Scandal în USR PLUS pentru situaţia din Giroc. Mesaj dur al candidatului formaţiunii la primăria din comuna periurbană

Cristian Amza Giroc

Cristian Amza Giroc

Fostul candidat al USR PLUS la Primăria Giroc, Cristian Amza, îi acuză pe liderii de la nivel judeţean ai formaţiunii că fac presiuni asupra lui pentru a ceda scaunul de viceprimar liberalilor. El afirmă că ar fi primit funcţii la Primăria Timişoara sau CJ Timiş pentru a face loc candidatului PNL. Mai mult, Liderul PLUS Timiş, Raul Olajos, ar fi susţinut că funcţia în cauză trebuie cedată liberalilor, fiindcă aceştia au mari interese imobiliare în zonă.

Negocierile între PNL şi USR PLUS sunt blocate cel mai mult de situaţia de la Giroc, aşa cum a informat deBanat, lucru confirmat de liderul USR PLUS din această comună. Fostul candidat la Primăria Giroc din partea USR PLUS, Cristian Amza, le-a trimis membrilor formaţiunii din această comună un mesaj cuprinzător, în care relatează modul în care au fost purtate unele negocieri pentru funcţia de viceprimr. El nu evită să atace conducerea judeţeană a formaţiunii privind presiunile pe care le-ar fi făcut pentru a ceda postul de viceprimar liberalilor.

“Ca idee, în urma rezultatelor alegerilor locale, când Alianța USR PLUS a câștigat Consiliul Local, în fața PNL, respectiv pentru funcția de primar eu ieșind pe locul II, în fața lui Vîrtosu, în baza voturilor primite din partea cetățenilor a reieșit natural că trebuie să nu cedam poziția de viceprimar către alte formațiuni politice, mai slab clasate. La nivel de județ, a fost formată o comisie din reprezentanți USR și PLUS care a avut rolul de a negocia cu PNL împărțirea funcțiilor de vice pentru Timișoara și Consiliul Județean Timiș. La nivel local, au avut loc discuții informale cu PSD, PNL și Partidul Verde. Nu s-a reușit crearea unei majorități cu PNL, care sa ne susțină pe noi, nici Partidul Verde nu a dorit, iar PSD a spus ca preferă să lucreze cu mine și cu noi, mai degrabă decât cu Vîrtosu și PNL. Mandatul meu a fost să particip la aceste discuții și să transmit colegilor din Consiliul Local care e statusul, ceea ce am și făcut. Ulterior, acum vreo trei sau patru săptămâni, într-o ședință a celor cinci consilieri locali USR-PLUS, discuția a ajuns la desemnarea persoanei ce urma sa fie susținută pentru funcția de vice și eu m-am bucurat de susținerea unanimă a colegilor.

Mai departe, Comisia de Negociere de la nivel județean a întâmpinat dificultăți (ca sa nu zic că a eșuat) în misiunea de a-l impune pe Cristian Moș ca vicepreședinte CJ, motiv pentru care, sâmbătă seara (ce-i drept cred ca de vreo zece zile, fusesem anunțat de creionarea unui nou scenariu) mi-a fost comunicat faptul ca Giroc trebuie să facă un pas în spate și să renunțăm la desemnarea pentru viceprimar, astfel încât să poate fi cerut de la Nica postul de vicepreședinte pentru Cristian Moș în schimbul oferirii postului de Vice la Giroc către PNL. Evident că mi-au fost oferite „compensații” de forma unei alte funcții în Primăria Timișoara sau în Consiliul Județean Timiș. Am precizat ca nu reușesc să identific nicio funcție din care sa pot ajuta Girocul și Chișoda măcar la fel de mult pe cât aș putea-o face din postura de viceprimar și am solicitat sa avem o discuție în cadru lărgit, cu toți cei 5 consilieri locali, Moș, Olajos, Fritz, discuție ce a avut loc ieri de la 10:30.” a menţionat Amza în mesajul intrat în posesia deBanat.

“Trebuie să cedăm Girocul pentru că PNL are interese imobiliare în zonă”

El continuă vorbind de “gafele și eșecurile echipei de negociere” de la Timişoara, dar şi de solicitarea liderului PLUS, Raul Olajos, de-a fi cedat Girocul liberalilor pentru că aceştia au afaceri imobiliare în zonă.

 “Argumentele colegilor de la „Centru” au vizat „îngustimea viziunii noastre, care ne cramponăm de local”, faptul că Giroc va fi în centrul atenției pentru 2024, fiecare dintre ei recunoscând faptul ca nu au ajutat aproape deloc în campania aceasta, precizând însă ca rezultatele sunt mai degrabă rodul muncii echipelor naționale și al influenței Timișoarei, o mai redusă parte din rezultate fiind atribuite muncii filialelor locale, deci și ale muncii tale. Poziția noastră, a celor cinci, exprimata individual, după cum a judecat fiecare a fost fermă și am pus in vedere echipei de negociere să nu cedeze, pentru ca noi consideram că munca noastră nu poate fi dată la o parte și că nu înțelegem de ce Giroc trebuie să plătească pentru gafele și eșecurile echipei de negociere. Pentru că discuțiile deveneau sterile, s-a făcut o pauza până la ora 18:00, când discuțiile au fost reluate. La reluare, eu am precizat că îmi mențin poziția, invitându-i și pe colegi să își exprime opinia, daca s-au răzgândit sau nu, precizarea mea de dimineață fiind că fiecare dintre cei cinci colegi e liber să gândească și să decidă în speța de fața după cum considera necesar. A urmat Raul Olajos care a încercat să ducă discuția într-o zonă de proceduralitate, punându-i în vedere coordonatorului PLUS Giroc, Răzvan Constantin, să consulte membrii comunității despre oportunitatea „susținerii lui Amza ca  viceprimar într-o administrație pesedistă”, insistând pe faptul că dacă noi vom primi voturi din partea PSD, înseamnă că am făcut blat cu aceștia. Ciudat, la Timișoara, colegul meu Ruben Lațcău a fost votat de PSD, dar acolo nu a fost o problema de consultare a filialei…

Din toți cei cinci consilieri locali, Răzvan Constantin a ales sa se dezică de noi, motivul pentru care a făcut-o numai el îl știe, eu pot doar sa intuiesc.

Pe scurt și îți mulțumesc că ai citit până aici, ne aflăm în etapa în care cei doi președinți de filiale județene (fără acordul birourilor județene) vor să sprijinim pentru Viceprimar candidatul PNL, Dan Vîrtosu, fost vicepreședinte PSD Giroc, până în 2016, implantat in PNL înainte de campania pentru locale și ai cărui colegi consilieri fiind de fapt reprezentanți ai dezvoltatorilor imobiliari. De altfel, Raul Olajos a subliniat că trebuie să cedam Girocul pentru că PNL are interese imobiliare majore in zona și îl vor. Eu unul nu voi putea face asta! După trei ani in care am pus bazele USR în Giroc alături de o echipa mică dar inimoasă, după luni întregi în care am fost terfelit prin toate grupurile de Facebook, după ce inclusiv familia mea a fost amenințată, după ce toată munca noastră din campania asta de la locale este acum tranzacționată, eu nu sunt dispus sa stau sluj în fața „Centrului”.

Lucrurile sunt simple: din poziția de vice vom putea să punem în aplicare proiectele pentru care ne-am asumat candidaturile, vom putea sa le arătam girocenilor și chișozenilor ca nu toți aleșii locali își urmăresc interesul propriu.

Nu știu ce vei decide la consultarea de față. Nu o sa aflu niciodată și statutar vorbind, îmi scapă efectul juridic al unei astfel de consultări. Sigur, în cazul în care rezultatul va fi că e utilă ploconirea în fata PNL-ului, probabil se va utiliza pentru creșterea presiunii asupra noastră, a celor 4 încă ramași în picioare. Pe de alta parte, în cazul în care rezultatul va fi că e util să nu ratam ocazia și să intrăm acum în administrația locală, printr-o candidatura la viceprimar, probabil că vor arunca rezultatul la gunoi.

Știu ca și pe grupul vostru intern au apărut mizerii legate de blaturi și legături între mine și Toma/ PSD, evident fără nicio dovadă, că doar e ușor să se dezinformeze, dar lucrurile aici sunt mai importante decât Amza, Constantin, Toma, Vîrtosu, Moș si Olajos. Aici e vorba de aproape 1.700 de voturi pe care acum le aruncăm la gunoi, este vorba despre girocenii și chișozenii care și-au pus speranța în noi și care nu au făcut-o pentru ca acum noi să îi vindem pentru o funcție personala”, a încheiat Amza

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Robul cel mic a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

In un OM adevărat curajos. Pai cine o sa mai voteze USR+ după asemenea dezvăluiri (USR – securitatea de tip nou,iar+ serviciul secret francez + ceva rămășițe de la 2 și un sfert). Hai să-i spunem și pe cine are Vârtosu in spate și de ce avut el primar și a ieșit o terță păguboasă. In primul și-n primul rand pe :Puiu Minda (Pascu) zis și Muk cel mic, este rudenie cu Vartosu-(cel căruia Toma a aranjat pe vremea PSDului că nevasta să ajungă directoare la liceul din Giroc, da chiar așa actuala directoare Mihaela Pascu. Al 2-lea personaj este Budescu zis Pisici, cel care acum 15-20 ani era purcar sef iar 10 ani investitor „strategic”. Al 3-lea Rici cel cu statia itp și care se prezintă Ricky. Cei 3 mușterii ( nu muschetari) au fost buni prieteni cu interlopi vesti din Timișoara , Muk cel mic le-a ” vândut ” apartamente in schimb interlopii au fost body garz.i

TMEUTM a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 15:43 )

Verificati-i CV-ul si Linkedin-ul lui olajos. Cred ca spune totul, pe unde s-a invartit, cum a ajuns mare sef la primul lui job declarat la cativa ani de la terminarea facultatii etc. Bine ca nu a scris nimic de cristesti(intentionat cu c mic) sau mai stiu eu care. De cand l-am vazut ca mare sef la PLUS, am scris asta. Din pacate, politica e atat de urata, ca si Muma padurii s-ar speria daca ar fi in cercurile lor. Rusine PLUS, demisia olajos!

Poli 21 a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 18:49 )

Aveam de gind sa postez si eu citeva ginduri, dar trebuie sa recunosc ca cei care au postat inaintea mea au pus un mare punct pe i , asa ca ma pastrez pentru altadata. O singura observatie: eu consider ca usr este echipa de tineret rezerve a psd.

Adolf a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 20:14 )

Germanii, că tot e la moda, spun typisch. Pronunțat românește enunțul exprimă modul în care se face politica în România

Rus a spus: (noiembrie 28th, 2020 at 23:32 )

în Giroc este totul aiurea în imobiliare,nu au ținut cont de limitele zone case,apar blocurile unul după altul,sunt mulți corupți vechi și noi,o adevărată mafie pur și simplu arată urât 2,3 case și în jurul lor blocuri,nu cedați încercați să alungați caracatița din Giroc se știu cine sunt,nu credeam că primarul Toma va ajunge în această situație,darrr totul este clar,interese extrem de mari.Va doresc succes.

Nelu a spus: (noiembrie 29th, 2020 at 12:25 )

Mie tot acest „scandal” imi pare normalitate. Adica e normal ca alesii locali sa decida singuri cu cine fac aliante acolo si pe cine sustin, nu ca la restul partidelor unde de la Bucuresti li se spune ce sa faca in nu stiu ce comuna.

E normal asa, e sanatos, e democratic si altfel bine face Amza ca nu cedeaza.

Mirela a spus: (decembrie 2nd, 2020 at 11:14 )

Amzo nu te mai da lovit ai stiut bine in ce te bagi de cand erai tovaras cu Gaga si Pisu , dupa europarlamenrate ati si inceput campania de denigrare a tuturor , ai uitat …pe progiroc si tu si edi si pilti si altii ca voi dupa care ai schimbat macazul . faci parte din aceeasi cloaca ca de altfel virtosu cu toate neamurile lui .

1 Trackbacks pentru acest articol

Vai de România fără hoție! – ZACUSCĂ PE POST DE CAVIAR Says:

[…] Ce au în comun Ruben, Raoul și Allen? Sunt ”oameni noi”, sunt useriști, vor o Românie fără hoție și o țară fără penali în funcții publice!!! Mișto, nu? Și dacă nu e suficient, un nou scandal da in clocot. De aceasta dată în comuna Giroc, acolo unde unii dintre useristi sunt trimiși la plimbare de către conducerea județeană pe motiv ca trebuie sa facă loc în schema administrativă liberalilor care au “mari interese imobiliare”: https://debanat.ro/2020/11/scandal-in-usr-plus-pentru-situatia-din-giroc-mesaj-dur-al-candidatului-f… […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei

Un fotojurnalist care a lucrat în presa locală, Ilie Sîrbu, care s-a remarcat în ultimii ani pentru pozițiile sale publice din cadrul asociației pe care a fondat-o, Salvați Patrimoniul Timișoarei devine consilier personal al viceprimarului Timișoarei Cosmin Tabără. El se alătură fostului director de la Retim, Cătălin Olteanu, care fusese deja numit pe un post...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle

Cinci clasări între primii trei au bifat cei cinci luptători de la CS Heracle care au participat, de vineri până duminică, la turneul de calificare pentru Cupa României şi pentru finala Campionatului Naţional individual la categoria de vârstă sub 15 ani. Reprezentanţii clubului de lupte greco-romane care îşi desfăşoară activitatea la Ghiroda au dominat categoria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

CCIA Timiș organizează o sesiune de informare privind legislația fiscală

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează în data de 25 martie 2021, cu începere de la ora 11, un seminar on-line de informare dedicat reglementărilor și modificărilor legislative din domeniul fiscal cu impact asupra activităţii agenţilor economici, Dezbaterea din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș organizează o sesiune de informare privind legislația fiscală

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Premierul Florin Cîţu a afirmat că a cerut ca în zone carantinate, precum Timişoara, să fie permisă şi vaccinarea persoanele din etapa a treia. Despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei, Cîţu afirmă că cei care nu au respetat regulile nu au fost sancţionaţi. Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că le-a cerut colonelului Valeriu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Cîţu despre cum s-a ajuns la carantinarea Timişoarei: Cei care nu au respectat regulile nu au fost sancţionaţi/UPDATE. Replica lui Dominic Frity
Un fotojurnalist care a lucrat în presa locală, Ilie Sîrbu, care s-a remarcat în ultimii ani pentru pozițiile sale publice din cadrul asociației pe care a fondat-o, Salvați Patrimoniul Timișoarei devine consilier personal al viceprimarului Timișoarei Cosmin Tabără. El se alătură fostului director de la Retim, Cătălin Olteanu, care fusese deja numit pe un post...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără și-a ales al doilea consilier personal, un fotojurnalist, care conduce o asociație de protecție a patrimoniului Timișoarei
De la ultima raportare, la nivel naţional au fost infectate cu Sars-Cov-2 alte 2.280 de persoane, fiind efectuate însă doar 7.207  de teste RT-PCR şi 3.233 de teste rapide. În secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 1.098 de pacienţi. Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 2.280 de persoane confirmate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Se aglomerează secţiile ATI
Rata de infectare în Timişoara este astăzi 7,30, în scădere faţă de ziua precedentă, când a fost 7,36. Pentru a treia zi la rând, rata scade în Timişoara, oraş care luni intra în carantină. La nivelul judeţului, rata este azi 5,37, în scădere sensibilă faţă de ziua precedentă, când a fost 5,60. Cea mai mare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pentru a treia zi la rând, rata de infectare în Timişoara a scăzut, ajungînd la 7,30. Scădere sensibilă şi la nivelul judeţului
Cinci clasări între primii trei au bifat cei cinci luptători de la CS Heracle care au participat, de vineri până duminică, la turneul de calificare pentru Cupa României şi pentru finala Campionatului Naţional individual la categoria de vârstă sub 15 ani. Reprezentanţii clubului de lupte greco-romane care îşi desfăşoară activitatea la Ghiroda au dominat categoria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci clasări fruntaşe pentru luptătorii de la CS Heracle
Un nou centru de vaccinare din judeţul Tmiş se va deschide la Buziaş. El a fost amenjat şi, cel mai probabil, primele vaccinări vor avea loc începând de săptămâna viitoare. Oraşul Buziaş intră pe harta localităţilor din Timiş unde se vor administra vaccinuri împotriva coronavirusului. Un centru în acest sens a fost amenjat deja la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschide un centru de vaccinare şi la Buziaş. Cel mai probabil va intra în funcţiune pe 15 martie/FOTO
O serie de postări și clipuri video, inclusiv cel în care era prezentată conferința de presă în care era anunțată carantinarea Timișoarei, au dispărut brusc de pe pagina de Facebook a primarului Dominic Fritz. ”Sufletele negre” încă nedescoperite au influențat și un live care avea loc duminică noaptea, la ora 22, acesta fiind întrerupt de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dispariții misterioase pe pagina oficială a primarului Timișoarei. O serie de postări și clipuri video au dispărut de pe Facebook
O nouă personalitate părăsește scena românească. Adi Bărar, a decedat în cursul dimineții de luni, el pierzând lupta cu coronavirus. Fondatorul formației Cargo, Adi Bărar, fusese confirmat cu Covid 19 la finalul lunii februarie și era internat la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara . În vârstă de 61 de ani, Bărar mai suferea și de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A murit Adi Bărar, liderul şi fondatorul trupei Cargo
Top