Arhiva pentru eticheta: astm bronsic

Spirometrii gratuite, pana la sfarsitul anului

Spirometrii gratuite, pana la sfarsitul anului

Societatea Română de Pneumologie începe, din 13 mai, o campanie națională de spirometrii gratuite. Aceasta se va derula pe parcursul întregului an, în 150 de policlinici și spitale din țară. Oricine dorește să fie testat nu trebuie decât să-și facă o programare.

Bronsiolitele repetate favorizeaza aparitia astmului bronsic

Bronșiolita acută este o afecțiune inflamatorie a căilor respiratorii, în special a bronhiilor mici, ce afectează copiii mici cu vârsta sub doi ani. De cele mai multe ori boala apare direct, cu tuse brusc instalată, wheezing și dispnee (respirație grea), dar uneori copiii pot prezenta semne ale unei infecții a căilor respiratorii superioare ca faringită, rinofaringită etc. (rinoree, tuse și uneori subfebrilități).

Factorii implicati in dezvoltarea astmului bronsic

Astmul bronșic este o afecțiune cronică dată de inflamația bronhiilor medii, ca rezultat al acțiunii multiplilor factori atât genetici, cât și de mediu. Astmul bronșic, deși dat de o inflamație permanentă a bronhiilor, se caracterizează prin simptome episodice accentuate de diverse cause ca alergeni, infecții, condiții meteo etc.

Top