Lupta viceprimarilor din Timișoara, miza pe cimitire. Lațcău și Tabără se împung pe tema locurilor de veci ale orașului

Lupta la vârful primăriei timișorene pare să se adâncească, acum viceprimarii orașului au ajuns să se certe pe tema cimitirelor. După o ploaie de acuzații de incompetență lansate de Ruben Lațcău (USR), Cosmin Tabără (PNL) îi răspunde și îl acuză pe colegul său că se distra în concediu când el lucra.

Ca o coincidență sau nu, atacul ”părții” USR vine după o conferință de presă în care Tabără a încercat să ”demitizeze” subiectul luptei pe care Lațcău spune că o duce cu mafia imobiliară țigănească. Fără a nega meritele colegului său, Tabără a spus joi că în cazul șantierului Clinicii ORL nu e vorba de o luptă, ci de o chestiune de bun simţ.

Ruben Latcau

Ruben Latcau

La scurt timp, pe Facebook a apărut un atac puternic lansat de Ruben Lațcău la adresa lui Tabără, subiectul ales pentru contestare fiind legat de managementul cimitirelor. Viceprimarul liberal e acuzat de incompetență, chiar de puturoșenie (nu a făcut un

dosar de licitație la timp), dar și de faptul că se plânge de propriile rezultate.

”Un an și jumătate a stat degeaba și apoi a început să se plângă de propriile rezultate. Viceprimarul Tabără dă dovadă de iresponsabilitate și atacă public administrația din care face parte pentru propriile eșecuri. După aproape 10 ani în care importanți membri PNL, printre care se numără și dânsul, au gestionat patrimoniul din oraș, inclusiv cimitirele municipiului, viceprimarul PNL își dă seama că cimitirele sunt murdare. Luna trecută, Florin Răvășilă, fost director liberal responsabil de cimitire, a dat declarații pentru primirea unei mite de 40.000 de euro. De ce? Pentru concesionarea cimitirelor cu dedicație. În ianuarie 2021, când și-a început mandatul de viceprimar responsabil pe patrimoniu, domnul Tabără știa de aceste probleme și a avut un an întreg la dispoziție pentru a lansa o licitație, cu un caiet de sarcini coerent, pentru a rezolva problemele de curățenie și întreținere a cimitirelor. Din cauza incompetenței lui, pe 31 decembrie 2021 a fost nevoie să luăm o măsură de avarie, respectiv să încheiem un contract temporar, pe jumătate de an pentru întreținerea cimitirelor, pentru că urma să expire contractul curent. În februarie anul acesta ar fi trebuit să vină cu documentația de licitația pregătită, cu un regulament și un caiet de sarcini pe care să le trimită spre consultare consilierilor locali. Nu a făcut nimic. “Este în lucru”, a fost ce au auzit constant consilierii locali. Abia în iunie, după ce și-a epuizat timpul câștigat din măsura de avarie, a venit cu documentele pentru licitație și cu o propunere de caiet de sarcini, proaste, greșite și scrise cu dedicație”, a scris Lațcău.

Tabără e făcut ticălos sau inconștient, iar Lațcău mai spune că dosarul realizat de Tabără ar fi fost respins de primar pentru că era prost.

”Primarul i-a respins propunerea pentru că era un copy-paste a la Florin Răvășilă, care ar fi dat cu dedicație administrarea cimitirelor, exact așa cum s-a făcut înainte. Luna trecută, când se întâmpla tot calvarul acesta, domnul Tabără nu zicea nimic despre starea cimitirelor și nu a remediat aceste greșeli din documentația venită oricum extrem, extrem de târziu. Dacă după un an și jumătate, în care nu a făcut nimic pe subiect, începe să se plângă de starea cimitirelor, domnul Tabără fie e inconștient, fie e ticălos. Pot spune doar că mă bucur că nu mai are patrimoniul în subordine. Ce nu s-a făcut în tot mandatul lui, s-a rezolvat într-o lună: documentații corecte, caiet de sarcini fără dedicații pentru firme prietene, proiect de hotărâre publicat, supus la vot și aprobat în unanimitate. Inclusiv dânsul l-a votat, iar acum se preface amnezic. Mi se pare ireal să îl aud cum minte și că spune presei că a făcut și a dres, iar acum că vrea să caute caietul de sarcini, care e chiar în anexa hotărârii pe care a votat-o în 27 iulie”, mai scrie Lațcău.

Tabără și argumentele sale

Cosmin Tabătră i-a răspuns lui Laţcău, folosind persoana a II-a singular, într-o postare la fel de lungă.

”Ai prea multă ură și aroganță, neajunsuri care te fac să nu pricepi că Timișoara nu-i a ta, nu-i a voastră, timișorenii nu merită și nu au timp de aceste dialoguri. Lui Lațcău Ruben, personajul care le știe pe toate și care, prin ”capacitatea lui”, a lăsat un oraș ca Timișoara fără căldură, transformându-l în rușinea țării… E greu să mă cobor la nivelul tău pentru ați răspunde, dar câteva precizări pe tema administrării cimitirelor din oraș sunt obligat să fac. În ianuarie 2021 am intrat în Primărie ca viceprimar și, la scurt timp, l-am îndepărtat din funcție pe Florin Răvășilă, cel căruia Dominic Fritz și Lațcău i-au redat dreptul de semnătură după ce fostul primar Nicolae Robu i-a luat-o! Am reziliat contractul cu firma care gestiona cimitirele din Calea Șagului și Rusu Șirianu. După ce am urmărit contractul, am fundamentat și rezilierea, iar firma nici nu ne-a acționat în instanță, fundamentarea fiind făcută profesionist”, scrie Tabără.

El transmite că a făcut licitație pe cimitire cu două zile înainte de anul nou, atunci când aripa USR din conducerea primăriei era la distracție în concediu.

”Împreună cu colegii de la Direcția de Patrimoniu am făcut licitația cu două zile înainte de anul nou, când Lațcău și Fritz petreceau în concedii… Ai organizat tu, Lațcău, licitația ??? Habar nu aveai ce se întâmpla în Timișoara atunci… Tu, de fapt, prin competența ta, ai lăsat Timișoara fără căldură. Asta știu timișorenii prea bine! Caietul de sarcini făcut a fost distribuit în primăvară colegilor consilieri locali. Doar Rodica Militaru l-a citit și a făcut adnotări și s-au trecut toate doleanțele dânsei. Oare tu, Lațcău, când l-ai citit? Asta dacă l-ai și citit vreodată… Poate știi despre caietul de sarcini din discuțiile avute pe scările DNA-ului cu cei care au dat declarații în acest dosar”, scrie viceprimarul liberal.

El îl acuză pe primarul Fritz că a ținut dosarul cimitirelor ”la dospit” o lună și jumătate.

”O lună jumătate a stat caietul de sarcini pe masa lui Fritz ca să îl semneze și să-l pună pe ordinea de zi. Se poate verifica din opis-uri, nu-i greu. A intrat în plenul CL Timișoara în 26 iulie. Suntem în 18 august și de atunci nu este încă urcat în platform de licitații SICAP. Încearcă să citești întotdeauna o frază până la capăt. Nu am spus că voi căuta caietul de sarcini, ci că voi verifica dacă e urcat pe platforma de licitații. Ai prea multă ură și aroganță, neajunsuri care te fac să nu pricepi că Timișoara nu-i a ta, nu-i a voastră, timișorenii nu merită și nu au timp de aceste dialoguri. Este pentru ultima dată când mă cobor la nivelul tău să-ți dau un astfel de răspuns. Deplâng ghinionul acestui oraș că trebuie să mai aștepte o vreme până un om ca tine va pleca de la conducerea lui…”, încheie Tabără.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

RUSINE a spus: (august 19th, 2022 at 11:04 )

Toate problemele orasului Timisoara au fost rezolvate de repetentul,condamnatul Lascau si super specialisti din USR ul lor.Timisoreni au asigurata incalzirea pentru iarna 2022-2023,orasul este „LUNA SI BEC”de atita curatenie,toate investitile au fost incheiate inainte de termenele stabilite,au fost depuse zeci de proiecte pentru finantare,a mai ramas de rezolvat problema asta ‘SPINOASA” cu cimitirurile.Nu stiu cum de nu va este rusine sa mai si aparetii in public

Diana chis a spus: (august 22nd, 2022 at 08:07 )

Bună dimineața!
Este rușinos ce se întâmplă în Cimitirul de pe strada Rusu Sireanu Timișoara!
De când îl administrează noua firma,am înțeles ca este temporar,Cimitirul e foarte murdar,a mers doar pompa de apa de la întrare(acum merg 2),plin de buruieni,la locurile unde răposatii nu mai au aparținători sunt sinistre nu se mai vad nici crucile.
Data viitoare revin cu poze!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top