Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, au trecut pragul muzeului, marcând un record absolut la nivelul unei zile.
Coordonarea realizată de echipa muzeului în planificarea vizitelor, împreună cu implicarea esențială a instituțiilor de învățământ, a cadrelor didactice și a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, a transformat această zi într-un exemplu de colaborare fructuoasă.
Deschisă în 16 noiembrie în Galeria Ioachim Miloia a Muzeului Național de Artă Timișoara, expoziția prezintă 43 de opere aduse de la Florența, care ilustrează reflexele inovației caravaggești, însușite cu măiestrie de mari creatori ai picturii europene. Expoziția în sine reprezintă un moment remarcabil în parcursul Muzeului
Național de Artă Timișoara, prezentând în premieră pentru România una dintre picturile originale ale lui Caravaggio,” Băiat mușcat de șopârlă”, alături de alte capodopere din epoca barocă, semnate de artiști din aria sa de influență, precum Lorenzo Lotto, Juseppe Ribera, Gian Battista Caracciolo, Dirck van Baburen, Mattia Preti etc.
Comentarii prin facebook