Alegerile au trecut, Primăria Timişoara continuă să demoleze construcţiile ilegale şi să recupereze terenuri/Foto

Primăria Timişoara a mai recuperate un teren aflat în zona Blașcovici. Construcții ilegale au fost demolate cu buldozerul după dispoziția primarului Dominic Fritz. Înainte de alegeri, Fritz a fost acuzat că acţionează pentru recuperarea terenurilor aparţinând municipalităţii doar în scop electoral.

Marți dimineața, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, pe strada Semicerc, unde un teren public de aproape 2.000 mp a fost ocupat ilegal de o familie care și-a făcut casă aici. Aceștia au început acum mai bine de zece ani să ocupe terenul treptat, începând cu câteva construcții improvizate și în final au ridicat o casă cu mai multe anexe și au îngrădit curtea cu o mare poartă de fier. Din primele declarații ale unuia din locatari de la fața locului reiese că acesta deține mai multe proprietăți la Timișoara. Domiciliile locatarilor sunt, după primele verificări, declarate în Belgia.

Primăria a început astăzi, demolarea tuturor construcțiilor, niciuna dintre ele nefiind autorizată sau intabulată, pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică.

„Aici avem de a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale, care chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a spus primarul Dominic Fritz.

De față a fost și o echipă a Direcției de Asistență Socială pentru a urmări situația copiilor prezenți pe terenurile respective.

Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziție de demolare pentru a recupera terenul în data de 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.

În ultimele luni, mai multe proprietăți ale orașului au fost recuperate, de exemplu un hectar de teren pe malul Begăi, str. Cezar între Bulevardul Loga și Parcul Copiilor, un spațiu verde generos pe Calea Aradului, sau un teren pentru parcare în Badea Cârțan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

vest a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:22 )

Ce zici, Roby? Dar tu, Dan Dinu, lansatorul sintagmei „lepra nazista”? Eventual s-o intrebam si pe madam Epure, alta cotofana transmitatoare de etichete.

Invizibil, inodor, inaudibil, dar puturos! a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:33 )

Prinde Robu / Scoate-i ochii !
De săraci ce erau, bieții „belgieni” nici nu puteau să-și cumpere hârtie igienică – se ștergeau cu funcționari ai primăriei, poliției și altor instituții.

George a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:57 )

Întrebare retorică: dacă sunt cetățeni belgieni, de ce n-au încercat chestia asta la ei acasă, în Belgia?

Reos a spus: (iunie 25th, 2024 at 13:46 )

În Belgia le dă pe coițe la noi este loc de întors este trai și viață în țara lor mumă.

Daniel a spus: (iunie 25th, 2024 at 14:35 )

E un lucru bun că aplicarea legii continuă și după campania electorală de la locale dar nu trebuie să uităm că mai avem încă niște runde de alegeri la toamnă, plus cele interne din USR unde Fritz candidează pentru o funcție importantă. Pentru a înlătura însă orice suspiciuni ar trebui verificat dacă în zona respectivă nu are cumva interese vreun decident local.
În altă ordine de idei, trecând pe strada Cezar nu am putut să nu observ că primăria amenajează fâșia respectivă până la zidul caselor pe care nu le are în proprietate deci practic clanurile conduse de cetățeni germani după ce au pierdut o parte se aleg cu renovarea restului curții.

Baluba a spus: (iunie 25th, 2024 at 14:47 )

Își permit asta în România pentru că sunt ,,discriminați”(vezi Gelu Duminică)

liviu PADUREAN a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:13 )

Dl primar nu glumește !!! Bravo !!
Dl primar cînd o să avem un traport itegrat cu un plan urbanistic corect în care cetățeanul sa nu fie nevoie sa aglomereze orașul cu autoturisme ???mulțumesc ,,de la Banat .ro sunteți mereu pe faza!!

Svetlana a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:17 )

Robu și-a lui ceată tac, ca porcii-n păpușoi. Madam Cotoharla nu mai scrie nimic la gazeta. Supărați sunt toți perdantii. Asa sa rămână! Demolare ușoară!

tim a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:28 )

Intre timp, firma arhitectului sef ATG Studio tocmai pregateste inca un tun imobiliar in Ciarda Rosie, pe un teren de 6 hectare, blocuri de intre 3 si 6 etaje.
Sute de apartamente, ale caror viitori proprietari vor face viata un cosmar celor care acum locuiesc intr-un cartier deja supraaglomerat de nebunia imobiliara a mafiotilor

radu a spus: (iunie 25th, 2024 at 17:30 )

Grosul de abia urmează! Sunt f multe sesizări pe site-ul primăriei.

@Daniel a spus: (iunie 25th, 2024 at 17:51 )

Dragule dacă deja scormonim în căcat eu zic să o facem pînă la capăt , cetățenii germani sunt și cetățeni români țara de proveniență și toți sunt bucuroși de ei la maxim.

Wanda89 a spus: (iunie 25th, 2024 at 20:16 )

@Daniel
Chiar, de ce nu ne obosești și pe la Epure, iepurașule zglobiu?!

@postacii lăudaci a spus: (iunie 26th, 2024 at 02:58 )

poate între 2 garduri demolate mai repară și niște străzi, mai strânge gunoiul, mai tunde iarba prin parcuri etc. că acolo simte lumea că se face ceva. dacă voi usericii credeți ca v-ați scos cu primarul ăsta, mai gândiți-vă o dată. să demolezi e simplu. să construieștie mai complicat, după cum s-a văzut in ultimii 4 ani. întrebare: câți dintre voi postacii lăudaci aveți viză de flotant?

liviu a spus: (iunie 26th, 2024 at 08:44 )

Este f bine ca se intampla .Dar se pare ca ests deranjata doar plevusca ..O rugam pe cotofana de ZIUA numita iepuras de banat cu sos vanatoresc, care se pricepe la toate ,dar mai ales la demascarea averilor ilicite , sa-si aduca contributia de informator al timisorenilor.De altfel ,Timisoara, a devenit un camp tactic, unde te duci, unde te intorci, dai de un securist liberal, socialist, aur , sos .etc….

@securacii prostaci a spus: (iunie 26th, 2024 at 11:32 )

Nu demolează, băi scorniceșteanule în gândire, ci recuperează și repară o nedreptate! E-adevărat că infimă față de cât au furat „constructorii” tăi cu odraslele lor, Și continuă s-o facă, la adăpostul flatulențelor de gândire trase de fumigene ca tine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Warriors s-a remarcat şi la Gura Humorului, după un drum cu peripeţii/FOTO

În acest weekend a avut loc a 3-a etapă Națională a campionatului de Minirugby! Warriors Timişoara a deplasat 56 de “războinici”, în Bucovina, la Gura Humorului. Aventuri pe drum, meciuri de calitate şi vizitarea unei zone superbe a ţării, acestea au fost principalele coordonate ale acestei lungi deplasări. După 14 ore de mers cu autocarul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Warriors s-a remarcat şi la Gura Humorului, după un drum cu peripeţii/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările pentru reabilitarea magistralei de cale ferată care traversează Timișoara sunt foarte mult întârziate

Situația pe șantierele de reabilitare a căii ferate principale, care leagă Aradul de Timișoara și, mai departe, de Caransebeș, nu e deloc una fericită. Problema cea mai mare este termenul în care aceste lucrări trebuie finalizate, adică finalizarea PNRR. Speranța: prelungirea programului. Cea mai mare întârziere pare să fie pe porțiunea de cale ferată magistrală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pentru reabilitarea magistralei de cale ferată care traversează Timișoara sunt foarte mult întârziate

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

O analiză mai aprofundată a rezultatelor Barometrului Calității Vieții prezintă viziunea timişorenilor, mai degrabă mulțumită, asupra calității mediului în care își desfășoară viața. Căile rutiere și trotuarele sunt relativ bune, problema cea mai mare e legată de trafic, spune sondajul. Referitor la traficul auto, oamenii se declară în proporție de 38% nemulțumiți, iar în proporție...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Barometrul Calității Vieții. La Timișoara, iluminatul, trotuarele, șoselele sunt bune, iar supermarketurile și magazinele sunt total pe placul cetățenilor
Consiliul Județean a emis Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara. Este documentul fără de care nu putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului. Institutul se va ridica pe locaţia ruinei de pe Calea Torontalului.  Anunţul a fost făcut de preşedintele ales ales al CJ Timiş, Alfred Simonis. “A fost necesară emiterea unei noi autorizații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost emisă Autorizația de Construire pentru Institutul Oncologic Timișoara. Urmează licitaţia pentru constructor
Peste 37% dintre timişoreni cred despre concitadinii lor că sunt intoleranţi faţă de persoanele cu alte orientări sexuale. Acest lucru este desprins din ultimul “Barometru privind calitatea vieţii în Timişoara”, făcut public în urmă cu o zi. Printre alte aspecte, barometrul a măsurat percepţia asupra toleranţei timişorenilor faţă de unele grupuri: etnice, religioase,  migranţi, sexuale...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cât de toleranţi se văd timişorenii? Cea mai mare intoleranţă, vizavi de persoanele cu alte orientări sexuale
Programat inițial în Parcul Central din Timișoara, CODRU Festival își schimbă locul inițial de desfășurare. Confruntați cu numeroase proteste legate de locația aleasă, organizatorii și primăria mută festivalul într-o locație mult mai potrivită unui asemenea eveniment. Un loc chiar inedit, mai precis fosta Grădină Zoologică a orașului, de la Pădurea Verde. Locația era neutilizată de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CODRU Festival pleacă din Parcul Central și se mută într-un loc mai potrivit, fosta Grădină Zoologică
Echipa de robotică CSH a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara aduce acasă, pentru a doua oară, un premiu de la competiția internațională Chicago Robotics Invitational, desfășurată în Statele Unite ale Americii. Cei 13 elevi și-au demonstrat încă o dată abilitățile și perseverența, reușind să obțină performanțe pentru Timișoara. După o serie de 62...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa de Robotică CSH a Colegiului “Carmen Sylva” din Timișoara a obţinut un nou premiu la Chicago Robotics Invitational 2024.
Cristian Măcelaru, director artistic al Concursului şi Festivalului Internaţional „George Enescu”, va dirija Orchestre National de France în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice ce vor avea loc în acest an la Paris. Născut în Timişoara în 1980, Măcelaru este cetăţean de onoare al municipiului de pe Bega. Dirijorul Cristian Măcelaru a anunţat duminică,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoreanul Cristian Măcelaru va dirija Orchestra Naţională a Franţei la ceremonia de deschiderea a Jocurilor Olimpice de la Paris
În organizarea Consiliului Județean Timiș. în perioada 25-28 iulie, va fi celebrată Ziua Județului Timiș. Este programat un maraton de evenimente culturale și sportive pentru toate gusturile și vârstele. Ansamblul Banatul, Incanto Quartetto, Nicoleta Voica, Doriana Talpeș și Mihaela Popovici vor cânta pentru spectatori, vor fi meciuri de fotbal, iar în Piața Operei va fi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ziua Județului Timiș va fi sărbătorită, timp de patru zile, cu o serie de evenimente culturale și sportive
Top