Din nou despre ipocrizie şi tupeu. Robu şi manifestarea LGBTQ

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Săptămîna trecută a avut loc, în Piaţa Operei un eveniment LGBTQ în cadrul programului Timişoara Capitală Culturală Europeană. Un foarte bun motiv ca toţi “şoşociştii”, fundamentaliştii religioşi, bravii străjeri ai tradiţiilor geto-dace, “gigibecalioţii” să urle că “neomarxistul” Dominic Fritz aruncă cu banii noştri într-o destrăbălarea progresistă. (Ca amănunt, Fritz este un catolic practicant.) Sigur, la nivelul populaţiei Timişoarei, o mică parte a ţinut neapărat să-şi exhibe acest primitivism homofob, dar gălăgia a fost consistentă. Intoleranţă în oraşul toleranţei cum  ne place să spunem despre Timişoara.

Pe baricadele acestui război de apărare a  fibrei poporului de invaziile neomarxiste şi LGBTQ s-au aflat şi fanii fostului primar Nicolae Robu. “De Sf. Paraschiva, o mare sarbatoare ortodoxa, pe cladirea Operei Nationale Romane din Timisoara, administratia Fritz promova de zori HOMOSEXUALITATEA (…) Fritz, promoveaza homosexualitatea unde vrei tu , in cadrul tau intim, dar nu pe Cladirea Operei din Timisoara!!!!!”, au postat cei de la Like Timişoara, grupul de Facebook care susţine candidatura lui Robu, pagină administrată de fiica fostului primar. Comentariile au fost de genul: “Se vede că avem primar homosexual!”. Poate nu era contextul, dar aceiaşi indivizi se jură că au dovezi clare că Fritz este şi nazist şi evreu. Poate şi membru Hamas, că e la modă.

Dar, ar fi bine să vedem acum de unde vine această manifestare aflată sub egida TM 2023, un nou episod despre minciună, tupeu şi ipocrizie. În dosarul (vezi mai jos) cu care Timişoara a câştigat titlul de Capitală Culturală Europeană, la pagina 42, se vorbeşte expres despre astfel de evenimente. În capitolul intitulat „Perspective fluide – Depășirea vechilor mentalități prin puterea culturii” se arată la “Motivaţie”: “Temele feminismului și culturii queer rămân controversate în societatea românească. Această rută va lansa o platformă artistică și pedagogică în jurul acestor subiecte sensibile. Intenționăm să creăm un spațiu sigur pentru dezbateri și întâlniri, unde feministe și feminiști, persoane LGBTIQ și suporteri ai cauzelor lor vor fi susținuți să se exprime”.

Atenţie, e un dosar cu care Robu s-a tot lăudat, că a câştigat titlul de capitală culturală europeană. Iar Timişoara a câştigat mult râvnitul titlu în faţa Clujului nu fiindcă am sta mai bine din punct de vedere cultural. A contat în dosarul Timişoarei multiculturalitatea, climatul de toleranţă din oraş, diversitatea. Ca să fiu mai clar, Timişoara a punctat foarte mult la dosar prin promisiunea că vor fi organizate manifestări vizând diversitatea, inclusiv LGBTQ.

De ce Robu şi compania înjură acum un program cu care s-a tot lăudat? Ce poate să spună Robu despre capitolul LGBTQ din programul pe care l-a girat? Vechea lui placă “Nu am ştiut nimic”, pe care o utiliza de câte ori se întâmpla un pocinog în primărie (prieteni arestaţi pentru şpagă, porţi ucigaşe, concursuri fraudate etc.). Sau poate să spună că a făcut o şmecherie românească, a pus capitolul în cauză pentru a câştiga titlul, dar dacă era primar, nu-l respecta. Sigur mai poate să se jure că la acea vreme n-a cunoscut “iluminarea” care l-a transformat dintr-un dascăl universitar într-un “şoşocist” care, vigilent, ne atrage atenţia la ocultele şi conspiraţiile mondiale care i-au luat scaunul de primar.

De partea cealaltă, “homosexualul” Fritz ce putea face? Populist, cu avantaje eletorale, să nu mai respecte programul. Oricum nu era al lui, nu-i aşa? Sau, cu costuri de imagine, să respecte promisiunea făcută de predecesorul său. A doua opţiune, un drum mult mai dificil, dar o chestiune de seriozitate, asumare şi respectarea cuvântului dat. Oricum şi în această chestiune, Robu nu doar că s-a comportat ca “hoţul care strtigă hoţii!”, dar a făcut-o şi pe şmecherul care împinge o bătrână pe scări pentru a o întreba ulterior unde se grăbeşte.

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Robul pulsiunilor joase, apărătorul ideilor înalte a spus: (octombrie 21st, 2023 at 10:21 )

Robulă ar trebui să înțeleagă câteva lucruri:
1) Fritz nu a fost ales primar pentru homosexualitate, ci ca protest împotriva hoției geto-daco-cumano-tătaro-otomano-ruso-comuniste.
2) trăim în secolul XXI și în Europa, cu toate avantajele și oarece dezavantaje. Probabil că dacă n-am fi în UE, în cca 3 zile am deveni o țară feudal-mafiotă ca Rusia ori Serbia.
3) ca mare și zelos creștin, de Sf. Parascheva, preacinstitul nevăzător de rele ar fi trebuit să fie la Iași. Nu știu pe cine are, dacă preacinstitul are, duhovnic , însă a înțeles greșit că mândria, mânia și zavistia ar fi virtuți creștinești.
4) Timișoara deceniului 3 al secolului 21 nu mai este Timișoara anilor 1980.
5) Dacă este intelectual anti-ocultist, să pună mâna să citească și să scrie despre „Ocultă”, cu argumente.
6) Pe termen lung, țopismul nu aduce profit.
7) Faptul că a fost luat în brațe de site-ul pro-putinist și pro-haos stiripesurse.ro înseamnă că i-a fost reperat potențialul de către niște specialiști de la Sankt-Petersburg, ori să faci (chiar involuntar) pe Bega propagandă de Neva, e cam de rahat.

Jack a spus: (octombrie 21st, 2023 at 15:43 )

De cand a aparut Fritz si administratia Usr au aparut marsurile de homosexuali in Timisoara. Fritz e un esec pentru Timisoara. Fritz cu mana lui a semnat pentru autorizarea paradelor de nebuni. Lgbt e sminteala, e boala de cap si locul nebunilor e la balamuc!

Mihail Șoarecu a spus: (octombrie 21st, 2023 at 18:31 )

Un degenerat care promovează alți degenerați. Nimic nou în casa soroșistă numita USR.

George a spus: (octombrie 21st, 2023 at 18:39 )

@ Jack(ass), dacă locul nebunilor e la balamuc, de ce ești în libertate? Bănuiesc că robu e in spatele tău, că doar nu-și pune el rozeta la bătaie….

@Jack a spus: (octombrie 21st, 2023 at 18:56 )

Bai aurarilor cu Robu vostru cu tot. Mergeți în Rusia că ăia vă așteaptă să fiți carnea de tun pentru ei

Mike Smith a spus: (octombrie 21st, 2023 at 22:01 )

„Probabil că dacă n-am fi în UE, în cca 3 zile am deveni o țară feudal-mafiotă ca Rusia ori Serbia.”
Adevărul e că suntem democrați până-n măduva oaselor!!! Atâta democrație și justiție avem în Românica de fac pe ei de frică toți baronii noii și vechii clase politice!!! Aaa! Să nu uităm nici magistrații!!! Toți corecți și imparțiali! Iar „șmecherii” au fost „eradicați” , nici urmă de ei!!! Totul e lapte și miere în țărișoara asta!!! Normal, nu?! Că doar suntem sub oblăduirea UE…

TM a spus: (octombrie 22nd, 2023 at 01:12 )

Jack pune-ti castile pe urechi si vei auzi o voce suava care iti spune inspira, expira, inspira, expira , asta ca sa nu uiti.

@Mihai Ș. a spus: (octombrie 23rd, 2023 at 00:22 )

Există oameni, șobolani roșii și șoareci. Depinde unde vrei să te plasezi.

@Mike Smith a spus: (octombrie 23rd, 2023 at 00:39 )

Think twice!

Robu vrea să-l prigojinească pe Nica a spus: (octombrie 23rd, 2023 at 09:39 )

Ia uitați-vă, dragii moșului, ce se pregătește:
https://www.stiripesurse.ro/imaginea-dezastrului-liberal-din-timis-cum-este-descrisa-dictatura-mediocritatii-in-partid-de-catre-primarii-pnl-care-isi-pregatesc-plecarea_3116195.html

Evident, dl Robu nu știe nimic, dar dacă primarii PNL zboară la PSD și organizația se duce-n cap, el este gata să preia frâiele organizației. În caz că nu iese primar, prinde bine un post de șef.

Asa si ? a spus: (octombrie 24th, 2023 at 08:32 )

De unde atata panica fiindca candideaza din nou Laie ?
Dominic , are atatea realizari , incat il va zdrobi pe Lae .
Sau nu ?!?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința de plen extraordinară, susținută online. Unul dintre proiectele depuse cu (extremă) urgență pe lista suplimentarelor a picat cu brio, pentru că nu era cine să ridice mâna să-l voteze. ”Efectul Raul Ambruș” s-a văzut din plin! Cu un Raul Ambruș...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Miei de Paște

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința de plen extraordinară, susținută online. Unul dintre proiectele depuse cu (extremă) urgență pe lista suplimentarelor a picat cu brio, pentru că nu era cine să ridice mâna să-l voteze. ”Efectul Raul Ambruș” s-a văzut din plin! Cu un Raul Ambruș...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT
Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraș-Severin, au efectuat 23 de percheziții domiciliare, în Caraș-Severin și Timiș. Au fost vizate persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri risc și mare risc, efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave
În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea noului adăpost pentru animale fără stăpân. Acum câteva luni primarul Dominic Fritz anunța că Primăria Timișoara are în plan construirea unui nou adăpost pentru animale fără stăpân în zona Freidorf. Pe terenul destul de mare se dorește adăpostirea a 600...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini
Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului din elita futsalului românesc între CFR Timişoara şi campioana în exerciţiu, United Galaţi. Partida a fost extrem de spectaculoasă, s-a jucat deschis, la victorie, dar de meci s-au bucurat doar vreo 40 de spectatori. Cam atât poate publicul timişorean într-un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity adresat întreprinderilor mici și mijlocii din zona de Vest a României – CyberTM 2024. Tematica vizează provocările actuale în domeniu și soluțiile la dispoziția IMM-urilor în materie de securitate cibernetică: software, hardware și opțiuni de finanțare. ADR Vest este partener...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara, pentru a verifica modul de comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale, dar și a celor specifice de 1 mai. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș face o serie de recomandări pentru consumatori.  Sunt vizate de control, în mod special, produsele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști
Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru gazul furnizat de Romgaz pentru luna mai. ”Colterm reușește să recâștige încrederea partenerilor de afaceri de pe piață! În ultimii ani, societatea a dovedit că este un jucător serios, care își achită datoriile conform înțelegerilor, iar acest lucru este susținut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin
Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la jumătatea lunii mai, dintre cele pentru care administrația locală timișoreană a obținut finanțare prin PNRR 2020-2026, Componenta C10: Fondul Local.. Odată contractate lucrări, acestea au un termen de realizare de 12 luni. Proiectul face parte din obiectivul de investiții „Realizare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO
Top