Arhiva pentru eticheta: reteta

Reteta din Ardeal: Clepezeu / FOTO+VIDEO

Reteta din Ardeal: Clepezeu / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de clepezeu vine din Mărginimea Sibiului.

Reteta veche din Ardeal: Zama de paparada / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta de zamă de papăradă (ciorbă de omletă) a fost primită din satul Ighișu Vechi, județul Sibiu.

Reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana / FOTO + VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta întinsoare bistrițeană a fost primită de la Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, satul Valea Mare, județul Bistrița Năsăud.

Reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica / FOTO + VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. Rețeta tradițională din Ardeal, tinsurică sau întinsură provine din satul Lăzești, comuna Vadul Moților, județul Alba.

Reteta traditionala din Maramures: Rites / FOTO+VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. În această săptămână, din nou, o rețetă tradițională din Maramureș: riteș.

Reteta traditionala din Maramures: Hremzli / FOTO + VIDEO

Campania de educație culinară „Descoperă Tradițiile Culinare Românești” este la a doua ediție și se desfășoară în perioada ianuarie – decembrie 2014. În acest interval vor fi promovate 40 de rețete oferite de 40 de pensiuni din cele nouă zone istorice ale României. În această săptămână, încă o rețetă din Maramureș: hremzli sau hermze.

Mititeii dauneaza grav sanatatii / FOTO

Mititeii tradiționali de 1 Mai sunt, de fapt, un amestec de soia, șorici, E-uri și coloranți cancerigeni. O incursiune în magazinele de profil din Timișoara dovedește că pasta de mici gata preparată e foarte departe de rețeta orginală. De la 1 iunie, ea ar putea chiar dispărea de pe piață, din cauza unui ingredient care, culmea, nu dăunează sănătății.

Top