Arhiva pentru eticheta: porumbei

Ultrasunetele, cele mai bune somnifere pentru porumbeii din Timișoara / FOTO

Ultrasunetele, cele mai bune somnifere pentru porumbeii din Timișoara / FOTO

Prezentate acum trei ani drept o minune a tehnicii, care va proteja de porumbei proaspăt restaurata statui a Sfintei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk din Piața Libertății, dispozitivele cu ultrasunete sunt acum numai bune să doarmă… porumbeii. Zburătoarele stau liniștite pe monument.

N-a prea mers cu ciorile, poate merge cu porumbeii: statuia din Piata Libertatii, protejata cu ultrasunete / FOTO

Reabilitarea statuii Sfintei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk din Piața Libertății a fost finalizată după ceva mai mult de trei luni de muncă efectivă. Monumentul nu mai este protejat cu plasă, împotriva porumbeilor fiind aleasă o „armă” mult mai modernă, aprobată, totuși, de Comisia Națională de Monumente. Cât de eficientă va fi aceasta rămâne de văzut.

Dupa ciori, si porumbeii ar putea fi alungati din poduri cu… ultrasunete

Timișorenii par să fie foarte preocupați de soarta porumbeilor. După ce primarul Nicolae Robu a declanșat, în toamna trecută, un război împotriva unui alt soi de zburătoare, la Direcția de Mediu au ajuns tot felul de solicitări legate de porumbei. Chiar și un consilier local a făcut o astfel de sesizare și a cerut montarea unor dispozitive care să alunge păsările din podurile imobilelor istorice.

Top