Arhiva pentru eticheta: robot

Se caută furnizor pentru un robot de intervenție chirurgicală în valoare de 11,7 milioane de lei la Spitalul de Copii Timișoara

Se caută furnizor pentru un robot de intervenție chirurgicală în valoare de 11,7 milioane de lei la Spitalul de Copii Timișoara

Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” caută furnizor pentru un robot chirurgical, care să ofere medicilor de acolo posibilitatea realizării de intervenții chirurgicale minim invazive. Suma oferită depășește 11 milioane de lei. Finanțarea se va asigura prin intermediului Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cei de la spitalul timișorean caută o platformă de intervenție chirurgicală

Horticultura vrea robot modern care să taie iarba de pe malurile Begăi/VIDEO

Angajații societății Horticultura au avut parte miercuri de o demonstrație realizată cu un superutilaj care le-ar putea chiar lua job-ul. Pe malurile Begăi a fost testat un nou robot, care tunde iarba chiar și în panta oferită de aceste maluri. ”Progresul tehnologic este un subiect des dezbătut de noua echipă de conducere a societății noastre.

Premiera in Romania: primul robot pentru chirurgia pediatrica este la Timisoara / FOTO

Primul din România folosit în chirurgia pediatrică a fost instalat la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Totul, grație unei fundații elvețiene care va asigura și funcționarea lui timp de cinci ani. Prima intervenție va fi făcută în luna februarie.

Leo, robotul de 1,5 milioane de euro, a mai facut, la Timisoara, o operatie in premiera

Spitalul Judeţean Timişoara a bifat o nouă premieră medicală, de această dată cu ajutorul unui robot chirurgical. O echipă de la Clinica 2 Chirurgie a reuşit să îndepărteze o tumoră esofagiană de la un pacient de 64 de ani, grație unui instrument superperformant, care elimină mare parte din disconfortul post-operator.

Operatii de inalta performanta, cu robotul Robocape, la Spitalul Judetean

Pacienții obezi care suferă de cancer pelvin vor putea fi tratați cu ajutorul unei aparaturi ultraperformante. Este vorba despre un robot pus în funcțiune la Spitalul Județean Timișoara, care-i va ajuta pe specialiști să opereze în cazul persoanelor obeze, unde intervențiile sunt mult mai dificile.

La Spitalul Judetean se opereaza… cu robotul! Tehnologia e de ultima ora, dar e nevoie de bani

Spitalul Județean Timișoara a mai înregistrat o premieră, după cea de săptămâna trecută, când a fost făcută prima operație cu un robot chirurgical. De această dată, a fost vorba despre o operație robotică pentru afecțiuni ale prostatei. Reprezentanții spitalului spun că în viitor vor încerca să facă în jur de două operații pe săptămână și speră ca în cel mai scurt timp astfel de intervenții să fie susținute financiar de Ministerul Sănătății.

Top