Cu un Senat tot îi suntem datori

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Aflarăm cu stupefacție că fostul primar și candidat liberal Nicolae Robu ar mai vrea o tură în politica mare la Senat, deși are nepoți de crescut acasă și Dominic Fritz a decretat în campania electorală nu demult încheiată că Nicolae Robu ar fi un excelent bunic. Stupefacția despre care vorbeam mai sus acolo ar trebui căutată, la nepoți. Ei ar putea fi indignați că bunicul nu mai are timp pentru plimbat prin parcuri, plecând aiurea la București, în Senat. Altfel, nu e nimic anormal ca un poltician să nu mai vrea să plece din freamătul, aplauzele, dezbaterile, mâncătoriile, combinațiile și alte rahaturi din interiorul unei filiale județene aflate pe cale de dispariție, cum este cea liberală în Timiș.

Pe vremea când PSD nu era chiar așa de puternic în Timiș și Timișoara, pe motiv de nefrecventabilitate în orașul revoluției, un candidat social-democrat trimis să piardă în fața lui Gheorghe Ciuhandu sau chiar Nicolae Robu primea la schimb un loc pe lista de candidați pentru parlamentare. Dacă vreți, era ca un spor de rușine. Candidatul urma să încaseze pumni în gură din punct de vedere electoral de la favoritul cursei și pentru așa ceva urma să odinească patru ani în parlament. Nu era o regulă sută la sută, dar de vreo două ori s-a întânplat să fie așa.

E, pentru un pierzător de la PSD cu câteva mii de voturi amărâte nu era anormal să meargă în parlament, ba chiar era privit în filială ca un Rambo crestat cu brișca în luptele electorale. Acum, un Nicolae Robu care a adunat peste 40.000 voturi de ce să nu vrea în Senatul României? Ar fi primul looser de acolo? Firește că nu, iar faptul că filiala oricum n-are oameni mai atașați locului și se gândește să trimită la București un Vasile Blaga sau un Cristian Bușoi, nu face decât să-i valideze curajul lui Nicolae Robu, așa pierzător cum a ieșit el din lupta cu Dominic Fritz.

O chestiune face, totuși, diferența dintre candidații recompensați de PSD cu trimiterea în parlament și Nicolae Robu, care a declanșat un imensa scandal în filială revendicând locul unu pe listă la Senat. Nicolae Robu n-a știut să piardă. N-a știut să piardă în relația directă cu contracandidatul, dar n-a știut nici să-și pregătească această plapumă de vreme rea în filială, pentru când îl apucă plictiseala cu doamna acasă.

Când primarii PNL erau răniți în orgoliu după ce Alin Nica a fost dat afară din filială, Nicolae Robu mergea cu făptașii pe centura Timișoarei, să ia lumină din candela PSD. Apoi nici măcar PSD n-a fost bun, după ce a văzut scorul și înfrângerea. Din cauza PSD a pierdut dumnealui, căci Timișoara nu vrea PSD. OK, pe final a venit cu scuza că orașul ăsta mare și frumos s-a săturat de politicieni și voia un independent la șefia administrației. Că el l-ar fi bătut fără probleme pe Fritz dacă mergea de capul lui să candideze, independent, fără ajutorul PNL. Frumoase și inteligente pregătiri pentru o revenire în forță de pe listele unui partid, nu?

Dar Nicolae Robu ar avea acum, în toamnă, o ocazie numai bună să ne arate cum va câștiga en-fanfare un candidat independent în Timișoara. Să adune acele 40.000 de voturi sub formă de semnături și n-ar avea o mare problemă să arate lumii cât de iubit este el în Timișoara și Timiș. Și nu se mai încurcă cu partidele astea inutile.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Cu vârsta, sediul gândirii dlui Robu a devenit gura. Care coincide cu sediul acțiunii. Politică politicianistă 100 %. Sau cum se zice pe stadion, joc de glezne la alibi. Sau cum se zice în Ocko Piața: șmen. Ca independent, nu strânge nici 2000 de semnături (eventual dacă le cerșește la ieșirile din biserici).

Daniel a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:10 )

Greșeala principală a fost făcută pentru că după ce au apărut sondaje care îl dădeau ca favorit pe Robu la funcția de primar dacă ar candida independent, acesta a acceptat să candideze din partea unui partid care practic și-a destructurat filiala în prag de alegeri ca să facă pe plac PSD-ului. Sigur că pe ultima sută de metri i-au ieșit multe și maestrului Fritz care cu niște parcări făcute în grabă dar mai ales datorită certurilor cu reprezentații unui clan condus de cetățeni germani a reușit să impresioneze electoratul naiv și labil care a uitat cei 3 ani și jumătate în care orașul practic a stat pe loc.
Acum PNL sunt pe punctul de a face altă greșeală mergând pe candidați expirați ca Blaga și Bușoi, asta dacă vor voturi în plus față de cele ale înregimentaților politic.

Wanda89 a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:53 )

„Aflarăm” este, de mult timp, parte din gramatica perfectă, vorbită, acum , de cei mai vechi, importanți, majoritari și corecți trăitori din Timișoara. Mai este și „furăm”, prin dexul academiei.

Xxx a spus: (iunie 24th, 2024 at 12:58 )

@daniel, nu era vorba ca mai faci o pauza, măcar pina în toamnă ? Sau vrei să participi la parlamentare/prezidentiale ca independent și sondezi electoratul ( labil și naiv ) dacă nu cumva te susține ?

@D a spus: (iunie 25th, 2024 at 00:29 )

Dac-a fost o greșeală că Robu a acceptat să candideze pentru PNL, greșeala e doar a lui! Caută în presă și postările lui pe FB (dar să porți mască, pentru că pute!) și-ai să constați că el s-a dat pețit de mai multe partide și a acceptat imediat oferta PNL! N-a arătat nicio umbră de reținere. Chiar a grăbit nominalizarea lui de către PNL și pun pariu c-a fost sigur că scoate un scor cel puțin triplu decât PNL-ul!
Asta dacă înghițim gogoașa cu sondajele care-l dădeau câștigător pe Robu dacă va candida independent. Care sondaje, cele făcute de el pa FB? Dacă i se opunea un candidat serios din partea PSDNL (de exemplu prof. Săndesc), Robu lua mult mai puțin ca independent.

Alexandru a spus: (iunie 25th, 2024 at 03:24 )

Cei de la PNL au crezut că sunt pe locul 1 la intenția de vot în Timișoara în 2020. Robu a câștigat 2 mandate din cauză că nu am avut altă alternativă. În mare parte la alegerile din Timișoara a fost PNȚCD sau USR pe primul loc adică un partid mic la nivel național. PNL-ul s-a luptat cu PSD-ul pentru locul 2 la consilieri locali și cine o să aibă mai multe voturi la primăria Timișoara.

@ la domnu' Danel a spus: (iunie 25th, 2024 at 07:52 )

„clan condus de cetățeni germani”, zici???
să ai parte-n viața ta, inclusiv în Germania, numai de interacțiuni cu astfel de cetățeni germani !!!!!!!!!
Punctualitate, tehnică și precizie !!!!!!! (La buzunar.)

NEW a spus: (iunie 25th, 2024 at 11:32 )

Din 40 000 voturi pentru Robu, cel putin 20 000 au venit de la cei care au problema genetica. Adica vad rosu cand aud de Fritz. Din diferite motive, unele foarte lucrative.

liviu a spus: (iulie 7th, 2024 at 08:15 )

Lae a mai primit un spitz in cur.Pesemne ca-i place. Gura TRADATORULUI nu mai tace.In locul latratoarei lui zeus tv ,la senat va veni latratorul de bocsig.

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei–25.06.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Cu un Senat tot îi suntem datori […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Poli - Rapid

Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă

Echipa de old-boys a Rapidului va întreprinde la finalul acestei săptămâni un turneu cu două meciuri demonstrative la Timișoara și Arad, anunţă clubul giuleştean. Vineri, 27 septembrie, de la ora 16:000, Rapid o va înfrunta pe Politehnica Timișoara pe arena Dan Păltinișanu, acesta fiind unul din ultimele meciuri pe acest stadion înainte de demolare. În...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poli şi Rapid joacă un amical vineri, pe stadionul Dan Păltinişanu. Este un duel între old-boys, iar prezenţa spectatorilor, incertă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

CRAFT

Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria Timișoara a finalizat și lucrările de reabilitare a acoperișului corpului de clădire de pe str. C. Sălceanu, care aparține de Liceul Teoretic „J. L. Calderon”. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 120.000 de euro. „Am făcut lucrări la acoperișul clădirii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28
Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează, și pentru cei care o contemplă, iar pentru cei care-și doresc să-i descopere virtuțile, un loc perfect este splendida expoziție de pictură arabă deschisă în aceste zile la Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș. Joi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat
Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai Politehnicii. Evenimentul va avea loc pe data de 27 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, la Cinema Timiș. Gala va aduce în prim-plan realizările remarcabile ale comunității Alumni UPT și impactul lor la nivel global,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri
Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit, pe care ar trebui să îl repare și să îl folosească sub formă de soluție de cazare pentru șoferii și vatmanii pe care i-a atras la Timișoara din alte localități, pentru a acoperi necesarul pe aceste posturi. Locația era nefolosită...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze
Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare este una proastă, e de părere edilul-șef, Dominic Fritz, răspunzând, astfel, unei interpelări a unui consilier local, care acuza faptul că acestea ar fi fost desființate. Acum se gândește o nouă licitație, care să aducă la Timișoara alte coșuri, pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata
Consilierii județeni au primit, joi, pe lista proiectelor de votat în ședința de plen, un proiect de hotărâre prin care ”privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de până la 257.000.000 lei”, de către Consiliul Județean Timiș. Banii ar urma să fie folosiți pentru plata finanțării unor proiecte proprii, respectiv pentru cofinanțarea unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș vrea să ia un credit de 257 de milioane de lei. Banii, folosiți pentru demolare stadion, Muzeul Banatului, drumuri
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Bursa de Valori București (BVB), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în data de 2 octombrie 2024, între orele 10.00 – 12.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din B-dul Eroilor de la Tisa nr.22, Sala Banat (et.I), un eveniment complex de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele timișene invitate să afle despre beneficiile listării la bursă ca modalitate de dezvoltare și creștere a afacerii
Flavius Roşu, primarul comunei Şag, a anunţat că vrea să candideze pentru preşedinţia Asociației Comunelor din România (ACoR) – Filiala Timiş. În acest sens, la Şag se construieşte un nou sediu pentru asociaţia, care acum este condusă de primarul comunei Birda, Marius Stoian. Plasat pe lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor, Flavius Roşu anunţa, zilele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, îşi depune candidatura pentru preşedinţia Asociația Comunelor din Timiş
Zilele Culturii Maghiare a ajuns la ediția cu numărul nouă și  programează activități diverse, de la promovarea culturii maghiare, la sport, protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unui stil de viață sănătos, dar mai ales toleranța interetnică. Începând de astn diverse spații din oraș vor avea loc expoziții, cercuri literare si spectacole. A 9-a ediție a acestui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În centrul Timişoarei, astăzi încep Zilele Culturii Maghiare
Top