Accidente de logică din lumea „idioților utili”

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

De când a început nebunia asta sanitară și restricțile legiferate de state pentru controlul situației epidemiologice, au tot circulat teorii conspiraționiste legate de apariția bolii, apoi cu privire la scopul apariției acestui virus posibil fabricat în laboratoare militare, pentru ca în final să se ajungă la teoriile distructive ale vaccinurilor. Pentru a nu ajunge în situația unui „știe tot” din zona celor care cuvântă în scenarii apocaliptice, las pricepuții din spațiul medical ori cercetare să combată în termeni tehnici și mă duc cu mare speranță spre logică, spre acel mecanism care ar trebui să fie la îndemâna oricărui om de bun simț și cu „mobilarea” necesară.

Firește că aceste teorii năucitoare sunt servite pentru toate categoriile de „clientelă”. Cele mai sofisticate scoteau în față un savant epidemiolog care să explice de ce vaccinul nu e vaccin, ci tehnologie sintetică incertă, teorii care cu cât erau mai greu de priceput pentru omul de rând, cu atât erau mai credibile la cel cu puțină educație, căci – nu-i așa? – ce nu pricepi, sigur e făcut de unul mai deștept ca noi, iar cel mai deștept ca noi, savantul, ne-a ieșit în cale prin grija unor indivizi de mare omenie ce vor să ne salveze viața.

Categoria cea mai prost dotată intelectual, probabil, a fost servită cu scenariul cipului implantat deodată cu vaccinul. Fenomenul e umoristic pentru cei din domeniu și nu numai. Nu li se mai explică omului „sugativă” expus la aceste producții manipulative care este circuitul întreg de la Ocultă și până la cel care urmează să fie exploatat de această malefică întreprindere. Nici dacă tehnica a ajuns la miniaturizări atât de spectaculoase, dacă neurologia și robotica și-au dat mâna atât de perfect, nu, totul rămâne într-o ceață perfectă pentru un om ce s-ar teme să afle mai multe.

Căci dacă cineva ar fi curios de mai multe, s-ar întreba de ce s-ar chinui, de pildă, Bill Gates să microcipeze atâta populație, dacă, coroborând cu teoriile conspiraționiste asupra vaccinului „criminal”, în câteva luni sau câțiva ani oamenii supuși acestor injecții ar urma să moară, cum se pretinde că ar zice dr. Dolores Cahill, epidemiolog din Irlanda. Nici măcar nu știm dacă dr. Cahill chiar pretinde asta. Important este doar să existe acea persoană dacă un „necredincios” ar da o căutare pe Google, în rest nu mai contează ce I se pune acelei persoane savante în gură, căci dr. Cahill sigur nu va face o dezmințire în ziarele locale din Teleorman.

Întrebările care arată nonsensul acestui zbucium trec de curiozitatea mea de a afla de ce acești conspiraționiști ar vrea să-mi salveze viața, convingându-mă să nu mă vaccinez. Aș putea înțelege ce-și zic despre vaccinarea bătrânilor. Statele îi vor lichidați pe pensionari, să nu mai plătească pentru ei, dar pe medici? Dar de ce și-ar omorâ statele medicii, că și-așa nu au suficienți? Bun, dacă îi întrebi de ce niște oameni puternici, cu posibilități aproape nelimitate de a afla mai multe prin performantele servicii secrete din spatele lor, cum ar fi președinți, monarhi, papa etc, de ce aceștia s-ar sinucide asistat, ți se răspunde ceva logic? Nu.

Ni s-ar zice eventual că totul e o păcăleală, că ăstora li s-o fi injectat altceva, ser fiziologic, horincă, vișinată. La toți, fără să existe riscul ca măcar una dintre „asistentele cu epoleți” să dezvăluie vreodată ce măgărie s-a făcut în numele Ocultei? Probabil vor fi asasinate imediat după. Sau că vaccinurile astea în două administrări sunt superinteligente, cu identificator, iar după activarea de la rapel s-ar face „filtrarea”. Ăl bătrân moare, să nu mai plătim pentru el, ăla tânăr de mai poate munci, nu. Asistatul social moare, iar Regelui Suediei nu i se activează acel mecanism din benzi desenate Marvel și scapă pam-pam-ta-ra-ra-ram!

M-am tot întrebat și nimeni nu m-a lămurit de ce statele dezvoltate fac chinuri groaznice și strâng din dinți la acceptarea migrației de război și economice, adică să-și sporească populația pe termen lung cu oameni din te miri ce zone, iar pe de altă parte ar trimite la moarte prin vaccinare cetățeni nemți cu bunici nemți, cetățeni suedezi cu bunici suedezi sau cetățeni olandezi cu bunici olandezi. De ce și-ar compromite statele astea (care se gândesc la toate înainte de a face ceva) baza piramidei contribuțiilor sociale, pierzând atâția contribuabili indispensabili? Ba ar băga peste ani o grămadă de bani în reabilitarea medicală a unor persoane cu sănătatea șubrezită de bolile de acum și un vaccin otrăvitor. Chiar așa, de ce?

Citim că statul Israel e campion la vaccinare. Că a administrat două milioane și jumătate de doze până acum și își propune ca până în vară să fie cu toți adulții vaccinați. Îi trece cuiva prin cap dintre acești conspiraționiști vreo explicație pentru care conducătorii statului Israel ar face ce nu au reușit naziștii în al doilea război mondial? Ba chiar în efortul lor „sinucigaș” se zice că au pus pentru cercetare la dispoziția producătorului de vaccin baza de date a sistemului medical de la ei pentru o cantitate mai bună de doze.

Ce s-ar fi întâmplat dacă noi am fi făcut așa ceva în era protejării datelor personale? Dacă îmi spune un vaccinosceptic din ăsta de ce Israel ar face pe dracul în patru, inclusiv lucruri foarte murdare, să aducă în fața tribunalului și să pedepsească criminali de război, iar acum și-ar omorî cu bună știință propriul popor, fără putere de revenire vreodată, mă voi mai gândi care este „idiotul util” dintre noi: el, vaccinoscepticul, sau eu, vaccinatul?

Ni se spune că noi, cei care ne vaccinăm în așteptarea unei vieți normale, am fi niște „idioți utili” manevrați de Oculta Mondială, dar nu ni se oferă niciun argument pentru care această Ocultă și-ar îmbolnăvi medicii sau profesorii, militarii sau funcționarii. Oculta asta dacă nu e parșivă e senilă. De ce s-ar chinui să crească decenii la rând speranța de viață în lume prin medicamente, mod de viață, ecologie, pentru ca acum să-și omoare populația dintr-un foc? Dacă e criminală e și tembelă Oculta asta. Păi de ce ar începe carnagiul ăsta cu statele dezvoltate și nu cu cea mai săracă țară din Africa, dacă tot e atât de vicleană?

Poate că și noi, cei care ne vacinăm în așteptarea unei vieți normale, spunem de ceilalți, conspiraționiștii, că sunt „idioții utili” ai altor forțe despre care în mod evident nu știm nici noi prea multe, dar despre care intuim că există și au dus la grad de artă războiul hibrid, mașinând din spatele frontului o armată de cetățeni deveniți utili în ignoranța lor, hiar sinistru de utili. „Idiotul util”, conform wikipedia, este în jargonul politic și jurnalistic, un „termen derogatoriu pentru o persoană percepută ca făcând propagandă pentru o cauză fără a înțelege pe deplin obiectivele ei, și care este folosită cinic de promotorii cauzei”.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (ianuarie 30th, 2021 at 12:29 )

In cazul asa zisilor vaccinosceptici este inutil sa vorbim de logica.

Ochiul limpede a spus: (ianuarie 30th, 2021 at 15:08 )

De ce nu vorbim și de accidente de bune intenții din partea filantropilor utili? Indiferent cât se chinuie unii sa maximizeze sau sa minimalizeze unele teorii, privind în trecut conspirația este la zi cu bune și cu rele.

cetepe a spus: (februarie 2nd, 2021 at 01:16 )

Sasu, acest ctp local.

1 Trackbacks pentru acest articol

Accidente de logică din lumea „idioților utili” - Banat NEWS Says:

[…] De când a început nebunia asta sanitară și restricțiile legiferate de state pentru controlul situației epidemiologice, au tot circulat teorii conspiraționiste legate de apariția bolii, apoi cu privire la scopul apariției acestui virus posibil fabricat în laboratoare militare, pentru ca în final să se ajungă la teoriile distructive ale vaccinurilor, conform, debanat.ro. […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho.ro
isho.ro

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai
Expoziție de reptile vii 13 - 22 mai

Politica vezi arhiva Politica

Raoul Trifan

Raoul Trifan despre majorările de taxe pregătite de guvernanţi: Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan taxează noile bâlbâieli ale coaliţiei PSD-PNL privind introducerea (sau nu) a impozitării progresive. El spune că în loc să aducă îmbunătăţiri colectărilor, să scadă TVA-ul şi accizele la carburanţi, actuala putere vrea să majoreze taxelele. Raoul Trifan afirmă că, după 7 luni cu PSD-PNL-UDMR la guvernare, economia arată dezastruos:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan despre majorările de taxe pregătite de guvernanţi: Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Liga 4. Buziaşul a „omorât” campionatul, după o victorie clară la Lugoj

Deşi lugojenii aveau gânduri mari de răzbunare, după acel 0-4 înregistrat la Sacoşu Turcesc contra Buziaşului, liderul campionatului nu a avut nicio problemă în a se impune clar chiar pe malul Timişului. A fost un 4-1 categoric, cu deschidere de scor încă din minutul 1. Aşadar, Buziaşul a demonstrat încă o dată că este cea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liga 4. Buziaşul a „omorât” campionatul, după o victorie clară la Lugoj
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Consulul Germaniei la Timișoara a vizitat CCIA Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timișoara. Oaspetele a avut o întâlnire de lucru cu președintele CCIAT Florica Chiriță, fiind discutate posibilitățile de a consolida relațiile de colaborare între cele două organizații. În debutul întrevederii, Președintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consulul Germaniei la Timișoara a vizitat CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sub genericul “Teatrul Bambilici vă salută cu lipici!”, de Ziua Copilului, Primăria Comunei Jebel face o bucurie tuturor copiilor! În data de 1 Iunie 2022 la ora 13:00 toţi copiii, dar şi părinţii, sunt invitați la spectacolul de teatru Peter Pan care va avea loc în Căminul Cultural Jebel. Surpriza pregătită de Primăria Jebel tuturor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De Ziua Copilului, Teatrul Bambilici poposeşte la Jebel
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost vizitată de Regina Lochner, consul al Republicii Federale Germania la Timișoara. Oaspetele a avut o întâlnire de lucru cu președintele CCIAT Florica Chiriță, fiind discutate posibilitățile de a consolida relațiile de colaborare între cele două organizații. În debutul întrevederii, Președintele CCIAT a făcut o scurtă prezentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Consulul Germaniei la Timișoara a vizitat CCIA Timiș
Vineri a demarat demolarea gardului care înconjura terenul de fotbal din zona Mircea cel Bătrân, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără. Acesta era un pericol pentru cei care treceau pe acolo, acum urmează proiectul și demararea demolării și pentru clădirile vechi de acolo, dar și a tribunelor aflate în degradare. Operațiunile de la acest teren de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara pregătește demolarea clădirilor și tribunelor vechi de la terenul de fotbal din zona Mircea cel Bătrân/FOTO
De Ziua Copiilor, de 1 iunie, Copiii sunt așteptați cu drag și voioșie din plin la Consiliul Județean Timiș. Vor fi primiți la Palatul Administrativ cu jocuri, teatru, ateliere de creație și multe alte surprize. CJ Timiș, Teatrul „Merlin” și Muzeul Național de Artă Timișoara și-au dat mâna în a le pregăti celor mai mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Palatul Administrativ din Timișoara devine gazdă bună pentru copii pe 1 Iunie. Au loc spectacole și ateliere interesante
Top