La Timișoara a fost stabilit parteneriatul pentru ca Banatul să fie Regiune Gastronomică Europeană în 2028. Mai multe organizații vor deveni parteneri ai Consiliului Județean Timiș, care este lider de proiect.
Luni, în plenul Consiliului Județean, a fost votată încheierea acordului de parteneriat pentru formarea comitetului regional al părţilor interesate din regiunea Banat.
Consiliul Judeţean Timiş îi are, acum, ca parteneri, pe cei de la Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş (APDT Timiş);
✅️Universitatea de Ştiinţele Vieții „Regele Mihai I al României” Timişoara;✅️ Asociaţia Horetim;✅️ Asociaţia „Produs în Banat”;✅️ Asociaţia „My Banat”;✅️ Asociaţia „Degustaria”; ✅️International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) Catalonia, Spania.
„Consiliul Judeţean Timiș este lider de proiect, astfel că ne asumăm și parcurgem, cu responsabilitate, toți pașii necesari pentru implementarea titlului de Regiune Gastronomică Europeană. S-a reușit finalizarea și depunerea dosarului de candidatură și aderarea la platforma ,,European Region of Gastronomy’’, iar din acest punct vom intra în linie dreaptă cu organizarea activităților”, a spus Alexandru Iovescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.
Titlul care va fi deținut de Timiș în 2028 reprezintă o recunoaștere a calității și diversității gastronomice din regiunea Banatului. Acesta va contribui la dezvoltarea economică, socială și culturală din zonă, dar mai ales, va atrage noi turiști interesați de experiențe culinare autentice.
Comentarii prin facebook