Un „ostaş în slujba ţării”. Dar care ţară?

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Credeam că sunt exagerări sau motiv de tot felul de meme-uri, dar călătorind mai mult prin ţară, în ultimele zile, am fost izbit, la rândul meu, de „armata” de „ostaşi în slujba ţării” care străjuiesc drumurile de tot felul. De fapt, nu e vorba de „ostaşi”, ci de un „ostaş”, ba chiar general. Iar prima întrebare care îţi vine în gând atunci când vezi o asemenea risipă de „oşteni” slujind patria, este la care ţară se referă „regizorii” acestei nemărginite puneri în scenă.

Dacă ţara se reduce la toţi generalii şi coloneii de armată, poliţie sau servicii, care la 48 de ani au ajuns pensionari, da, „ostaşul” Nicolae Ciucă e în slujba lor.  La cei de mai sus îi putem adăuga şi pe cei care au fost în „slujba” lui Ceauşescu, fie că au fost securişti, miliţieni sau APV-işti (temen mai vechi pentru militari: armata pe viaţă). Şi nu doar că sunt pensionari la o vârstă la care „muritorii” de rând mai au vreo două decenii de muncă în faţă, dar „experienţa” lor extraordinară îi îndrituieşte să ajungă consilieri la tot felul de miniştri, să fie puşi prin consilii de administraţie, iar în ultimă instanţă să-şi facă firme abonate la contracte cu statul, în spercial de consultanţă. Da „ţara” lor, dar mai degrabă un trib, are în Ncolae Ciuică un apărător.

Mai e şi „ţara” magistraţilor care au făcut din justiţie o glumă mai proastă decât „Vacanţa Mare”. Magistraţi, fie că e vorba de judecători, fie de procurori,  care în aşteptarea pensiilor speciale (tot pe la 47-48 de ani), nu mai ştiu cum să se dea peste cap pentru a-i dezvinovăţi pe infractorii cu gulere albe. Motiv pentru care, dincolo de salarii imense şi pensii înmgrozitor de nesimţite, sunt abonaţi la tot felul de privilegii: locuinţe achitate de stat, călătorii gratruite, sporuri pentru că… merg la lucru, ba chiar şi ochelari de vedere gratuiţi. La CCR se dau prime de 12.000 de euro pentru concedii neefectuate, deşi acolo e un concediu neîntrerupt, deciziile venind în plic de la guvern. Fără nicio exagerare, justiţia română a fost cumpărată de politic, astfel că se comportă ca atare. Fiind totodată o altă sectă în slujba căreia s-a pus „ostaşul” de pe marginea drumurilor.

Şi mai e ginta atârnătorilor din instituţiile publice, cu toţii dependenţi de zona politică. De la dansatoare din buric, la interlopi, toate ministerele, agenţiile sau instituţiile statului sunt doldora cu astfel de specimene care nu doar că nu fac nimic, dar îi încurcă şi pe ceilalaţi. Mai avem sutele de primării care funcţionează doar pentru a asigura salarii angajaţilor lor şi voturi protectorilor politici. Şi nu doar că sunt zeci de mii de angajaţi care stau la stat, dar sunt sute de tot felul de instituţii care n-au niciun obiect al muncii. Din momentul în care coaliţia PSD-PNL a anunţat că vor fi disponibilizaţi 200.000 de frecători de mentă, au fost angajaţi vreo 25 de mii de oameni care să mute aerul prin ministere. Costurile cu angajaţii statului au crescut faţă de anul trecut cu 23%, arată chiar un document al Guvernului. Exact, toţi aceştia sunt apăraţi de „ostaşul în slujba ţării”.

Pe cine nu-i apără Generalul gonflat în bătălii imaginare? Pe toţi antreprenorii mari şi mici, dar şi angajaţii lor, pe care sunt puse şi vor fi puse noi şi noi biruri. Doar pentru huzurul celor în slujba cărora s-a pus ostaşul. Sunt cei care au făcut ca economia României să reziste în pofida tuturor obstacolelor întinse de un guvern incompetent şi am folosit un euphemism aici. Tot de cealaltă parte sunt şi tinerii mai mult sau mai puţin geniali, care nu-şi mai găsesc rostul şi rolul în ţara “slujită” de “ostaş”, astfel că sunt obligaţi să-şi găsească rostul în alte zări, acolo sunt apreciaţi şi respectaţi. Tineri, care nici măcar să plagieze nu ştiu, aşa cum s-a dovedit a prea şti cel aflat şi în slujba tuturor plagiatorilor.

P.S. Nu am scris, dar ştie mai toată lumea, “ostaşul” cu pricina e în primul rând în “slujba” PSD.

 

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Zdreanță a spus: (iulie 31st, 2024 at 08:48 )

Magistral!O realitate dureroasă rezultată din exploatarea la maxim a unei democrații bolnave construite de,,foștii” prin promovarea urmașilor lor în funcții cheie ale statului.Căpușarea aparatului bugetar cu familii,, nobile” pe principiul meritocrației clientelare a dus la formarea unei entității ilegale total străine democrației.Apariția tehnologiei nu a dus la efectul mult așteptat și anume la reducerea aparatului bugetar ci dimpotrivă la mărirea acestuia și la oferirea de noi facilități celor care-l alcătuiesc.De aproximativ doi ani de zile au loc reduceri de personal în sistemul privat și cei care conduc moșia România nu fac absolut nimic pentru cetățeni.Fenomenul,,Petrov”și revoluția portocalie a dus la apariția unei Românii noi total,,securizate” în care românii sunt determinați prin măsurile sociale ale guvernelor 1,2,3..etc să părăsească țara devenind o forță de muncă ieftină pe plantațiile frăției europene(halal democrație).România are două clase sociale:bogații sau specialii cei cu acces la binecuvântările democrației și plebea asistată social prin salarii mizere respectiv ajutoare de stat de tip voucher.Majoritatea edililor fac obiectivul abaterilor de la lege,foștii șefi de servicii sunt acuzați de fapte de corupție,profesorii universitari sunt acuzați de abuzuri sexuale(făuritori de diplome pentru școliții la ordin)iar exemplele pot continua.Unde sunt cei strigau în ’89 jos comunismul?Sunt bine mersi la moșiile lor fiind într-o strânsă legătură cu prezentul construit pe principii de o moralitate ieșită din comun.Societatea civilă a murit fiind acaparată de fundații cu intenții mărețe,de tot felul de partide,de tot felul de culte cu originii capitaliste vânzătoare de iluzii.,,Bombonel”a fost mic copil comparativ cu cei care au dus la apariția noului stat cu aspect de colonie.

Nelu a spus: (iulie 31st, 2024 at 10:02 )

Trist e ca presa nu mai exista la bucuresti, acolo unde gunoaiele astea iti tin conferinte de presa. Nimeni nu-l intreaba: „cum, dom`ne, aveti cu 23% mai multe cheltuieli cu bugetarii cand anuntati reduceri de cheltuieli???”
Nimeni. Ca-s complici toti.

Nelu a spus: (iulie 31st, 2024 at 10:08 )

Pana atunci ostasul e in fruntea lor (doar stiri de azi):
PNL:
„Noi percheziții în dosarul Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova acuzat de corupție. Procurorii au intrat și peste primarul din Lehliu Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Noi percheziții în dosarul Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova acuzat de corupție. ”

PNL:
„Procurorii DNA şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac marţi, 30 iulie, mai multe percheziţii într-un dosar în care sunt cercetate posibile fapte de corupţie şi în care este vizat primarul din Câmpia Turzii, Dorin-Nicolae Lojigan.”

Să fi fost practic șeful armatei române și să te pretinzi umil „ostaș”, spune multe despre calitățile lui de lider! (O disonanță cognitivă, în fond: sunt pufos, sunt bunelu’, sunt bleg, sunt îngălat la vorbă, mi-am călcat cuvântul de-a nu face politică, dar uite ce paravan viteaz m-au trimis niște securiki șmecheri să fiu!). O scăpare a băieților care manipulează o minte sumar mobilată ca a lui și care încearcă să ne îndese pe gât imaginea viteazului care a omorât șapte dintr-o lovitură și care s-a tras atât de mult de păr încât a ajuns la o statură de rang național.
Când ești în slujba țării, nu te lauzi când ești, ci eventual când îți scrii memoriile și-ai încheiat cu totul slujirea țării. Dacă n-ai ajuns încă s-o conduci, dar vrei, trebuie să promiți lucruri mari. Abia după ce le faci, cu curaj și viziune, îți poți permite răgazul umilității. Și la urma urmei, ai depus un jurământ militar ca să fii în slujba țării, ce plm !!!!!!!!!!!!!! Trebuie să te lauzi c-ai respectat un jurământ ?????????????? Și pe această bază, să ți se încredințeze președinția țării?

Daniel a spus: (iulie 31st, 2024 at 11:38 )

Mai corect ar fi fost să se autointituleze un ostaș în slujba statului, cel paralel evident.

antiVrajeāla a spus: (iulie 31st, 2024 at 12:55 )

Si eu care credeam ca e vorba (in special) despre „pregatirea” „psihicului”🤪 public pentru apararea tarii…

#bufnitele nu sunt ceea ce par a fi. niciodata.

#🤪

ArpadN a spus: (iulie 31st, 2024 at 14:48 )

Am ajuns sa alegem intre ostasul analfabet si golanasul cu bacalaureatul „loat” la 40 de ani.

Mihai a spus: (iulie 31st, 2024 at 17:03 )

@ArpadN
Și la județ unde am avut opțiuni mai bune tot un golănaș am votat ca ca și cel de la București a absolvit colegiul național de apărare că de altceva nu se pune problema.

2 Trackbacks pentru acest articol

Info Timișoara Says:

[…] Un „ostaş în slujba ţării”. Dar care ţară? […]

Revista presei–01.08.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Un „ostaş în slujba ţării”. Dar care ţară? […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala Timiș ne anunță, la o zi de la eveniment, despre acest lucru și că la ședința respectivă au participat aproape 1.200 de delegați liberali din toată țara, printre care s-au aflat și delegația liderilor din Timiș, fără a preciza despre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cele mai mari probleme pe care pensionarii le au atunci când doresc recalcularea pensiilor, prin includerea a diferite sporuri sau prime care inițial nu erau incluse în baza de calcul, se referă la adeverințele care să dovedească acest lucru. Soluția, arhiva angajatorului, una care poate mai e la sediul acesteia, poate a ”plecat” spre o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pensionarii pot beneficia de sprijin pentru obținerea adeverințelor necesare recalculării pensiilor
Prin eforturile celor de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, Arhiepiscopiei Timișoara și Apelor Române Banat, județul Timiș vine în ajutorul sinistraților și a gospodăriilor afectate de inundațiile de zilele trecute, din județul Galați. Cinci pompieri, două autocamioane, cu două buldoexcavatoare pleacă spre zona afectată, pentru a ajuta la înlăturarea efectelor inundațiilor. Așadar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș ajută la înlăturarea efectelor inundațiilor din Galați
După cursurile de limbă japoneză, urmează cele de germană. În perioada 17-20 septembrie 2024, Universitatea Politehnica Timișoara găzduiește prima ediție a Școlii germane de toamnă, un eveniment educațional și cultural destinat studenților din România, Serbia și Ungaria. Organizat în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD), evenimentul se desfășoară în limba germană și se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nou proiect internațional la UPT! De această dată vorbim germană
În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au identificat în cursul după-amiezii de ieri, în jurul orei 14.00, un copil în vârstă de 9 ani care era speriat că s-a pierdut și nu știa cum să ajungă acasă. Imediat, acesta a fost preluat de polițiștii locali care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale
La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a demarat montarea de noi semne de circulație pe noua șosea. În zilele de după inaugurare au avut loc deja mai multe accidente. ”Pe VTM au fost montate indicatoare rutiere suplimentare, pentru siguranța traficului. Respectaţi semnificația indicatoarelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO
Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul după prima etapă, Srdjan Luchin, fostul jucător de la Poli alegând să plece, după 0-1 cu Viitorul Arad. A urmat apoi un 1-6, mult mai sever decât o arată scorul cu CSC Ghiroda, dar și un 4-1, consființit după pauză...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul Șag și-a adus antrenor
Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul „Picnic în Pusta Banatului”, organizat de primăria din localitatea timișeană. Societatea de Transport Public Timișoara asigură accesul timișorenilor la acțiune, cu ajutorul unui vaporaș. Pe Bega. Duminică, 22 septembrie 2024, S.T.P.T. anunță că va asigura transportul spre Otelec pentru toți cei care doresc să participe la evenimentul organizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec
PPC Energie anunță că își actualizează sistemele informatice, în perioada 19 – 23 septembrie, ca parte a procesului de migrare a acestora la infrastructura informatică a Grupului PPC. Ca urmare, unele dintre serviciile și aplicațiile furnizorului de energie vor avea o disponibilitate limitată în acest interval. Astfel, clienții PPC vor putea transmite indexul aferent consumului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PPC Energie își actualizează sistemele informatice. Pagina de internet și mai multe servicii online nu vor fi, temporar, disponibile
Top