Astmul poate apărea la orice vârstă și nu este o boală infecțioasă, ci o boală inflamatorie a căilor respiratorii. Astmul poate fi ținut sub control cu doze mici de corticosteroizi. Pacienții cu astm controlat pot face chiar sport de performanță. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Astmului este: „Eliminarea decalajelor în tratarea astmului”.…
Lecția de la Babeș: Boala zgârieturii de pisică
Boala zgârieturii de pisică, ce e cunoscută și sub denumirea de boala ghearelor de pisică sau limfoadenita subacută regională, este cauzată de infecția cu bacteria Bartonella Henselae, care este prezentă în saliva pisicii. Potrivit dr. Anca Elena Ianitcaia, medic specialist boli infecțioase la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, purtătoare ale acestei bacterii sunt de cele…
Johnson&Johnson solicită autorizarea dozei de rapel pentru vaccinul său anti-COVID-19
Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a anunţat că a transmis Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) datele medicale în baza cărora doreşte să obţină autorizarea necesară pentru a putea să administreze la adulţi doze de rapel cu vaccinul său monodoză anti-COVID-19. Datele transmise către FDA includ rezultatele unui studiu clinic potrivit căruia cea de-a doua doză…
Cât timp oferă protecţie anticorpii împotriva COVID-19 la cei care au avut boala
Persoanele care au trecut prin COVID-19 pot avea o protecţie de cel puţin opt luni oferită de anticorpii neutralizanţi împotriva SARS-CoV-2 dezvoltaţi în timpul bolii, se arată într-o cercetare recentă. Studiul efectuat de spitalul milanez San Raffaele şi de Institutul Superior de Sănătate (ISS) italian arată şi că persoanele infectate care produc anticorpi în primele…
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Malariei
Aproape 230 de milioane de persoane infectate anual, 65 la sută dintre victime fiind copii cu vârstă mai mică de 5 ani. Peste 400.000 de decese in fiecare an. Malaria reprezintă un pericol pentru 40 la sută din populația globului. Acestea sunt doar câteva dintre informațiile care arată ce înseamnă, de fapt, malaria, una dintre…
17 aprilie, Ziua Mondială a Hemofiliei
Hemofilia este o boală cronică gravă a sângelui, a cărei principala manifestare este reprezentată de hemoragii. Boala este cauzată de o mutație genetică ce duce la tulburări de coagulare a sângelui. Hemofilia afectează cu precădere bărbați, fiind transmisă pe cale genetică de la mame. De obicei, boala este diagnosticată din primii ani de viață, odată…
În ce condiții pot dona plasmă persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 sau au trecut prin boală
Persoanele vaccinate cu oricare dintre vaccinurile autorizate și folosite în România pot dona plasmă. De asemenea, acestea pot dona și sânge sau trombocite după vaccinarea anti COVID-19. Persoanele vaccinate nu au o contraindicație referitoare la donarea de plasmă sau sânge, cât timp întrunesc criteriile de eligibilitate pentru donare. O persoană vaccinată poate dona dacă nu…
Atenție la înțepăturile de țânțari! Cazuri de infecție cu West Nile
Atenție la țânțari! Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, în România au fost confirmate cazuri de infecție cu virus West Nile. Există, de asemenea, mai multe cazuri confirmate în Serbia, la granița cu România.
Dupa 6 luni, Ministerul Sanatatii a reusit sa faca rost de 1.000 de doze de imunoglobulina
Pacienții care așteaptă de luni întregi tratamentul cu imunoglobulină primesc o gură de aer. Nu se știe dacă ajunge la toți, dar Ministerul Sănătății a anunțat că au intrat în țară 1.000 de doze de imunogolobulină pentru tratamentul imunodeficiențelor primare. În luna decembrie, în România s-a înregistrat un deces din cauza lipsei de imunoglobulină.
Un simplu sandvici facut la sute de kilometri distanta poate produce dezastru in Timis
Un simplu pachet cu mâncare ar putea afecta masiv o bună parte din economia judeţului Timiş. După mai mult timp, în România au fost descoperite două focare de pestă porcină africană, o boală mortală în 100% din cazuri la porci, extrem de infecţioasă şi care se transmite foarte uşor.
Concert anulat la filarmonica, pe motiv de boala
Primul concert din 2018 al Filarmonicii Banatului este anulat! De vină sunt, susține directorul Ioan Gârboni, numeroasele îmbolnăviri apărute în rândul membrilor orchestrei. Evenimentul va fi reprogramat.
Fetita de 8 ani din Iasi adusa la Timisoara are sanse mici de supravietuire
Copila bolnavă de cancer pe care părinții n-au vrut s-o mai lase la tratament este într-o stare extrem de gravă. După ce a stat cinci luni fără s-o vadă vreun medic, iar o instanță a decis de urgență ca ea să fie tratată, fetița a fost adus la Timișoara. După două săptămâni de investigații, doctorii au vești foarte proaste.
Alarmant: varsta de debut a diabetului la pacientii din Romania a scazut pana la 1 – 2 ani
Locuitorii din vestul României au un regim alimentar mai bun decât restul ţării. Aici se înregistrează cea mai scăzută rată a prezenţei diabetului, cu 8,8% din totalul populaţiei afectată de această boală. Timişul stă chiar şi mai bine: doar 4-5% din populaţie ar suferi de diabet. Problema este însă că prea puțini oameni ajung să se și trateze corespunzător.
Din nou, probleme cu rujeola in Timis
Un număr de 11 noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Timiş în ultima săptămână, după o perioadă în care nu au mai fost consemnate probleme. Totuşi, numărul de bolnavi rămâne cu mult mai mic decât cel al cazurilor care apăreau în perioada maximă a epidemiei. Ultima raportare a Centrul Național de Supraveghere și…
Niciun caz nou de rujeola in ultima saptamana in Timis
Decesul unui copil de şapte luni din Pecica, Arad, ar putea fi al 31-lea pacient decedat de rujeolă de la apariţia epidemiei în România. Deocamdată, cauza decesului nu a fost confirmată. În ultima săptămână, în Timiș nu s-a înregistrat niciun nou caz.
Doua noi decese din cauza rujeolei, din care unul in Timis
Numărul deceselor cauzate de rujeolă a urcat în România la 21, după ce au fost confirmate încă două: o fetiţă de un an și jumătate ani din Craiova, respectiv o tânără de 17 ani din Timiş. În ambele situaţii este vorba despre persoane nevaccinate.
Aproape 80 de noi cazuri de rujeola intr-o saptamana, in Timis
Epidemia de rujeolă a dat semne că se stinge, însă, din păcate, în ultimele zile, în Timiș s-a înregistrat o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri. Situația este și mai gravă în județul Caraș-Severin. Până acum, în România s-au înregistrat 16 decese din cauza acestei boli.
Medicul de Famiglie
Cei duși pe la biserică știu că, duminică de duminică, preoții ne amintesc ritualic cât de mult se roagă pentru sănătatea și integritatea celor care ne conduc, a înalților prelați etc, pentru ca mai apoi apelul către divinitate să vizeze întreg poporul român. „Încă ne rugăm pentru conducătorii acestei țări…”, rostesc fețele bisericești din fața altarului, ușor amenințător, ca și cum i-ar avertiza pe politicieni că la un moment dat s-ar putea să nu se mai roage nimeni pentru ei.
Viorel Matei prevede „boala mielului turbat”
Fostul senator PSD Viorel Matei s-a dezlănţuit în conferinţa de presă de la PP-DD Timiş. El susține UE sabotează România, deoarece se teme de potențialul ei agricol. Matei face previziuni sumbre pentru viitor.
Petele maronii pe corp pot insemna mastocitoza
Mastocitoza este o afecțiune caracterizată prin creșterea numărului și acumularea mastocitelor în diferite organe, cel mai frecvent în piele.
- 1
- 2