Sâmbătă a fost o zi plină în Staţiunea Inimii, dar şi duminică mii de oameni au luat cu asalt Buziaşul, acolo unde începutul lunii iunie înseamnă şi Festivalul Veveriţelor.
Mâncăruri alese, concursuri inedite, spectacole folclorice şi multă voie bună au fost principalele ingrediente ale unui festival care câştigă noi adepţi, dar şi notorietate.
Festivalul, devenit deja tradiţional, a VIII-a ediţie, este organizat de Primăria Buziaş în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş şi Asociaţia Culturală Izvoraşul Buziaş.
Premianţii concursului de sarmale
Cele mai bune sarmale din Banat a fost unul din principalele evenimente ale festivalului, gurmanzii fiind pe deplin satisfăcuţi de aromele şi savoarea unuia din cele mai apreciate feluri de mâncare din ţară. Marele premiu al concursului de gătit merge în Satu Mare, fiind câştigat de Petra Berinde. Locul I revine „La Verde Bucătarul”, locul II a fost ocupat de Byl&Flor catering SRL – La Balaci, iar poziţia a III-a a fost adjudecat de „La Fabian şi Alessia SRL”. S-au acordat şi menţiuni: I Rebelya Food, II Darlyna Food, III RGM Raulito Food.
Festivalul se încheie pe înserate, aşa că dacă doriţi să gustaţi puţin din savoarea unui altfel de festival, sunteţi bine primiţi la Buziaş.
Comentarii prin facebook