Gheorghe Falcă sună deşteptarea în PNL: “Țara și problemele ei nu pot fi sacrificate de dragul liniștii”

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, totodată vicepreședinte al partidului, face un dur rechizitoriu a actualei situaţii din ţară. El cere PNL-ul să se implice mai mult la guvernare şi, fără a da totuşi un nume, îl atacă pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru că, de dragul linştii, este sacrificată ţara. Falcă dă semnalul şi pentru nevoia unei “voci clare și puternice din partea PNL”.

Una din vocile puternice ale PNL, Gheorghe Falcă face o analiză a situaţiei din ţară, precum un politician de opoziţie. El aminteşte de corupţie, de clientelism politic, de incompetenţă, amintind inclusiv de lăcătuşul mecanic pus de PSD director de spital la Botoşani. “Nu putem să tăcem doar de dragul stabilității politice, pentru că în spatele ei, iată, mor oameni”, afirmă Falcă, într-o scrisoare trimisă liderilor PNL, arătând că, în spatele tuturor tragediilor din ultima perioadă ar sta PSD. El mai spune că pune că “mai mult ca oricând, România are nevoie de o voce clară și puternică din partea PNL”, dând semnalul unui noi lupte pentru putere în partid. Ieşirea lui Flacă are loc înaintea unei ședințe a conducerii PNL programată la începutul lunii septembrie.

Textul integral al lui Falcă:

“Mai mult ca oricând, România are nevoie de o voce clară și puternică din partea PNL

A fost o vară cum nu ne-am dori niciodată la nivel de actualitate, ca de altfel la niciun nivel, o vară care a adus multe tragedii, multă suferință și multe întrebări. În primul rând, pentru că unele dintre ele puteau și trebuiau să fie evitate.

Așa a fost și în cazul azilelor groazei, așa a fost și în cazul accidentelor produse de șoferi drogați sau băuți, așa a fost și în cazul bolnavilor netratați și așa a fost și în cazul exploziei de la Crevedia.

Am fost martorii unor dureri cumplite, produse nu de așa-zise accidente, ci de nesimțire, de nepăsare, de indolență, de incompetență și, în unele cazuri, de corupție.

Românii își pun tot mai multe întrebări legate de modul în care funcționează țara lor, de modul în care statul, prin numeroasele sale instituții și prin numeroșii săi angajați, își îndeplinește cele mai elementare dintre obligațiile pe care le are față de cetățeni. Una dintre ele, primordială, este aceea de a le oferi siguranță, în toate componentele sale.

În tot acest context și mai ales în condițiile în care o parte din cele de mai sus au o legătură directă sau indirectă cu cei de la PSD, sau cu indivizi asociați lor, din punctul meu de vedere se desprinde o concluzie clară: România are nevoie de vocea puternică și mai ales competentă a PNL!

Sunt, este evident pentru toată lumea, mulți lideri PNL cu experiență profesională, politică sau administrativă care au ceva de spus românilor, mai ales în aceste momente, dar care, cumva, nu reușesc să fie auziți.

Nu putem să tăcem doar de dragul stabilității politice, pentru că în spatele ei, iată, mor oameni.

Nu putem să fim timizi sau timorați în condițiile în care țara – vedem asta zilnic – are nevoie de leadership real la nivel de guvern.

Nu putem să lăsăm să treacă tragedie după tragedie când știm că avem în PNL și competența și forța de a oferi soluții la preocupările oamenilor.

Eu cred că tinerii care sunt tot mai deznădăjduiți vor să audă ce spune PNL în ceea ce privește viitorul lor aici, acasă!

Eu cred că micii antreprenori, vorbim de sute de mii de oameni, vor să vadă cum PNL îi susține în fața asaltului stângii.

Eu cred că Armata, alături de care liberalii s-au aflat de la început, vrea să simtă că nu este neglijată!

Eu cred că societatea civilă are nevoie de PNL în lupta pentru transparență, pentru corectitudine, pentru atragerea de fonduri UE.

Eu cred că medicii și personalul medical vor să fie sprijiniți în curățarea sistemului de pile și de piloși, de nepoți și de nepoate, de lăcătuși mecanici transformați în manageri de spital! Chiar cred că acești oameni vor să lucreze într-un mediu în care cei cărora le pasă de misiunea lor să poată să o facă!

Mai cred că agricultorii așteaptă de la PNL soluții pentru a fi competitivi în fața asaltului produselor ieftine și proaste, de multe ori, din import.

Pentru toate cele de mai sus, PNL are competența necesară de a impune soluțiile cele mai bune. Are forța politică necesară. Are credibilitatea necesară.

Și atunci?

Țara și problemele ei nu pot fi sacrificate de dragul liniștii. Democrația nu înseamnă liniște ci dezbatere. Libertatea nu înseamnă consens comunist ci dimpotrivă, conflict de idei competente pentru a ajunge la cele mai bune rezultate. Guvernarea, însăși, nu înseamnă deținerea unei puteri oricum efemere și iluzorii, ci capacitatea de a genera prosperitate, securitate și condiții pentru libera inițiativă, pentru competiție!

Iată de ce eu cred, cu toată ființa mea, că PNL, prin vocile sale competente, trebuie să devină mai prezent, mai vocal, mai deschis inclusiv față de dezbaterile interne, mai robust în reacțiile față de derapajele stângii.

Nu spun că trebuie să ieșim de la guvernare, dar spun și vreau, în mod cert, ca PNL să fie PNL – partidul oamenilor liberi, încrezători, corecți, cu inițiativă, cu dragoste față de țară și față de semeni. Toți acești români au nevoie de vocea liberalilor!”.

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

RASPUTIN a spus: (august 30th, 2023 at 15:06 )

== PNL ACEIASI HAITA CA PSD == IAR PUSCULITZA LUI BASESCU SA TACA == TAT ARADUL STIE CUM ACEASTA SLUGA FACEA SI DESFACEA PE VREMEA FANARIOTULUI CHIORU CARCIUMA == A FOST IN STARE SA FACA SERPENTINE IN CAMPIE IN ZONA PECICA IN LACOMIA LUI == RAD SI OLTENII DE TAMPENIA LUI == NICI OLTENII NU AR FI NESIMTZIREA SA FACA SERPENTINE IN CAMPIE .

Dinu a spus: (august 30th, 2023 at 17:38 )

S-au trezit ospatarii PSD-ului?! :)))

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top