Zilele trecute, parcarea aeroportului din Cluj a oferit o adevărată imagine a deznădejdii şi neputinţei. În jur de 2.000 de oameni, în plină pandemie de coronavirus, aşteptau să se îmbarce în avioane, pentru a merge la muncă în Germania. Un prilej numai bun ca din toate vintele lor, „patrioţii” (Caragiale le spunea patrihoţi) din PSD şi televiziunile din subordine să urle din nou împotriva Europei şi a Germaniei în special.
Evident, modul în care s-a produs operaţiunea a lăsat foarte mult de dorit şi mă refer la neluarea unor măsuri din punct de vedere medical. (Ulterior, acestea au fost remediate la Timişoara sau Sibiu). Dar nu la asta vreau să mă refer aici. Cei din PSD în special, au sărit pe aceşti oameni, acuzându-i de toate relele din lume şi, în special, de lipsă de patriotism. Că de ce nu stau în ţară să muncească pe ogoarele patriei dragi şi se duc în Germania? Dar nimeni nu s-a întrebat dacă le oferă cineva, pe contract, jumătate din banii pe care-i primesc dincolo.
Crede cineva că acei oameni s-au dus bucuroşi, să muncească în afara ţării, în plină pandemie, riscându-şi sănătatea şi poate chiar viaţa? Nu, s-au dus din disperare. Şi nu s-au dus nici la furat, nici să se prostitueze, să tâlhărească sau să cerşească. Fiindcă sunt mulţi români şi dintre aceştia. Culmea, aceiaşi „patrioţi” care îi înjură acum pe românii care pleacă la muncă, se revoltau patriotic, atunci când în presa străină se vorbea de românii care fură, tâlhăresc sau cerşesc. Probabil, pentru ei este cât se poate de onorabil, să mergi să furi de la „europenii” cei răi, să-i tâlhăreşti, dar e degradabil să munceşti acolo.
Pe oamenii muncitori, Olguţa Vasilescu i-a făcut „sclavi pe plantaţia” Angelei Merkel. Codrin Ştefănescu vorbeşte de o înţelegere ocultă între Klaus Iohannis şi Merkel, privind salvarea agriculturii germane şi falimentarea celei româneşti. Oamenii care s-au dus la muncă, chiar la asta s-au gândit, cum să salveze agricultura Germaniei din criză şi pe Angela Merkel, odată cu ea. N-am văzut în schimb, la politicieni niciun pic de empatie pentru aceşti oameni amărâţi.
Oameni care n-au avut şansa sau poate unii n-au vrut să intre într-un partid unde furtul organizat e politică de stat. Fiindcă nu toţi românii sunt hoţi, aşa cum au decretat Sorin Pintea sau Adrian Severin. Sunt unii care vor să şi muncească pentru bruma de bani câştigată, nu doar să fure şi să ia şpăgi, inclusiv din Parlamentul European.
Să amintesc şi care e cauza imaginii dezolante cu românii din aeroportul din Cluj? În cei 30 de ani scurşi de la revoluţie, cu mici excepţii (1997-2000, 2005- aprilie 2007, 2010- mai 2012), PSD-iştii s-au aflat la guvernare sau au susţinut guvernarea, cum a fost în perioada lui Tăriceanu. Asta dacă nu punem la socoteală că tot ei au condus şi din 1945 până în 1989.
Ei bine, în această perioadă, PSD-ul a implementat modelul de guvernare narco-mafiot importat din ţările Americii Latine. Pe acelaşi model, tot PSD-ul a creat o falie uriaşă în societate, dintre o foarte subţire pătură de indivizi putred de bogaţi şi o uriaşă masă de oameni pauperizaţi. Iar pentru mulţi dintre aceştia din urmă, n-a existat decât alternativa muncii în străinătate. Pentru ca acum tot PSD-iştii să urle la ei că sunt sclavi şi nepatrioţi.
E uşor să fii patriot şi să-i înjuri pe alţii dintr-o casă cumpărată de la interlopi cu 230.000 de euro, când toată viaţa ai fost bugetară. Nu toţi au avut această şansă a Olguţei Vasilescu. Nu toţi au putut da tunuri ilegale cu terenuri precum Codrin Ştefănescu. Nu toţi fură din contracte cu statul. Nu toţi au avut şansa să fure conturile Securităţii, iar apoi să mai „ciugulească” şi câte o ICA (65 de milioane de euro). Îmbuibatul patriot nu-l crede flămândul nepatriot. „Ubi bene, ibi patria”, spuneau şi latinii.
Şi, apropos. Îmi poate cineva arăta dintre toţi cei care se bat cu patriotismul în piept unul, doar unul, care să nu fi furat de la stat, probabil din prea multă dragoste de ţară? Sau să o spun mai elegant, unul care să nu fi făcut afaceri cu statul, afaceri păguboase pentru stat, dar foarte avantajoase pentru el? Unul, nu mai mulţi!
Comentarii prin facebook