Arhiva pentru eticheta: imobile

carte funciara

Imobilele se pot înregistra acum mai uşor în cartea funciară

Imobilele se pot înregistra acum mai uşor în cartea funciară

Procedura de înscriere a imobilelor în cartea funciară a fost simplificată de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Procedura a dus la eliminarea unor documente, după ce au existat consultări permanente cu notarii şi cei care execută lucrări specifice în domeniul cadastral. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a simplificat modalitatea

cladiri istorice

Patru palate din Piata Victoriei, cu peste 100 de proprietari, taxate pentru paragina

Încă șase imobile lăsate neîngrijite de proprietari sunt „amendate” de Primăria Timișoara. În plenul programat pe 8 ianuarie, consilierii locali vor aproba impozite majorate cu 300% și 400% în cazul unor clădiri ultracentrale, patru dintre ele chiar în Piața Victoriei.

Ciuhandu si Robu, urmariti penal pentru abuz in serviciu. Aproape 1.000 de imobile, vandute ilegal

Gheorghe Ciuhandu, Nicolae Robu, Martin Staia, Dan Diaconu și Traian Stoia sunt „colegi” într-un dosar penal instrumentat de DNA. Cei cinci sunt suspectați de abuz în serviciu în formă continuată, primii trei, respectiv abuz în serviciu, ultimii doi.

Examen pentru administratorii de imobile

Ca urmare a HCL 383/2013, privind aprobarea metodologiei de atestare a persoanelor fizice şi autorizare a persoanelor juridice pentru îndeplinirea funcţiei de administrator de imobile, Primăria Timișoara anunță organizarea unui examen. Acesta va fi susținut în data de 11 mai, de la ora 13, în sala de ședinţe a Consiliului Local Timișoara. Lista cu persoanele

Afacerile imobiliare bulgaresti ale Primariei Timisoara

Vânzarea către PSD cu 100.000 de euro a unei clădiri dintr-o zonă centrală, în care s-a investit mai bine de o jumătate de milion de euro, este doar ultima dintr-un șir de tranzacții imobiliare făcute de către Primăria Timișoara. Tranzacții păguboase care, de fiecare dată, au adus câte o mare gaură la bugetul local. Mai exact, s-a cumpărat scump și s-a vândut ieftin.

Hotararea AGA de aprobare a fuziunii trebuie autentificata in cazul in care prin fuziune se transfera si imobile

Prin Decizia civilă nr. 544/11.03.2013, Curtea de Apel București, Secția a VI-a Civilă, a reținut că, în cazul fuziunii începute după intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, actul de reorganizare (hotărârea AGA de aprobare a fuziunii) trebuie să îmbrace forma autentică, în cazul in care în patrimoniul societăților absorbite s-ar găsi și terenuri.

Timisorenii, sfatuiti sa vanda cladirile istorice, pentru a le salva de la distrugere

Pentru a-şi salva clădirile istorice, timişorenii ar face bine să le vândă, iar investitorii străini ar putea fi cea mai bună soluţie. O spune un italian, profesorul Claudio Modena, de la Universitatea din Padova, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi internaţionali în restaurarea imobilelor de patrimoniu.

Top