Arhiva pentru eticheta: intermodal

Va dati cu bicicleta primariei mai mult de o ora? Ati putea fi amendat cu 500 de lei

Va dati cu bicicleta primariei mai mult de o ora? Ati putea fi amendat cu 500 de lei

De la 1 iunie, timișorenii pot circula gratuit cu bicicletele primăriei. Atenție însă: conform regulamentului, dacă depășesc o oră de plimbare, ar putea fi amendați cu până la 500 de lei, iar de la zece ore încolo sunt considerați hoți. Sistemul nu e funcțional în toate stațiile, iar printre cei care l-au testat în prima zi s-a numărat și viceprimarul Dan Diaconu.

De la 1 iunie ies pe traseu bicicletele primariei! Pot fi luate gratis, dar numai cate o ora!

Timișorenii vor putea folosi de la 1 iunie cele 300 de biciclete cumpărate pentru stațiile intermodale. Totul, gratuit și pe baza unui card special. O bicicletă poate fi folosită timp de o oră, dar nu e clar cum vor fi sancționați cei care „uită” să le returneze. În plus, bicicletele trebuie folosite doar ca… mijloc de transport!

centura de sud

Centura Timisoarei, tot pe locul 5 ca prioritate in masterplanul revizuit

Ministerul Transporturilor a transmis, în 6 mai, la Bruxelles, varianta revizuită a Masterplanului General de Transport, care cuprinde și răspunsurile la observațiile Comisiei Europene. Centura Timișoarei este a cincea ca prioritate, după Vaslui, Bârlad sau Sf. Gheorghe, iar drumul Timișoara – Moravița este primul la categoria TransEuro.

centura de sud

Centura de Sud si intermodalul de la Remetea Mare sunt oficial in masterplan! Cand vor fi facute e alta discutie

Ministrul Ioan Rus a prezentat, marți, forma finală a Masterplanului General de Transporturi. Documentul include, în sfârșit, Centura de Sud a Timișoarei, lăsată inițial pe dinafară, dar și centrul intermodal plasat, în prima variantă, în Giroc și propus pentru relocare, în cele din urmă, la Remetea Mare. Când vor fi realizate acestea și de unde vor veni banii de investiții nu se știe încă.

sosea centura

Oficial: Centura de sud a Timisoarei va fi trecuta in masterplan, desi… nu era necesara!

Centura de sud a Timișoarei va fi inclusă în versiunea revizuită a Masterplanului General de Transport, însă nu e sigur că se va întâmpla la fel și în cazul centrului intermodal. Un alt lucru e cert însă: Ministerul Transporturilor recunoaște, negru pe alb, că nu a considerat necesară o centură de sud la Timișoara !

Bojin a rezolvat centura de sud si intermodalul, dar nu prezinta documente oficiale

Președintele Consiliul Județean Timiș, Titu Bojin, afirmă că lucrările la centura de sud a Timișoare vor începe anul viitor. În plus, a rezolvat și problema Centrului Intermodal, trecut în Masteplanul General de Transport ca fiind în Giroc. Teoretic, sună bine. Practic, Bojin n-a prezentat niciun act oficial care să-i susțină declarațiile. În mai, ministrul Transporturilor excludea categoric centura din lista proiectelor finanțate de la bugetul de stat.

Bojin, despre acuzele lui Marian Vasile: „Ce prostii tot vorbim?”

Titu Bojin a declarat, încă de săptămâna trecută, că, anul acesta, nu se va mai face centru intermodal. De vină este lipsa de fonduri, dar președintele CJ spune că discuțiile vor fi reluate în 2015. Marian Vasile, fost vicepreședinte al CJ Timiș, susține însă că, prin atitudinea sa, Bojin ar fi blocat mai multe proiecte. Titu Bojin îl trimite la plimbare pe fostul său subaltern.

Top