceștia. Ciudat, la Timișoara, colegul meu Ruben Lațcău a fost votat de PSD, dar acolo nu a fost o problema de consultare a filialei…

Din toți cei cinci consilieri locali, Răzvan Constantin a ales sa se dezică de noi, motivul pentru care a făcut-o numai el îl știe, eu pot doar sa intuiesc.

Pe scurt și îți mulțumesc că ai citit până aici, ne aflăm în etapa în care cei doi președinți de filiale județene (fără acordul birourilor județene) vor să sprijinim pentru Viceprimar candidatul PNL, Dan Vîrtosu, fost vicepreședinte PSD Giroc, până în 2016, implantat in PNL înainte de campania pentru locale și ai cărui colegi consilieri fiind de fapt reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari. De altfel, Raul Olajos a subliniat că trebuie să cedam Girocul pentru că PNL are interese imobiliare majore in zona și îl vor. Eu unul nu voi putea face asta! După trei ani in care am pus bazele USR în Giroc alături de o echipa mică dar inimoasă, după luni întregi în care am fost terfelit prin toate grupurile de Facebook, după ce inclusiv familia mea a fost amenințată, după ce toată munca noastră din campania asta de la locale este acum tranzacționată, eu nu sunt dispus sa stau sluj în fața „Centrului”.

Lucrurile sunt simple: din poziția de vice vom putea să punem în aplicare proiectele pentru care ne-am asumat candidaturile, vom putea sa le arătam girocenilor și chișozenilor ca nu toți aleșii locali își urmăresc interesul propriu.

Nu știu ce vei decide la consultarea de față. Nu o sa aflu niciodată și statutar vorbind, îmi scapă efectul juridic al unei astfel de consultări. Sigur, în cazul în care rezultatul va fi că e utilă ploconirea în fata PNL-ului, probabil se va utiliza pentru creșterea presiunii asupra noastră, a celor 4 încă ramași în picioare. Pe de alta parte, în cazul în care rezultatul va fi că e util să nu ratam ocazia și să intrăm acum în administrația locală, printr-o candidatura la viceprimar, probabil că vor arunca rezultatul la gunoi.

Știu ca și pe grupul vostru intern au apărut mizerii legate de blaturi și legături între mine și Toma/ PSD, evident fără nicio dovadă, că doar e ușor să se dezinformeze, dar lucrurile aici sunt mai importante decât Amza, Constantin, Toma, Vîrtosu, Moș si Olajos. Aici e vorba de aproape 1.700 de voturi pe care acum le aruncăm la gunoi, este vorba despre girocenii și chișozenii care și-au pus speranța în noi și care nu au făcut-o pentru ca acum noi să îi vindem pentru o funcție personala”, a încheiat Amza

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Robul cel mic a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

In un OM adevărat curajos. Pai cine o sa mai voteze USR+ după asemenea dezvăluiri (USR – securitatea de tip nou,iar+ serviciul secret francez + ceva rămășițe de la 2 și un sfert). Hai să-i spunem și pe cine are Vârtosu in spate și de ce avut el primar și a ieșit o terță păguboasă. In primul și-n primul rand pe :Puiu Minda (Pascu) zis și Muk cel mic, este rudenie cu Vartosu-(cel căruia Toma a aranjat pe vremea PSDului că nevasta să ajungă directoare la liceul din Giroc, da chiar așa actuala directoare Mihaela Pascu. Al 2-lea personaj este Budescu zis Pisici, cel care acum 15-20 ani era purcar sef iar 10 ani investitor „strategic”. Al 3-lea Rici cel cu statia itp și care se prezintă Ricky. Cei 3 mușterii ( nu muschetari) au fost buni prieteni cu interlopi vesti din Timișoara , Muk cel mic le-a ” vândut ” apartamente in schimb interlopii au fost body garz.i

TMEUTM a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

Verificati-i CV-ul si Linkedin-ul lui olajos. Cred ca spune totul, pe unde s-a invartit, cum a ajuns mare sef la primul lui job declarat la cativa ani de la terminarea facultatii etc. Bine ca nu a scris nimic de cristesti(intentionat cu c mic) sau mai stiu eu care. De cand l-am vazut ca mare sef la PLUS, am scris asta. Din pacate, politica e atat de urata, ca si Muma padurii s-ar speria daca ar fi in cercurile lor. Rusine PLUS, demisia olajos!

Poli 21 a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 18:49 )

Aveam de gind sa postez si eu citeva ginduri, dar trebuie sa recunosc ca cei care au postat inaintea mea au pus un mare punct pe i , asa ca ma pastrez pentru altadata. O singura observatie: eu consider ca usr este echipa de tineret rezerve a psd.

Adolf a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 20:14 )

Germanii, că tot e la moda, spun typisch. Pronunțat românește enunțul exprimă modul în care se face politica în România

Rus a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 23:32 )

în Giroc este totul aiurea în imobiliare,nu au ținut cont de limitele zone case,apar blocurile unul după altul,sunt mulți corupți vechi și noi,o adevărată mafie pur și simplu arată urât 2,3 case și în jurul lor blocuri,nu cedați încercați să alungați caracatița din Giroc se știu cine sunt,nu credeam că primarul Toma va ajunge în această situație,darrr totul este clar,interese extrem de mari.Va doresc succes.

Nelu a spus: (noiembrie 29th, 2020 at 12:25 )

Mie tot acest „scandal” imi pare normalitate. Adica e normal ca alesii locali sa decida singuri cu cine fac aliante acolo si pe cine sustin, nu ca la restul partidelor unde de la Bucuresti li se spune ce sa faca in nu stiu ce comuna.

E normal asa, e sanatos, e democratic si altfel bine face Amza ca nu cedeaza.

Mirela a spus: (decembrie 2nd, 2020 at 11:14 )

Amzo nu te mai da lovit ai stiut bine in ce te bagi de cand erai tovaras cu Gaga si Pisu , dupa europarlamenrate ati si inceput campania de denigrare a tuturor , ai uitat …pe progiroc si tu si edi si pilti si altii ca voi dupa care ai schimbat macazul . faci parte din aceeasi cloaca ca de altfel virtosu cu toate neamurile lui .

1 Trackbacks pentru acest articol

Vai de România fără hoție! – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR Says:

[…] Ce au în comun Ruben, Raoul și Allen? Sunt ”oameni noi”, sunt useriști, vor o Românie fără hoție și o țară fără penali în funcții publice!!! Mișto, nu? Și dacă nu e suficient, un nou scandal da in clocot. De aceasta dată în comuna Giroc, acolo unde unii dintre useristi sunt trimiși la plimbare de către conducerea județeană pe motiv ca trebuie sa facă loc în schema administrativă liberalilor care au “mari interese imobiliare”: https://debanat.ro/2020/11/scandal-in-usr-plus-pentru-situatia-din-giroc-mesaj-dur-al-candidatului-f… […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

PUZ-ul pentru o nouă clădire pe terenul Fabricii Oglinda, din nou în dezbatere publică la primărie

Un proiect care a fost amplu dezbătut în Timișoara revine în actualitate. Vorbim despre cel referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru ridicarea unei noi zone de locuințe și servicii în Piața Bisericii nr. 7. Este locația fostei fabrici Oglinda, din Piața Bisericii, pe care proprietarii doresc edificarea unei clădiri noi. Aceasta se va afla în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PUZ-ul pentru o nouă clădire pe terenul Fabricii Oglinda, din nou în dezbatere publică la primărie
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town Winter Sale
Iulius Town Winter Sale

Sport vezi arhiva Sport

Politehnica va juca împotriva Astrei pe stadionul Dan Păltinișanu în Cupa României

Divizionara secundă Politehnica a aflat astăzi când va evolua în optimile Cupei României. Trupa pregătită de Dan Alexa va evolua pe 11 februarie contra Astrei, pe stadionul Dan Păltinișanu. Meciul va începe la 17.45 se va juca fără spectatori, dar va fi transmis în direct. Programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României: Marţi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica va juca împotriva Astrei pe stadionul Dan Păltinișanu în Cupa României
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

gunoi Gh Lazar

Primarii se schimbă, gunoaiele rămân. Mizerie stradală ca-n vremea lipsei contractului de salubrizare/FOTO

Imaginile de mai jos nu sunt din 2018, când Timișoara nu avea semnat un contract de salubrizare stradală. Nu, mizeria este proaspătă, de luni, 25 ianuarie 2021, adunată chiar în centrul Timişoarei. Mai exact, este lângă trotuarul de pe partea dreaptă a străzii Gheorghe Lazăr, cum mergi spre centru, între b-dul Cetății și Circumvalațiunii. Fie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarii se schimbă, gunoaiele rămân. Mizerie stradală ca-n vremea lipsei contractului de salubrizare/FOTO
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

În Timiș crește rata șomajului. Județul încheie anul 2020 cu o rată de 1,27 la sută

Economia județului Timiș dădea semne că își revine, iar rata șomajului începuse să scadă spre finalul anului trecut. Iată că anul se încheie cu o creștere a acestui indicator de pe piața muncii, chiar dacă nu una spectaculoasă. Așadar, conform datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, rata șomajului era la 31 decembrie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiș crește rata șomajului. Județul încheie anul 2020 cu o rată de 1,27 la sută

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliţiei de guvernare nu au reuşit nici astăzi să ajungă la un acord privind împărţirea funcţiilor de prefecţi şi subprefecţi între cele trei formaţiuni aflate la putere. Până la o nouă întâlnire pe această temă, miercuri Guvernul Cîţu va modifica statutul prefecţilor, aceştia urmând să redevină demnitari asumaţi politic. Astăzi, liderii PNL, USR PLUS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Împărţirea prefecturilor amânată din nou. Miercuri se schimbă statutul prefecţilor
Divizionara secundă Politehnica a aflat astăzi când va evolua în optimile Cupei României. Trupa pregătită de Dan Alexa va evolua pe 11 februarie contra Astrei, pe stadionul Dan Păltinișanu. Meciul va începe la 17.45 se va juca fără spectatori, dar va fi transmis în direct. Programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României: Marţi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica va juca împotriva Astrei pe stadionul Dan Păltinișanu în Cupa României
În judeţul Timiş există tot șapte focare de coronavirus aflate în supraveghere epidemiologică, transmite Direcţia de Sănătate Publică. Focarele active sunt la: CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHIATRICĂ SINERSIG– 32 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DUMBRĂVIȚA – 27 cazuri confirmate –  Focar în supraveghere CĂMIN PRIVAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Numărul de focare de covid active rămâne același în județ
Imaginile de mai jos nu sunt din 2018, când Timișoara nu avea semnat un contract de salubrizare stradală. Nu, mizeria este proaspătă, de luni, 25 ianuarie 2021, adunată chiar în centrul Timişoarei. Mai exact, este lângă trotuarul de pe partea dreaptă a străzii Gheorghe Lazăr, cum mergi spre centru, între b-dul Cetății și Circumvalațiunii. Fie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarii se schimbă, gunoaiele rămân. Mizerie stradală ca-n vremea lipsei contractului de salubrizare/FOTO
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, alte 126 de persoane au fost confirmate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate doar 475 de teste, dintre care124 teste rapide. Rata de infectare continuă să scadă, ajungând la 3,48, după ce în ziua precedentă a fost 3,52. Persoanele infectate din judeţul Timiş sunt din următoarele localităţi: Timișoara –65;...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, 126 de persoane infectate cu Sars-Cov-2, în ultimele 24 de ore. Din ce localităţi sunt
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 1.551 de persoane, fiind efectuate doar 5.921 de teste RT-PCR şi  3.198 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.017 pacienţi. Până astăzi, 25 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 712.561 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 1.551 de infectări şi 65 de decese, în ultimele 24 de ore
Fundația Art Encounters din Timișoara va lansa cea de-a patra ediție a Bienalei Art Encounters prin intermediul proiectului ”Artiști români în prim-plan”. Acesta se va desfășura în perioada 25-30 ianuarie, online pe Facebook și pe website-ul Art Encounters. Publicul îi va putea cunoaște pe curatorii acestei ediții, Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, dar și pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Artiști Români în prim-plan dechide ediția a patra a Bienalei Art Encounters/FOTO
Un proiect care a fost amplu dezbătut în Timișoara revine în actualitate. Vorbim despre cel referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru ridicarea unei noi zone de locuințe și servicii în Piața Bisericii nr. 7. Este locația fostei fabrici Oglinda, din Piața Bisericii, pe care proprietarii doresc edificarea unei clădiri noi. Aceasta se va afla în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PUZ-ul pentru o nouă clădire pe terenul Fabricii Oglinda, din nou în dezbatere publică la primărie
Top