Alegerile au trecut, Primăria Timişoara continuă să demoleze construcţiile ilegale şi să recupereze terenuri/Foto

Primăria Timişoara a mai recuperate un teren aflat în zona Blașcovici. Construcții ilegale au fost demolate cu buldozerul după dispoziția primarului Dominic Fritz. Înainte de alegeri, Fritz a fost acuzat că acţionează pentru recuperarea terenurilor aparţinând municipalităţii doar în scop electoral.

Marți dimineața, echipele Primăriei Timișoara s-au deplasat în cartierul Blașcovici, pe strada Semicerc, unde un teren public de aproape 2.000 mp a fost ocupat ilegal de o familie care și-a făcut casă aici. Aceștia au început acum mai bine de zece ani să ocupe terenul treptat, începând cu câteva construcții improvizate și în final au ridicat o casă cu mai multe anexe și au îngrădit curtea cu o mare poartă de fier. Din primele declarații ale unuia din locatari de la fața locului reiese că acesta deține mai multe proprietăți la Timișoara. Domiciliile locatarilor sunt, după primele verificări, declarate în Belgia.

Primăria a început astăzi, demolarea tuturor construcțiilor, niciuna dintre ele nefiind autorizată sau intabulată, pentru a elibera terenul aflat în proprietate publică.

„Aici avem de a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale, care chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a spus primarul Dominic Fritz.

De față a fost și o echipă a Direcției de Asistență Socială pentru a urmări situația copiilor prezenți pe terenurile respective.

Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziție de demolare pentru a recupera terenul în data de 23 mai 2024. Familia care ocupa terenul a încercat să oprească aplicarea dispoziției în instanță, dar acțiunea a fost respinsă de Tribunalul Timiș.

În ultimele luni, mai multe proprietăți ale orașului au fost recuperate, de exemplu un hectar de teren pe malul Begăi, str. Cezar între Bulevardul Loga și Parcul Copiilor, un spațiu verde generos pe Calea Aradului, sau un teren pentru parcare în Badea Cârțan.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

vest a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:22 )

Ce zici, Roby? Dar tu, Dan Dinu, lansatorul sintagmei „lepra nazista”? Eventual s-o intrebam si pe madam Epure, alta cotofana transmitatoare de etichete.

Invizibil, inodor, inaudibil, dar puturos! a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:33 )

Prinde Robu / Scoate-i ochii !
De săraci ce erau, bieții „belgieni” nici nu puteau să-și cumpere hârtie igienică – se ștergeau cu funcționari ai primăriei, poliției și altor instituții.

George a spus: (iunie 25th, 2024 at 12:57 )

Întrebare retorică: dacă sunt cetățeni belgieni, de ce n-au încercat chestia asta la ei acasă, în Belgia?

Reos a spus: (iunie 25th, 2024 at 13:46 )

În Belgia le dă pe coițe la noi este loc de întors este trai și viață în țara lor mumă.

Daniel a spus: (iunie 25th, 2024 at 14:35 )

E un lucru bun că aplicarea legii continuă și după campania electorală de la locale dar nu trebuie să uităm că mai avem încă niște runde de alegeri la toamnă, plus cele interne din USR unde Fritz candidează pentru o funcție importantă. Pentru a înlătura însă orice suspiciuni ar trebui verificat dacă în zona respectivă nu are cumva interese vreun decident local.
În altă ordine de idei, trecând pe strada Cezar nu am putut să nu observ că primăria amenajează fâșia respectivă până la zidul caselor pe care nu le are în proprietate deci practic clanurile conduse de cetățeni germani după ce au pierdut o parte se aleg cu renovarea restului curții.

Baluba a spus: (iunie 25th, 2024 at 14:47 )

Își permit asta în România pentru că sunt ,,discriminați”(vezi Gelu Duminică)

liviu PADUREAN a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:13 )

Dl primar nu glumește !!! Bravo !!
Dl primar cînd o să avem un traport itegrat cu un plan urbanistic corect în care cetățeanul sa nu fie nevoie sa aglomereze orașul cu autoturisme ???mulțumesc ,,de la Banat .ro sunteți mereu pe faza!!

Svetlana a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:17 )

Robu și-a lui ceată tac, ca porcii-n păpușoi. Madam Cotoharla nu mai scrie nimic la gazeta. Supărați sunt toți perdantii. Asa sa rămână! Demolare ușoară!

tim a spus: (iunie 25th, 2024 at 15:28 )

Intre timp, firma arhitectului sef ATG Studio tocmai pregateste inca un tun imobiliar in Ciarda Rosie, pe un teren de 6 hectare, blocuri de intre 3 si 6 etaje.
Sute de apartamente, ale caror viitori proprietari vor face viata un cosmar celor care acum locuiesc intr-un cartier deja supraaglomerat de nebunia imobiliara a mafiotilor

radu a spus: (iunie 25th, 2024 at 17:30 )

Grosul de abia urmează! Sunt f multe sesizări pe site-ul primăriei.

@Daniel a spus: (iunie 25th, 2024 at 17:51 )

Dragule dacă deja scormonim în căcat eu zic să o facem pînă la capăt , cetățenii germani sunt și cetățeni români țara de proveniență și toți sunt bucuroși de ei la maxim.

Wanda89 a spus: (iunie 25th, 2024 at 20:16 )

@Daniel
Chiar, de ce nu ne obosești și pe la Epure, iepurașule zglobiu?!

@postacii lăudaci a spus: (iunie 26th, 2024 at 02:58 )

poate între 2 garduri demolate mai repară și niște străzi, mai strânge gunoiul, mai tunde iarba prin parcuri etc. că acolo simte lumea că se face ceva. dacă voi usericii credeți ca v-ați scos cu primarul ăsta, mai gândiți-vă o dată. să demolezi e simplu. să construieștie mai complicat, după cum s-a văzut in ultimii 4 ani. întrebare: câți dintre voi postacii lăudaci aveți viză de flotant?

liviu a spus: (iunie 26th, 2024 at 08:44 )

Este f bine ca se intampla .Dar se pare ca ests deranjata doar plevusca ..O rugam pe cotofana de ZIUA numita iepuras de banat cu sos vanatoresc, care se pricepe la toate ,dar mai ales la demascarea averilor ilicite , sa-si aduca contributia de informator al timisorenilor.De altfel ,Timisoara, a devenit un camp tactic, unde te duci, unde te intorci, dai de un securist liberal, socialist, aur , sos .etc….

@securacii prostaci a spus: (iunie 26th, 2024 at 11:32 )

Nu demolează, băi scorniceșteanule în gândire, ci recuperează și repară o nedreptate! E-adevărat că infimă față de cât au furat „constructorii” tăi cu odraslele lor, Și continuă s-o facă, la adăpostul flatulențelor de gândire trase de fumigene ca tine.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Disputa Grindeanu – Drulă, un nou episod. Social-democratul îl acuză pe USR-ist că nu a făcut nimic pentru județ

Parteneri de dispute de ani de zile, Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă, continuă să se gratuleze reciproc cu ”analize”. Acum, social-democratul l-a făcut pe adversarul său ”parașutat” în Timiș, un deputat care nu ar ști după două mandate unde e Margina sau Coșava. În urmă cu câteva zile, Drulă spunea la depunerea candidaturii sale cât...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Grindeanu – Drulă, un nou episod. Social-democratul îl acuză pe USR-ist că nu a făcut nimic pentru județ
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leo Borlovan câştigă „Trofeul Mangalia“ la Super Rally şi aduce acasă titlul naţional

Victorie timişoreană importantă şi titlul vine de la Marea Neagră pe Bega. „Trofeul Mangalia“, o ultima etapă spectaculoasă rundă a Campionatului Național de Super Rally 2024, a reunit în municipiul din sudul litoralului, o pleiadă de piloți celebri, runda fiind extrem de interesantă, în condițiile în care s-a disputat cu titlul absolut pe masă. Evenimentul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leo Borlovan câştigă „Trofeul Mangalia“ la Super Rally şi aduce acasă titlul naţional
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

„Leşinată” de beată a fost la cumpărături, apoi a ieşit cu maşina pe contrasens şi a băgat o tânără în spital!

Duminică seara, în jurul orei 21:30, la 112, un participant la trafic a anunţat despre producerea unui accident pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că o femeie în vârstă de 39 de ani conducea un autoturism și a ieșit din parcarea unui supermarket, trecând peste linia continuă și peste liniile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leşinată” de beată a fost la cumpărături, apoi a ieşit cu maşina pe contrasens şi a băgat o tânără în spital!
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Se mișcă lucrurile și pe viitorul drum de acces din Timișoara spre A1/Foto

După ani de așteptare, licitații și contestații, lucrurile se mișcă, în sfârșit, și pe unul dintre proiectele problemă din domeniul infrastructurii din zona Timișoara. Constructorul a început să se miște mai cu spor pe drumul de legătură dintre DN 69, bifurcația spre Sânandrei, și autostrada A1. Informațiile de pe șantier arată că săptămâna aceasta s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mișcă lucrurile și pe viitorul drum de acces din Timișoara spre A1/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Duminică seara, în jurul orei 21:30, la 112, un participant la trafic a anunţat despre producerea unui accident pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că o femeie în vârstă de 39 de ani conducea un autoturism și a ieșit din parcarea unui supermarket, trecând peste linia continuă și peste liniile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Leşinată” de beată a fost la cumpărături, apoi a ieşit cu maşina pe contrasens şi a băgat o tânără în spital!
Victorie timişoreană importantă şi titlul vine de la Marea Neagră pe Bega. „Trofeul Mangalia“, o ultima etapă spectaculoasă rundă a Campionatului Național de Super Rally 2024, a reunit în municipiul din sudul litoralului, o pleiadă de piloți celebri, runda fiind extrem de interesantă, în condițiile în care s-a disputat cu titlul absolut pe masă. Evenimentul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leo Borlovan câştigă „Trofeul Mangalia“ la Super Rally şi aduce acasă titlul naţional
După ani de așteptare, licitații și contestații, lucrurile se mișcă, în sfârșit, și pe unul dintre proiectele problemă din domeniul infrastructurii din zona Timișoara. Constructorul a început să se miște mai cu spor pe drumul de legătură dintre DN 69, bifurcația spre Sânandrei, și autostrada A1. Informațiile de pe șantier arată că săptămâna aceasta s-a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se mișcă lucrurile și pe viitorul drum de acces din Timișoara spre A1/Foto
Selecționata Romanian Wolves a terminat cu o victorie ediția 2024 a Rugby Europe Super Cup, învingând la Amsterdam, pe Delta, cu 46-24 (15-14). Lupii au început în forță meciul și la prima acțiune pe care au avut-o, Hinckley Voavasa și-a trimis un balon scurt peste apărarea adversă, i-a pasat apoi lui Kemal Altinok (SCM USV)...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupii înving Delta și termină pe primul loc Grupa B din Super Cup. Jucătorii de la SCM USV Timişoara, prestaţii excelente
Parteneri de dispute de ani de zile, Sorin Grindeanu și Cătălin Drulă, continuă să se gratuleze reciproc cu ”analize”. Acum, social-democratul l-a făcut pe adversarul său ”parașutat” în Timiș, un deputat care nu ar ști după două mandate unde e Margina sau Coșava. În urmă cu câteva zile, Drulă spunea la depunerea candidaturii sale cât...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Grindeanu – Drulă, un nou episod. Social-democratul îl acuză pe USR-ist că nu a făcut nimic pentru județ
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă afirmă că succesorul său în funcţie, Sorin Grindeanu, este “ruşinea Timişoarei la Bucureşti”. Drulă nu uită nici momentul OUG 13 şi relaţia lui Grindeanu cu Liviu Dragnea. Atât Drulă, cât şi Grindeanu candidează pentru noi mandate de deputaţi de Timiş, primul pentru USR, al doilea pentru PSD. Cătălin Drulă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Timișenii n-au uitat cine s-a făcut preș pentru Dragnea”! Cătălin Drulă, atac devastator la Sorin Grindeanu
Runda a opta a Ligii Naționale de handbal a adus a patra înfrângere externă, din tot atâtea disputate, pentru echipa bănăţeană. SCM Politehnica Timișoara a cedat pe terenul lui CSM Vaslui, după un meci strâns, 24-27. Prima repriză a fost echilibrată, cu niciuna dintre echipe nereușind să se distanțeze la mai mult de două goluri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicio surpriză! SCM Poli pierde la Vaslui
Top