Primăria Timișoara a ”învins” patru terase ilegaliste. După multe somații, au fost ridicate de pe amplasamentele centrale/FOTO

Echipele municipalității au avut de lucru de la prima oră a dimineții, patru terase instalate în zona zero a Timișoarei nu își vor mai primi de astăzi clienții, fiind ridicate de pe amplasamente de oamenii primăriei pentru că funcționau ilegal.

Proaspăt revenit din concediu, primarul Dominic Fritz a prezentat situația teraselor: două terase, una lângă cealaltă, în aceeași piață centrală a Timișoarei, una are autorizație și plătește ocuparea domeniului public, cealaltă, nu.

”Avem câteva zeci de terase în zona centrală a Timișoarei. Toate, cu excepția a patru dintre ele, sunt autorizate și plătesc pentru spațiul public pe care îl folosesc pentru afacerea lor. În această dimineață am trecut la desființarea celor patru care sfidează comunitatea: două sunt în Piața Victoriei, una în Libertății și una în Unirii. După luni de somații și amenzi repetate să intre în legalitate pe care le-au ignorat am luat măsura de a elibera noi domeniul public. Toate cheltuielile de desființare, transport și depozitare vor fi recuperate de la proprietari. Este un gest de normalitate și de corectitudine față de majoritatea restaurantelor și teraselor care respectă legea și regulile locale. Știu că este o măsură care a fost extrem de rar aplicată în anii trecuți, pentru că a existat o complicitate între cei care ar fi trebuit să aibă grijă de patrimoniul public și cei care îl exploatau ilegal, în detrimentul celor corecți”, ne anunță primarul, la primele ore ale dimineții de joi.

Fritz ne anunță că de acum înainte va domni legea și că va continua lupta pentru patrimoniul orașului.

S-a terminat cu ”se poate oricum”. Legea e aceeași pentru toți și voi continua lupta pentru respectarea patrimoniului Timișoarei. Timișorenii vor un centru viu, dar s-au săturat de nesimțire”, a mai anunțat Dominic Fritz.

 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

RUSINE incompetentilor a spus: (august 25th, 2022 at 09:09 )

„Timișorenii vor un centru viu, dar s-au săturat de nesimțire”, a transmis Dominic Fritz” Eu as spune ca Timisorenii vor un oras cu caldura,apa calda,un oras curat nu o halda de gunoi,un oras in dezvoltare nu laude si glorie pe ce au facut alti,un transport in comun civilizat,trotuare,sosele reparate,parcurii nu jungle de ambrozii! O primarie si un primar care sa actioneze in interesul orasului si a locuitorilor,nu numai in interese personale.Ca se pare ca cele mai arzatoare probleme ale primarului sant terasele astea,strandurile etc de unde nu vine „DREPTURILE DE PRIMAR”

Catre Rusine incompetentilor a spus: (august 25th, 2022 at 10:06 )

Fă ordine, Fritz, nu te lăsa intimidat de mafie!

ion a spus: (august 25th, 2022 at 10:07 )

Oare terasa aceea nu a depus actele pentru autorizare si a fost blocat in primarie? Ma indoiesc ca baga cineva 500.000 de euro intr-un restaurant si nu se autorizeaza pe centru ca si o terasa in fundul curtii.

da a spus: (august 25th, 2022 at 10:28 )

pt. toti postacii…va era bine inainte?
aveati „afaceri” fara sa platiti impozite…
acuma va legati de caldura de parca datoriile colterm sunt facute de administratia fritz?
de unde sa plateasca?sa faca credite?

Reos a spus: (august 25th, 2022 at 11:26 )

Sunt multe de rezolvat poate prea multe deodată dar la halda de gunoi participă o mare parte a populației ,la vandalism și nesimțire absolută la fel , mă întreb care primărie sau primar ar putea rezolva asemenea probleme atîta timp cît populația orașului nu se implica????

& Isterița a spus: (august 25th, 2022 at 11:28 )

Să înțelegem că, pe cale de consecință, înainte de Fritz, DREPTURILE DE PRIMAR mergeau unde trebuie?

George a spus: (august 25th, 2022 at 11:39 )

@ RUSINE incompetentilor, bine ai zis-o. ” nu vine „DREPTURILE DE PRIMAR”? Ca sa nu mai spun ca faci economie la virgule. Dupa ce robu a facut ce a vrut in orasul asta, timp de doua mandate, vii si plangi ca nu se fac toate in doi ani? Ca sa nu mai punem la socoteala toata serparia din primarie, cozile de topor lasate mostenire de robu, de care nu se poate scapa pentru ca asa vrea legea si sindicatul.

Iosif a spus: (august 25th, 2022 at 12:01 )

@RUSINE incompetentilor : ori nu ești timișorean, ori ești Robu, că altfel nu-mi dau seama cum poți fi atât de nesimțit.

RUSINE incompetentilor a spus: (august 25th, 2022 at 12:14 )

Pentru: George,&Isterita,Reos,da. Pupatilor pe prea iubitul vostru primar cat mai aveti ocazie.Ca mai putin si trec si astia 2 ani mai ramase din mandatul lui si nu mai o sa aveti ocazia.Ca de 100 de ori mai bine cu Laie decat cu neamtul vostru.O fi luat si ala „DREPTURILE DE PRIMAR” dar a facut si ceva in interesul locuitorilor.Nu numai vaicareli,greaua mostenire,guvernul,PSD si PNL ne saboteaza,etc

Virginia Marinela Sarca a spus: (august 25th, 2022 at 13:10 )

Pe cei CU ORIGINI SĂNĂTOASE și DE FAMILIE BUNĂ (știu ei despre cine fac vorbire !) nu-i deranjează nimeni, funcționează de ani de zile fără autorizație, cică pe „teren privat” dar, doar peticul pe care și-au pus ei mesele este „privat” pentru că, în rest, terenul este al oricui vrea să-l folosească ! Dar, probabil și ei, au fost atenți cu cine trebuie ?!

TM a spus: (august 25th, 2022 at 16:40 )

@rusine : constat ca pe langa mânia ta proletara nici gramatica nu te ajuta sa scrii aberatiile tale. Oricum problemele trbuiesc rezolvate. Si nu in ordinea pe care o vrei tu .

George a spus: (august 25th, 2022 at 16:59 )

@Rusine, chiar mi-ar fi rusine sa mai scriu vre-un comantariu. „Pupatilor”? „.O fi luat si ala „DREPTURILE DE PRIMAR” dar a facut si ceva in interesul locuitorilor”? Chiar nu-mi inchipui ce a facut in interesul locuitorilor cu poarta de pe Lugojului, care a omorat un om. Parcul Alpinet, care a devenit parcul Rosu? Parcul Central, care a stat 2 ani in „reamenajare”, si a aratat mai rau decat la inceput? Esti tipicul idiot (votant) roman, care spune „a furat si el 2.000.00 euro”, dar mi-a dat si mie de-o sticla de ulei..

Cetatean a spus: (august 25th, 2022 at 17:01 )

Acest primar neghiob trebuie arestat urgent. Distruge tot în acest oraș. Un infractor notoriu. De casa lui care a primit bani din China nu spune nimic? Si alte măgarii făcute trebuie să meargă meargă URGENT la popa-șapcă

Miha a spus: (august 25th, 2022 at 17:52 )

Si pana cand terasele restaurantelor din cartiere mai au voie cu boxe si decibeli in aer liber? Si asa ceva trebuie reglementat.

Bibicu a spus: (august 26th, 2022 at 00:32 )

Cu un gunoi si retardat de primar ca fritz Timisoara ajunge in lumea a treia, dupa Strehaia si Falticeni. Trebuie saplece acasa. Timisoara si timisorenii au votat o schimbare in bine, dar acest copil rasfatat al unora distruge orașul. Trebuie urgent alegeri anticipate, altfel vom emigra in Caras sau Arad. Pacat ca USR atat poate. La buna uitare ….

ipn a spus: (august 26th, 2022 at 07:01 )

Robu a facut multe pentru Timisoara. A cumparat palmieri pentru oras. A cumparat papagali pentru Parcul Botanic. A plantat o padure de 100.000 salcii ecologice! Cum adica unde e padurea?? Nu vreti voi sa o vedeti ignorantilor! Va asigur eu ca puietii de salcie ecologica au fost ieftini. Nu mai mult de 5 Euro + TVA per bucata.

Nelu a spus: (august 26th, 2022 at 07:05 )

Fritz, inca o data primar!

Nicolae a spus: (august 26th, 2022 at 11:03 )

Gata! Au iesit fritzistii useristi la interval. Il apara cu propria viata.
Gargaragiul asta face loc pentru terasele useristilor care „sigur” vor fi „in ordine” cu toate cele!
Dispareti de pe fata orasului nostru si daca lumii i-o fi venit mintea la cap, de peste tot!

Senora a spus: (august 26th, 2022 at 11:50 )

Sunt tare curioasa de ce Whisper nu o are. Nu cred ca sunt asa de bătuți in cap dministratorii sa nu fi depus actele, când în restaurantul ala s au investit sute demii de euro și se generează sute de mii de euro lunar prin încasări.

Dpmdv terasele astea erau cele mai mici probleme la ora actuala și anume ca… ambrozie e în plina floare și nu se iau masuri.
Orașul pute, asupra marilor poluanți de ce nu se iau asa „masuri în forta”. Sincer.. pe mine personal mai mult ma afectează poluarea decât ca terasa x nu are autorizație si nu plateste chirie pe spațiul ala, dar totuși face încasări si aprox 40% din impozitul lor pe venit/profit se reîntoarce in bugetul primariei.

Ca primărie, ar trebui sa aveți un birou in care sa ii ajutați mai repede cu demersurile pe cei din horeca privind aceste hârtii … ca voi câștigați și implicit noi, ca doar se incadraza mai mulți bani la buget.

Oricum taxa aia de la terasa e o nimica toată in comparație cu ce vând ei pe terasa… si cati bani se reîntorc primariei.

Și din nou … ne lipsește perspectiva..

PS n.am business în domeniu… nici ju as avea curaj sa deschid asa ceva in România…

@Senora a spus: (august 26th, 2022 at 13:22 )

Problema e simplă: ce vrem, stat de drept sau stat de bani? Capisci?

@Nicolae a spus: (august 26th, 2022 at 13:30 )

Se fac angajări în armata Federației Ruse. În caz că te supără și ucrainienii… Dacă ești prea bătrân, poți să-ți bați nevasta, iar dacă ești singur, poți otrăvi pisicile vecinilor. Cu tine, fața pământului e mai frumoasă (mai deșteaptă, nu prea)!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO
Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
La Şag se va ridica o nouă şcoală, care va fi amplasată în zona PUZ-ului pentru tineri. Valoarea estimativă a investiției prin fonduri europene este de peste 11 milioane de lei.  Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a anunţat că au fost demarate procedurile de realizarea a studiilor, întocmirea documentației și obținerea avizelor pentru construirea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Şag au început procedurile pentru ridicarea unei noi şcoli
Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Top