Scandal în USR PLUS pentru situaţia din Giroc. Mesaj dur al candidatului formaţiunii la primăria din comuna periurbană

Cristian Amza Giroc

Cristian Amza Giroc

Fostul candidat al USR PLUS la Primăria Giroc, Cristian Amza, îi acuză pe liderii de la nivel judeţean ai formaţiunii că fac presiuni asupra lui pentru a ceda scaunul de viceprimar liberalilor. El afirmă că ar fi primit funcţii la Primăria Timişoara sau CJ Timiş pentru a face loc candidatului PNL. Mai mult, Liderul PLUS Timiş, Raul Olajos, ar fi susţinut că funcţia în cauză trebuie cedată liberalilor, fiindcă aceştia au mari interese imobiliare în zonă.

Negocierile între PNL şi USR PLUS sunt blocate cel mai mult de situaţia de la Giroc, aşa cum a informat deBanat, lucru confirmat de liderul USR PLUS din această comună. Fostul candidat la Primăria Giroc din partea USR PLUS, Cristian Amza, le-a trimis membrilor formaţiunii din această comună un mesaj cuprinzător, în care relatează modul în care au fost purtate unele negocieri pentru funcţia de viceprimr. El nu evită să atace conducerea judeţeană a formaţiunii privind presiunile pe care le-ar fi făcut pentru a ceda postul de viceprimar liberalilor.

“Ca idee, în urma rezultatelor alegerilor locale, când Alianța USR PLUS a câștigat Consiliul Local, în fața PNL, respectiv pentru funcția de primar eu ieșind pe locul II, în fața lui Vîrtosu, în baza voturilor primite din partea cetățenilor a reieșit natural că trebuie să nu cedam poziția de viceprimar către alte formațiuni politice, mai slab clasate. La nivel de județ, a fost formată o comisie din reprezentanți USR și PLUS care a avut rolul de a negocia cu PNL împărțirea funcțiilor de vice pentru Timișoara și Consiliul Județean Timiș. La nivel local, au avut loc discuții informale cu PSD, PNL și Partidul Verde. Nu s-a reușit crearea unei majorități cu PNL, care sa ne susțină pe noi, nici Partidul Verde nu a dorit, iar PSD a spus ca preferă să lucreze cu mine și cu noi, mai degrabă decât cu Vîrtosu și PNL. Mandatul meu a fost să particip la aceste discuții și să transmit colegilor din Consiliul Local care e statusul, ceea ce am și făcut. Ulterior, acum vreo trei sau patru săptămâni, într-o ședință a celor cinci consilieri locali USR-PLUS, discuția a ajuns la desemnarea persoanei ce urma sa fie susținută pentru funcția de vice și eu m-am bucurat de susținerea unanimă a colegilor.

Mai departe, Comisia de Negociere de la nivel județean a întâmpinat dificultăți (ca sa nu zic că a eșuat) în misiunea de a-l impune pe Cristian Moș ca vicepreședinte CJ, motiv pentru care, sâmbătă seara (ce-i drept cred ca de vreo zece zile, fusesem anunțat de creionarea unui nou scenariu) mi-a fost comunicat faptul ca Giroc trebuie să facă un pas în spate și să renunțăm la desemnarea pentru viceprimar, astfel încât să poate fi cerut de la Nica postul de vicepreședinte pentru Cristian Moș în schimbul oferirii postului de Vice la Giroc către PNL. Evident că mi-au fost oferite „compensații” de forma unei alte funcții în Primăria Timișoara sau în Consiliul Județean Timiș. Am precizat ca nu reușesc să identific nicio funcție din care sa pot ajuta Girocul și Chișoda măcar la fel de mult pe cât aș putea-o face din postura de viceprimar și am solicitat sa avem o discuție în cadru lărgit, cu toți cei 5 consilieri locali, Moș, Olajos, Fritz, discuție ce a avut loc ieri de la 10:30.” a menţionat Amza în mesajul intrat în posesia deBanat.

“Trebuie să cedăm Girocul pentru că PNL are interese imobiliare în zonă”

El continuă vorbind de “gafele și eșecurile echipei de negociere” de la Timişoara, dar şi de solicitarea liderului PLUS, Raul Olajos, de-a fi cedat Girocul liberalilor pentru că aceştia au afaceri imobiliare în zonă.

 “Argumentele colegilor de la „Centru” au vizat „îngustimea viziunii noastre, care ne cramponăm de local”, faptul că Giroc va fi în centrul atenției pentru 2024, fiecare dintre ei recunoscând faptul ca nu au ajutat aproape deloc în campania aceasta, precizând însă ca rezultatele sunt mai degrabă rodul muncii echipelor naționale și al influenței Timișoarei, o mai redusă parte din rezultate fiind atribuite muncii filialelor locale, deci și ale muncii tale. Poziția noastră, a celor cinci, exprimata individual, după cum a judecat fiecare a fost fermă și am pus in vedere echipei de negociere să nu cedeze, pentru ca noi consideram că munca noastră nu poate fi dată la o parte și că nu înțelegem de ce Giroc trebuie să plătească pentru gafele și eșecurile echipei de negociere. Pentru că discuțiile deveneau sterile, s-a făcut o pauza până la ora 18:00, când discuțiile au fost reluate. La reluare, eu am precizat că îmi mențin poziția, invitându-i și pe colegi să își exprime opinia, daca s-au răzgândit sau nu, precizarea mea de dimineață fiind că fiecare dintre cei cinci colegi e liber să gândească și să decidă în speța de fața după cum considera necesar. A urmat Raul Olajos care a încercat să ducă discuția într-o zonă de proceduralitate, punându-i în vedere coordonatorului PLUS Giroc, Răzvan Constantin, să consulte membrii comunității despre oportunitatea „susținerii lui Amza ca  viceprimar într-o administrație pesedistă”, insistând pe faptul că dacă noi vom primi voturi din partea PSD, înseamnă că am făcut blat cu aceștia. Ciudat, la Timișoara, colegul meu Ruben Lațcău a fost votat de PSD, dar acolo nu a fost o problema de consultare a filialei…

Din toți cei cinci consilieri locali, Răzvan Constantin a ales sa se dezică de noi, motivul pentru care a făcut-o numai el îl știe, eu pot doar sa intuiesc.

Pe scurt și îți mulțumesc că ai citit până aici, ne aflăm în etapa în care cei doi președinți de filiale județene (fără acordul birourilor județene) vor să sprijinim pentru Viceprimar candidatul PNL, Dan Vîrtosu, fost vicepreședinte PSD Giroc, până în 2016, implantat in PNL înainte de campania pentru locale și ai cărui colegi consilieri fiind de fapt reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari. De altfel, Raul Olajos a subliniat că trebuie să cedam Girocul pentru că PNL are interese imobiliare majore in zona și îl vor. Eu unul nu voi putea face asta! După trei ani in care am pus bazele USR în Giroc alături de o echipa mică dar inimoasă, după luni întregi în care am fost terfelit prin toate grupurile de Facebook, după ce inclusiv familia mea a fost amenințată, după ce toată munca noastră din campania asta de la locale este acum tranzacționată, eu nu sunt dispus sa stau sluj în fața „Centrului”.

Lucrurile sunt simple: din poziția de vice vom putea să punem în aplicare proiectele pentru care ne-am asumat candidaturile, vom putea sa le arătam girocenilor și chișozenilor ca nu toți aleșii locali își urmăresc interesul propriu.

Nu știu ce vei decide la consultarea de față. Nu o sa aflu niciodată și statutar vorbind, îmi scapă efectul juridic al unei astfel de consultări. Sigur, în cazul în care rezultatul va fi că e utilă ploconirea în fata PNL-ului, probabil se va utiliza pentru creșterea presiunii asupra noastră, a celor 4 încă ramași în picioare. Pe de alta parte, în cazul în care rezultatul va fi că e util să nu ratam ocazia și să intrăm acum în administrația locală, printr-o candidatura la viceprimar, probabil că vor arunca rezultatul la gunoi.

Știu ca și pe grupul vostru intern au apărut mizerii legate de blaturi și legături între mine și Toma/ PSD, evident fără nicio dovadă, că doar e ușor să se dezinformeze, dar lucrurile aici sunt mai importante decât Amza, Constantin, Toma, Vîrtosu, Moș si Olajos. Aici e vorba de aproape 1.700 de voturi pe care acum le aruncăm la gunoi, este vorba despre girocenii și chișozenii care și-au pus speranța în noi și care nu au făcut-o pentru ca acum noi să îi vindem pentru o funcție personala”, a încheiat Amza

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Robul cel mic a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

In un OM adevărat curajos. Pai cine o sa mai voteze USR+ după asemenea dezvăluiri (USR – securitatea de tip nou,iar+ serviciul secret francez + ceva rămășițe de la 2 și un sfert). Hai să-i spunem și pe cine are Vârtosu in spate și de ce avut el primar și a ieșit o terță păguboasă. In primul și-n primul rand pe :Puiu Minda (Pascu) zis și Muk cel mic, este rudenie cu Vartosu-(cel căruia Toma a aranjat pe vremea PSDului că nevasta să ajungă directoare la liceul din Giroc, da chiar așa actuala directoare Mihaela Pascu. Al 2-lea personaj este Budescu zis Pisici, cel care acum 15-20 ani era purcar sef iar 10 ani investitor „strategic”. Al 3-lea Rici cel cu statia itp și care se prezintă Ricky. Cei 3 mușterii ( nu muschetari) au fost buni prieteni cu interlopi vesti din Timișoara , Muk cel mic le-a ” vândut ” apartamente in schimb interlopii au fost body garz.i

TMEUTM a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

Verificati-i CV-ul si Linkedin-ul lui olajos. Cred ca spune totul, pe unde s-a invartit, cum a ajuns mare sef la primul lui job declarat la cativa ani de la terminarea facultatii etc. Bine ca nu a scris nimic de cristesti(intentionat cu c mic) sau mai stiu eu care. De cand l-am vazut ca mare sef la PLUS, am scris asta. Din pacate, politica e atat de urata, ca si Muma padurii s-ar speria daca ar fi in cercurile lor. Rusine PLUS, demisia olajos!

Poli 21 a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 18:49 )

Aveam de gind sa postez si eu citeva ginduri, dar trebuie sa recunosc ca cei care au postat inaintea mea au pus un mare punct pe i , asa ca ma pastrez pentru altadata. O singura observatie: eu consider ca usr este echipa de tineret rezerve a psd.

Adolf a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 20:14 )

Germanii, că tot e la moda, spun typisch. Pronunțat românește enunțul exprimă modul în care se face politica în România

Rus a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 23:32 )

în Giroc este totul aiurea în imobiliare,nu au ținut cont de limitele zone case,apar blocurile unul după altul,sunt mulți corupți vechi și noi,o adevărată mafie pur și simplu arată urât 2,3 case și în jurul lor blocuri,nu cedați încercați să alungați caracatița din Giroc se știu cine sunt,nu credeam că primarul Toma va ajunge în această situație,darrr totul este clar,interese extrem de mari.Va doresc succes.

Nelu a spus: (noiembrie 29th, 2020 at 12:25 )

Mie tot acest „scandal” imi pare normalitate. Adica e normal ca alesii locali sa decida singuri cu cine fac aliante acolo si pe cine sustin, nu ca la restul partidelor unde de la Bucuresti li se spune ce sa faca in nu stiu ce comuna.

E normal asa, e sanatos, e democratic si altfel bine face Amza ca nu cedeaza.

Mirela a spus: (decembrie 2nd, 2020 at 11:14 )

Amzo nu te mai da lovit ai stiut bine in ce te bagi de cand erai tovaras cu Gaga si Pisu , dupa europarlamenrate ati si inceput campania de denigrare a tuturor , ai uitat …pe progiroc si tu si edi si pilti si altii ca voi dupa care ai schimbat macazul . faci parte din aceeasi cloaca ca de altfel virtosu cu toate neamurile lui .

1 Trackbacks pentru acest articol

Vai de România fără hoție! – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR Says:

[…] Ce au în comun Ruben, Raoul și Allen? Sunt ”oameni noi”, sunt useriști, vor o Românie fără hoție și o țară fără penali în funcții publice!!! Mișto, nu? Și dacă nu e suficient, un nou scandal da in clocot. De aceasta dată în comuna Giroc, acolo unde unii dintre useristi sunt trimiși la plimbare de către conducerea județeană pe motiv ca trebuie sa facă loc în schema administrativă liberalilor care au “mari interese imobiliare”: https://debanat.ro/2020/11/scandal-in-usr-plus-pentru-situatia-din-giroc-mesaj-dur-al-candidatului-f… […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

LightsOn_GAIA_300x250
LightsOn_GAIA_728x90

Sport vezi arhiva Sport

Nume surpriză pe banca Politehnicii. Nu a mai antrenat în Banat

Marți, Politehnica Timișoara îl va anunța pe noul antrenor, după ce Dan Alexa s-a despărțit oficial de club zilele trecute. Conform surselor deBanat.ro, tehnicianul care va fi prezentat nu a mai avut treaba cu pregătirea grupărilor din zonă. Este vorba despre Dorin Toma un fotbalist de legendă al CFR Cluj, prezent în lotul acestei echipe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nume surpriză pe banca Politehnicii. Nu a mai antrenat în Banat
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

evaluare

Mâine încep probele de la Evaluarea Națională

Peste 130.000 de absolvenţi de școală generală susțin, săptămâna aceasta, Evaluarea Naţională, tot în condiţii de pandemie, ca anul trecut. Nu se mai face triaj epidemiologic și nici nu se mai măsoară temperatura la intrarea în școală, dar trebuie respectate circuitele de deplasare, distanțarea și purtarea măștii de protecție. Elevilor li se alocă un timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mâine încep probele de la Evaluarea Națională
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Timișoara rămâne locul trei pe țară la numărul de angajați în IT&C. Orașul a pierdut constant teren în fața Clujului

Timișoara este al treilea centru din țară ca număr de angajați care lucrează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Bucureștiul numără jumătate din totalul celor care activează în domeniu, fiind urmat de Cluj. Clujul continuă să rămână peste Timiș în ceea ce privește numărul de persoane care sunt angajate în domeniul IT&C, arată datele culese...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara rămâne locul trei pe țară la numărul de angajați în IT&C. Orașul a pierdut constant teren în fața Clujului

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

De la ultima raportare, la nivel naţional 26 persoane au fost infectate cu Sars-Cov-2, fiind efectuate 4.088   de teste RT-PCR şi de 5.341 teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 158 pacienţi. Până astăzi, 21 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.282 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilanţ coronavirus. 26 de persoane confirmate şi patru decese, în ultimele 24 de ore
În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, o singură persoană a fost confirmată cu Sars-Cov-2, fiind efectuate doar 222 de teste, din care 72 de teste rapide. Rata de infectare în Timiş este 0,07, la fel ca în ziua precedentă. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Timiş, a fost confirmată o persoană...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un singur caz de Sars-Cov-2, în Timiş, în ultimele 24 de ore. În spitale mai sunt internate 25 de persoane cu coronavirus, dintre care 18 la ATI
Astăzi, 21 iunie, în jurul orei 10:30, pe terenul II din complexul ”Electrica” a început primul antrenament al Ripensiei, din perioada pre-competițională. Cu echipa timişoreană se pregăteşte şi Gariel Torje, care acum nu are contract.  Sub comanda lui Cosmin Petruescu, lotul cu care se demarează această perioadă se prezintă în felul următor: Octavian Mosoarcă (20...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reunire la Ripensia. Neagu și Tudorache nu vor mai juca în roșu și galben. Gabi Torje se antrenează cu echipa
Peste 130.000 de absolvenţi de școală generală susțin, săptămâna aceasta, Evaluarea Naţională, tot în condiţii de pandemie, ca anul trecut. Nu se mai face triaj epidemiologic și nici nu se mai măsoară temperatura la intrarea în școală, dar trebuie respectate circuitele de deplasare, distanțarea și purtarea măștii de protecție. Elevilor li se alocă un timp...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mâine încep probele de la Evaluarea Națională
Timișoara este al treilea centru din țară ca număr de angajați care lucrează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Bucureștiul numără jumătate din totalul celor care activează în domeniu, fiind urmat de Cluj. Clujul continuă să rămână peste Timiș în ceea ce privește numărul de persoane care sunt angajate în domeniul IT&C, arată datele culese...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara rămâne locul trei pe țară la numărul de angajați în IT&C. Orașul a pierdut constant teren în fața Clujului
Top