Timișul și PSD-ul post-Ciolacu

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Marcel Ciolacu s-a lăsat convins de organele de conducere ale partidului, de masele respondente în sondajele de opinie, să lase președinția PSD pentru președinția României. Pentru un om politic definit de un influent coleg de Olt ca fiind inteligent peste media umană, chiar a resurselor umane din PSD, Marcel Ciolacu trebuie să dovedească că este la fel de inteligent raportându-se la populația României. Așa inteligent cum este, liderul PSD a intrat în lupta cu Nicolae Ciucă (PNL), Mircea Geoană (independent), Elena Lasconi (USR), George Simion (AUR) și Diana Șoșoacă (SOS), lăsând să plutească întrebarea despre cine îi va lua locul la partid. 

Europarlamentarul Mihai Tudose crede că pentru președinția partidului o variantă ar fi Sorin Grindeanu, în cazul în care Marcel Ciolacu va ajunge la Cotroceni. În mare taină este ținut scenariul în care Marcel Ciolacu pierde președinția României. Nu sunt foarte mari aceste șanse, dar cât matematica și logica le va ține de rezervă putem discuta despre ele. Marcel Ciolacu a împărțit partidul în echipe. Echipa lui e cea mai tare, clar, iar printre cei tari se numără și Sorin Grindeanu, prim-vice la partid și cel mai recomandat să ceară votul adunării PSD pentru funcția de președinte. Dar ce se întâmplă dacă această echipă pierde Cotroceniul?

Dar să nu vorbim doar de cei de la PSD. Cu ce e mai altfel situația la PNL? Nu există alt final decât că unul din tandemul ”Nicu și Marcel” va fi călcat în picioare de ai lui după alegeri. Ori amândoi, dacă ajung Geoană sau Lasconi să câștige alegerile. Cât de mult timp le va fi bine celor care se omoară azi să posteze banalitățile lui Ciucă pe rețelele sociale, știut fiind faptul că Nicolae Ciucă are șansa UTA-ei la titlu fotbalistic, așa cum ar vedea-o casele de pariuri? Dar să-i lăsăm pe liberali și să revenim la PSD, unde de data asta dracul nu e atât de negru.

În mod normal, cei trași pe linie moartă de Ciolacu astăzi, poate doamna Firea și alți cameleoni de partid vor revendica reconstrucția partidului, eliberarea lui de perdanți ca Ciolacu și Sorin Grindeanu. Nu că partidului ăstuia îi e străină canibalizarea, schimbarea macazului, supraviețuirea, dar să mergem pe varianta morală: echipa învinsă pleacă. Dacă pierde Grindeanu, cum să ne imaginăm că nu pierde și Alfred Simonis? Iar dacă pierde președintele Consiliului Județean Timiș puterea de a tranzacționa politic proiecte bune pentru județul nostru, de ce ne-ar mai fi de folos Alfred Simonis? 

De aia ne-am îmbujorat după numărarea voturilor la locale, văzând cum Alfred Simonis iasă președinte? Să observăm apoi că nouă nu omul priceput ne aduce viața mai bună, ci numai Sistemul care-l ia în brațe pe omul nostru bun? Simplist vorbind, cei care au votat la locale PSD și Alfred Simonis la consiliul județean, marii microbiști și iubitorii de stadioane, de alte baze sportive, nefericiții pacienți cu boli mai mult sau mai puțin grave pentru care se va ridica spitalul de oncologie, alte proiecte din Sănătate, centuri și infrastructuri rutiere în județ și în comunele de toate culorile politice, pesediste sau liberale, de speranțele lor ce se alege? 

Le rămâne doar șansa să câștige Ciolacu președinția? Să ajungă Grindeanu lider maxim PSD, iar Simonis în grațiile acestuia mulți ani de acum înainte? Căci dacă nu ies așa cărțile, cu ce rămânem noi de ne bucuram că Timișul a tras bățul lung de data asta? Într-o societate în care nu există reguli bine definite într-o reformă administrativă pentru repartizarea resurselor, în orice moment „bățul lung” poate deveni peste noapte „băț scurt”, chiar foarte scurt.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Horia a spus: (septembrie 1st, 2024 at 08:21 )

Frumoasa argumentare dl. Sasu, jos palaria!

Obiectiva a spus: (septembrie 1st, 2024 at 11:43 )

Hai sa omitem comparația cu casa de pariuri! Iar dacă doriți să fiți credibil Dle.Sasu continuați -vă ” jumulirea” candidaților la președenție, în ordinea pe care o doriți, pe fiecare în parte, fie și comparativ intre ei. O astfel de abordare poate ar lămuri cât de cât cititorii Domniei Voastre…Succes!… 😀😎

Daniel a spus: (septembrie 1st, 2024 at 11:45 )

Situația lui Ciolacu este ca și cea întâlnită de multe ori în fotbal când calificarea unei echipe depinde de jocul altora. Șansa lui Ciolacu este să avem suficienți de mulți idioți utili care să voteze un suveranist în turul 2 și să nu se prezinte la vreo dezbatere că altfel e de rău. Până și Geoană l-ar face de râs pe acest individ cu inteligență peste media umană, calculată din perioade preistorice, de la homo erectus, ca să dea bine.
Nu că Geoană sau Lasconi ar face cine știe ce presiuni pentru că este previzibil că aceștia ar fi suspendați cu prima ocazie și poate așa vom avea niște alegeri anticipate cu candidați mai pregătiți care să fie apți pentru acesta funcție.
Ar fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu Simonis dacă va rămâne fără finanțare ceea ce va constitui o palmă pe obrazul celor care l-au votat pe baza de promisiuni și nicidecum pe baza de cinste, merite sau competențe. Soluții există, patentate de Bolojan pentru a reduce costurile cu administrația și a elibera fonduri pentru investiți dar mai probabil este că Simonis va urma aceiași cale ca și Bojin sau Dobra cu șanse mari de a da la un moment dat cu subsemnatul pe la unele instituții pentru că de trecut și anturaj nu e așa de ușor să te desprinzi.

Iulian a spus: (septembrie 1st, 2024 at 12:39 )

Da’ cine dracu’ vă pune să jucați alba-neagra cu ciumeții roșii? Analizați însușirile (era să scriu „calitățile”!) indivizilor Ciolacu, Grindeanu, Simonis, traiectoriile lor profesionale și para-profesionale, căutați valorile cărora le sunt vectori, fără a considera hoția și șmecheria ca fiind valori, și dacă vă dă cu plus, înseamnă că-i meritați. Cât timp votul este un fel de excreție a unei mase dezorientate, sărace, cu o medie anuală subunitară atât pentru nr. cărți/individ sau nr. tuburi de pastă de dinți/individ, atunci, ne merităm dezintegrarea.

Wanda89 a spus: (septembrie 1st, 2024 at 12:41 )

Scuze, Lasconi?! USR pare că a primit indicația prețioasă – de a se sinucide.

dorica a spus: (septembrie 1st, 2024 at 15:18 )

@Wanda89

Draga de tine, aici erai trollisto. Nu stiam unde plecasi dupa 9 Iunie. Te-a trimis Express de Banat sau ZdV aici sau care?

Saraca de tine, ia cu un panaceu ca trece…

Jack a spus: (septembrie 1st, 2024 at 19:58 )

Voi vota Aur. Nu vreau sa mai aud de migranti si propaganda lgbt.

Nemo a spus: (septembrie 1st, 2024 at 20:08 )

Draga @Dorica, noi abia acum ne-am prins că de fapt Lasconi este de fapt un fel de ” Drulă fără sculă”.
Acuma bă, Ciolacu e un milog și un vierme alunecos, se vede și de pe Lună, da madam e când verde, când roșie, nimeni nu mai știe, nici măcar ea.
Doamne ferește, se trezește într-o dimineață pe invers, ordonă să atacăm Rusia și ne bagă în kkt pe toți.
De fapt alegerile care vin sunt pentru ei și nu pentru noi. Presimt că Prostănacul va ajunge in turul 2 cu unul din cei 7:sau 8 candidați.
Dacă va fi Ciolacul nu-l votez din principiu, dacă va fi scriitorul care nu știe să citească e clar, mai e Simion care pică, vine madam despre care tocmai am exprimat o opinie și vom rămâne cu Mihaela dragostea mea, pe care nimeni nu-l va vota, dar va ieși președinte.

Alexandru a spus: (septembrie 2nd, 2024 at 01:48 )

Dacă Ciolacu, Grindeanu și Simonis ajung in tabăra pierzătoare și nu vom primi bani pentru judet am fi în aceași situație în care Nica de la partidul Forța Dreptei ar fi câștigat alegerile. Rezultă că cea mai buna varianta pentru Timiș ar fi să votam toți Ciolacu astfel încât să avem șanse să primim ceva. La Timișoara accesăm fonduri europene, nu e nevoie de jocuri politice.

Un USR-ist a spus: (septembrie 3rd, 2024 at 08:46 )

Măi, nemouriciule,ai uitat să-ți iei medicamentele. Ai grijă, nu face bine la ” cerebel ”.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei

Ziua de miercuri a adus definitivarea listelor de candidați cu care PNL Timiș se va prezenta în toamnă la alegerile pentru Parlamentului României. Nu fără surprize, dar cu candidații așteptați pe primele poziții. Așadar, Vasile Blaga, interimarul pus în fruntea filialei județene PNL Timiș, după demisia lui Alin Nica, care a reprezentat PNL până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte

Victorie importantă pentru CSC Dumbrăviţa în etapa a şasea a sezonului regular. Bănăţenii s-au impus mai clar decât o arată scorul în faţa lui FC Bihor. A fost 1-0, după un gol frumos marcat de Nicu Modan, iar echipa de la Pădurea Verde are trei victorii în campionat, toate obţinute în faţa unor formații nou-promovate....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai clar decât o arată scorul! Dumbrăviţa bate Bihorul cu un gol de trei puncte
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Odată realizată testarea liniilor de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin, primăria mai are de realizat acolo doar mici ”reglaje”. Mai sunt operațiuni de mici dimensiuni de efectuat la infrastructură și la spațiul verde, și trebuie montat mobilierul urban. ”Lucrările la bulevardul Vidrighin au ajuns în ultima etapă. Suntem aproape de finish, așa că am...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La bulevardul Stan Vidrighin mai sunt de realizat lucrări la spațiul verde și montat mobilier urban
Poate că cel mai important câștig pentru oraș, odată cu deschiderea Beta – bienala de arhitectură de la Timișoara, desigur alături de eveniment în sine, este redarea spațiului Garnizoanei din Piața Libertății către timișoreni. Organizatorii evenimentului, Ordinul Arhitecților, filiala Timiș, au făcut o treabă extraordinară și au readus ”lumina” în clădirea amintită. Rămasă în uitare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Efectul” bienalei Beta asupra patrimoniului Timișoarei. Fosta Cazarmă din Piața Libertății, un atu cu un potențial extraordinar
Specialistul în securitate cibernetică Bogdan Albei, cel care a și făcut publică solicitarea de ransomware lansată după atacul asupra serverelor Primăriei Timișoara,  a anunțat, în urmă cu câteva ore, că date furate de pe rețeaua digitală a municipalității ar fi fost făcute publice. Acestea sunt la dispoziția oricui spune acesta, pe LinkedIn, dar nu oferă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialistul care a prezentat vânzarea datelor timișorenilor spune că acestea au fost făcute publice pe net
Meci intens pe semicercul Sălii UVT, acolo unde în etapa a 3-a, SCM Poli a întâlnit CSM Bacău. După 60 de minute echilibrate de handbal, bănăţenii s-au impus, după ce au avut o revenire superbă în parta secundă, 24-20 (10-11). Alb-violeţii au obţinut un succes muncit cu Focşaniul în prima eatpă, apoi au pierdut, aşteptat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe mâna veteranilor. Sadoveac şi portarul Stojkovic, principalii protagonişti ai victoriei cu Bacăul
Ediţia a 66-a a Zilelor Culesului de Struguri de la Vârșeț, Serbia, se desfăşoară în acest weekend, iar bănăţenii, dar şi ceilalţi locuitori din Vestul ţării sunt aşteptaţi în oraşul de la graniţă pentru zile de petrecere. Cei care vor dori să ajungă aşadar în Serbia, surprizele se vor ţine lanţ. Pe lângă celebra bucătărie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mâncare aleasă, vin proaspăt şi Lepa Brena! Timişenii sunt aşteptaţi în acest weekend la Vârșeț
Selecţionata Romanian Wolves intenţionează să debuteze cu o victorie în noul sezon al Rugby Europe Super Cup, duminică (ora 18:00), în deplasare, la Praga, cu Bohemia Warriors, în Grupa B a competiţiei. „Ne aşteptăm la un meci dificil duminică, nu ştim foarte multe despre adversarii noştri, însă suntem încrezători în noi, în grup şi vom...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai mulţi campioni ai României, în lotul Lupilor pentru primul meci din Super Cup
Având ca temă principală ”Cover me softly”, la Timișoara s-a deschis o nouă ediție a Beta – bienala de arhitectură, principalul eveniment din domeniu, organizat de Ordinul Arhitecților, filiala Timiș. Locația aleasă pentru bienală, fosta Cazarmă din Piața Libertății, se deschide din nou integral publicului dornic să descopere locația deosebită, unde vor expune zeci de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fosta Garnizoană din Piața Libertății se (re)deschide integral publicului, în calitate de gazdă pentru Beta – bienala de arhitectură/FOTO
Sunscape Festival își propune să crească nivelul de conștientizare al publicului privind Soarele și sistemul nostru solar, Calea Lactee, într-un limbaj artistic și accesibil, dezvoltând sentimentul de apartenență la o comunitate și spiritul civic. Soarele și protecția mediului reprezintă tema picturilor murale realizate de Alexei Luca și Șevaletul Anei la Giarmata, în perioada 5 septembrie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe Sunscape Festival, un eveniment unic ce promovează cultura și arta în lumina razelor solare
Agenția pentru Dezvoltare Regională are la dispoziție peste 52 de milioane de euro pentru modernizarea școlilor și liceelor de stat, prin Programul Regional Vest. Acum, ghidul de finanțare este în consultare publică. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest, Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăriile din Regiunea Vest au la dispoziție 52 de milioane de lei pentru investiții în școli și licee
Top