Poliţia Locală şi „cetăţenii” lui Tabără. Când istoria nu se învaţă

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Nu a trecut nicio lună de la momentul (21 decembrie 2021) în care câteva sute de membri AUR, profitând de o suspectă timididate a forţelor de ordine, forţau intrarea în Parlamentul României, iar acest gen de manifestări s-au repetat. De această dată în Timişoara, unde o şleahtă de AUR-işti a intrat pur şi simplu în Primăria Timişoara, fără ca nimeni să-i întrebe de sănătate. Dacă nu ştiaţi, dacă vreţi să intraţi în primărie, un cerber de la poartă, uneori chiar insolent, îţi solicită buletinul, iar potrivit legislaţiei actuale, trebuie să porţi mască, dar şi să ai certficat verde.

Evident, urmaşii „dacilor liberi” nici mască nu aveau, iar de certificat nici nu se pune problema, atâta timp cât sunt ultimii apărători ai României în faţa globalismului lui Bill Gates şi George Soros. Ei bine, la asaltul celor din AUR, nimeni nu a intervenit. O spune chiar şi George Simion: Nu suntem organizație legionară și extremistă. Am urcat până la Etajul 1 pentru că nimeni nu ne-a întrebat nimic, Poliția Locală nu prea îl iubește pe dl Fritz, nici măcar nu ne-au întrebat unde ne ducem. Am ajuns la etajul 1 și ne-am contrat cu acel domn, după care am ieșit din clădire”. (G4Media). Cu toate că se ştia despre antecedentele acestei grupări, care combină comportamenul “ultras” din galerie, simbolistica legionară şi acţiunile de tip batalioane de asalt naziste, Primăria Timişoara nu era apărată de nimeni. Nici măcar de Poliţia Locală din subordine. E adevărat, în afara unor îmbrânceli cu city managerul Matei Creiveanu, nu s-au produs violenţe. Dar se puteau întâmpla. Lipsea doar o scânteie, iar comportamentul de haită putea provoca mult mai mult rău.

În acest context, interesantă şi atitudinea viceprimarului Cosmin Tabără (PNL), cel care are în subordine Poliţia Locală: “Protestatarii au intrat pe o ușă deschisă, la fel ca oricare cetățean. Poliția Locală nu are pază suplimentară la această instituție, nu consider că avem nevoie de forțe militare care să ne apere în fața cetățenilor (…) Sunt adeptul dialogului și biroul meu de viceprimar este deschis întotdeauna pentru toți cetățenii care doresc să comunice, să se implice sau să își expună nemulțumirile”. Poate dl Tabară nu ştie, dar niciun “cetăţean” al Timişoarei nu intră în primărie aşa cum au făcut-o “cetăţenii” lui Simion, cei mai mulţi dintre ei nefiind din Timişoara. “Cetăţenii” lui Simion oricum pot să fie, dar în niciun caz aşa cum i-a etichetat Tabără. Mai mult, existau “cetăţeni”, de această dată timişoreni, şi printre angajaţii primăriei. Pe aceştia cine îi apăra, dacă se producea un scandal?

Cât despre chestia cu dialogul, de un politicianism aproape dezgustător, aş fi vrut să văd cum ar fi stat la “dialog” cu o hoardă care-i urlă: “Ieşi afară, javră ordinară!”. Asta dacă nu cumva atunci când se uită în oglindă vede o… “javră”. Trecând în registru politic, dacă doar atât poate PNL-ul, care are în subordine şi Jandarmeria, prin Ministerul de Interne, e destul de îngrijorător. Istoria arată că şi naziştii au ajuns la putere printr-o anumită cârdăşie cu instituţiile statului, aşa-zis de forţă, dar şi prin minimalizarea sau tolerarea acţiunilor lor de către unele formaţiuni politice. În mod cert, şi în anii 20 existau în Germania politicieni care le spuneau membrilor batalioanelor de asalt, care atacau instituţii publice, că sunt nişte “cetăţeni”. Cât despre cei din Poliţia Locală, poate chiar cred în elucubraţiile fascistoide ale lui Simion. Dar atunci ar trebui să-şi găsească alt job.

P.S. Apropo de demagogia lui Simion, acesta a anunţat ieri formarea unei ligi anti Fritz, din care ar face parte foşti primari şi preşedinţi ai CJ Timiş. Vă enumăr foştii primari ai Timişoarei şi preşedinţi ai CJ Timiş: Liviu Borha, Viorel Oancea, Gheoghe Ciuhandu, Nicolae Robu (primari); Viorel Coifan, Ilie Sârbu, Dan Ioan Şipoş, Constantin Ostaficiuc, Titu Bojin, Călin Dobra (preşedinţi CJT). Care dintre ei ar intra sub comanda lui Simion în liga amintită? Dacă e vorba de foşti primari şi preşedinţi de CJ din Mehedinţi e o altă discuţie, într-adevăr.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

Cetatean fara partid1 a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 09:28 )

Domnule Ino Ardelean nu ii mai ridica osanale lui fritz doNimic.
Ar tebui sa fi independent,userist potivsa fi dup a program.

Eu a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 10:06 )

Bai Cetățene unde vezi osanale? Nu zice absolut nimic de Fritz, cu excepția citatelor de la Simion. Tu să lași propaganda haurista, ca ești penibil.

Andrei a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 10:34 )

@cetatean fără partid

E ca în bancul ăla cu rușii, că nu s-a dat, s-a luat:

– nu ești cetățean, ești membru al ospiciului de la Jebel,

– nu ești fără, ci membru,

– nu e partid, e haită.

Ilie Dobre, ai legătura.

Vasile Popovici a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 16:36 )

Aș co-semna fiecare rând din editorialul lui Ino Ardelean.
Faptul că nu prea mai există societate civilă în orașul nostru e un dezastru. Pe instituții nu te poți baza, după cum se vede.
Aș mai aminti că acum doi ani, în 16 decembrie, homunculul George Simion, însoțit de niște haidamaci (dar și de rătăcitul Ioan Savu, rușine să-i fie!) au fost ținuți în loc de doar câteva persoane, Corneliu Vaida, Răzvan Codreanu, cu mine și încă doi sau trei timișoreni. La câteva zeci de metri de noi era Jandameria, impasibilă. Cei câțiva care am fost atunci în fața Operei și a Catedralei au fost suficienți. Însă nu e normal ca mereu aceiași, după 32 de ani, să fim în stradă. Cetățenii trebuie să se responsabilizeze dacă nu doresc să se trezească într-o bună dimineață că țara lor e ocupată de cămășile brune sau verzi. Asta vreau să spun: treziți-vă și apărați-vă locul. Pe forțele de ordine și pe organele judiciare, gras plătite, nu puteți conta!

Andrei a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 17:11 )

@ dl. profesor Popovici

De acord cu ceea ce spuneti. Societatea civila ar trebui coalizata in Timisoara in jurul unor valori si a unor lideri de buna credinta, asa cum sunteti si dvs. Fara organizare nu putem actiona unitar si vizibil.

George? Wheah!!! a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 17:21 )

Varianta 1: Cosmin Tabără nu știa de operațiune și a fost lăsat în off-side.
Varianta 2: Cosmin Tabără știa de operațiune, dar a comis o gafă de comunicare.
Varianta 3 (compatibilă cu V1 și V2): șulfele din PSD știau de acțiune, de-aia tac acum mâlc.
Varianta 4: niște securiști se plictisesc în pensie.

Concentrarea AUR-ului pe Fritz e bizară. Dac-ar fi atât de interesați de buna administrare a orașelor și comunelor României, ar trebui să intre în câte 20 de primării în fiecare zi. Probabil c-ar fi înțelegători doar cu javrele neordinare, excepționale. Și foarte probabil că Georgică și compania au fost parașutați de la București.

q a spus: (ianuarie 16th, 2022 at 18:59 )

alt eveniment in urma caruia nu a patit nimeni absolut nimic si va avea presa ce sa tot rumege luni de zile, de parca a fost noul 9/11 sau noul holocaust. sunteti niste PENIBILI

Gugulan a spus: (ianuarie 17th, 2022 at 09:03 )

Este de mult stiut ca AUR este in tratative cu Robu pentru a ataca Primaria Timisoarei. sunt foarte curios doar daca va deveni membru AUR sau va fi nominalizat ca independent sustinut de AUR.

Sarah PeDeal a spus: (ianuarie 17th, 2022 at 09:50 )

Concentrarea H’AUR pe Fritz nu e bizara deloc. Ordenul de imprastiere primit de Dl Simion de la Servicii, PNL, PSD este sa traga cu toate armele in USR si reprezentantii sai, astfel incat la urmatoarele alegeri sa fie H’AUR recunoscut de populime ca adversar antisistem si Opozitie reala, iar nu USR. Se doresc alegeri pe model Vadim vs Iliescu, cand Iliescu a castigat lejer, ca sa nu lasam tara pe mana nebunului. Imaginati-va scenariul in care vom vota bucurosi PSD si PNL numai sa nu ajunga vandalii sa conduca tara. De aia nu face nici politia, nici jandarmeria nimic si de aia ii apara viceprimarul Tabara pe „cetatenii” H’Auristi. Tabara, poate nu stia de atac, dar a stiut perfect cum sa execute ordinele de la Centru, acelea de a apara H’AUR si de a continua actiunile de atac sub orice forma la USR si reprezentantii sai. Bravos, Don Vice, in ritmul asta ajungi departe, la Bucale, la banu gros, nu aici in provincie cu papagalii, pe bani putini. La mai mare Boss, poate asa scapa Timisoara de tine. Acolo la Bucale, vei avea ocazia sa tot primesti in audienta „cetateni” de la H’AUR. Sa fii iubit de H’Aur. Si sa nu uitam, Politia locala este gestionata in Primaria TM de Vicele Tabara, asta pentru cei care se intrebau de ce nu a reactionat Politia locala la invazia „cetatenilor”. Dar stati linistiti copii, am muscat-o odata, dar a doua oara suflam si in iaurt

Poli 21 a spus: (ianuarie 18th, 2022 at 15:12 )

Gretoasa aceasta concentrare de usr-isti pe un singur site.

George Nic. a spus: (ianuarie 19th, 2022 at 17:48 )

Ce naste din Vatra Romaneasca…

liviu a spus: (ianuarie 20th, 2022 at 13:46 )

TABARA un netrebnic si politia locala sa dispara asa cum au aparut . Prea multi platiti din banii cetatenilor ca sa nu faca nimic.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala Timiș ne anunță, la o zi de la eveniment, despre acest lucru și că la ședința respectivă au participat aproape 1.200 de delegați liberali din toată țara, printre care s-au aflat și delegația liderilor din Timiș, fără a preciza despre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În urma licitației organizate, spaniolii de la FCC Construcction au fost desemnați câștigători ai contractului pentru realizarea unei căi ferate care să lege Aeroportul Internațional Timișoara de oraș, conform Economedia.ro. În total au fost depuse cinci oferte, iar suma alocată este de aproximativ 300 de milioane de lei. Deocamdată nu au fost depuse contestații la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spaniolii de la FCC Construcction vor face calea ferată spre Aeroportul Internațional Timișoara
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației, aflați în patrulare în zona I.C. Brătianu, au identificat în cursul după-amiezii de ieri, în jurul orei 14.00, un copil în vârstă de 9 ani care era speriat că s-a pierdut și nu știa cum să ajungă acasă. Imediat, acesta a fost preluat de polițiștii locali care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Copii rătăciți în drum spre casă, când au plecat de la școală! Apelul Poliției Locale
La scurt timp de la deschiderea circulației rutiere pe Centura Sud, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a demarat montarea de noi semne de circulație pe noua șosea. În zilele de după inaugurare au avut loc deja mai multe accidente. ”Pe VTM au fost montate indicatoare rutiere suplimentare, pentru siguranța traficului. Respectaţi semnificația indicatoarelor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează noi semne de circulație pe Centura Sud Timișoara/FOTO
Pentru prima dată în istorie în Liga 3, Timișul Șag s-a despărțit de vechiul antrenorul după prima etapă, Srdjan Luchin, fostul jucător de la Poli alegând să plece, după 0-1 cu Viitorul Arad. A urmat apoi un 1-6, mult mai sever decât o arată scorul cu CSC Ghiroda, dar și un 4-1, consființit după pauză...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul Șag și-a adus antrenor
Duminică, la Otelec va avea loc evenimentul „Picnic în Pusta Banatului”, organizat de primăria din localitatea timișeană. Societatea de Transport Public Timișoara asigură accesul timișorenilor la acțiune, cu ajutorul unui vaporaș. Pe Bega. Duminică, 22 septembrie 2024, S.T.P.T. anunță că va asigura transportul spre Otelec pentru toți cei care doresc să participe la evenimentul organizat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Veniți la Picnic în Pusta Banatului, STPT vă duce cu vaporașul la Otelec
PPC Energie anunță că își actualizează sistemele informatice, în perioada 19 – 23 septembrie, ca parte a procesului de migrare a acestora la infrastructura informatică a Grupului PPC. Ca urmare, unele dintre serviciile și aplicațiile furnizorului de energie vor avea o disponibilitate limitată în acest interval. Astfel, clienții PPC vor putea transmite indexul aferent consumului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PPC Energie își actualizează sistemele informatice. Pagina de internet și mai multe servicii online nu vor fi, temporar, disponibile
Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din nou, în acest weekend. De vineri și până duminică, în localitatea aflată la mică distanță de graniță vor fi concerte, evenimente, vor fi prezentate standuri cu produse având ca temă dovleacul. Desigur, punctul culminant va fi concursul pentru stabilirea celui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii
Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat contractul de extindere a iluminatului public în acea zonă, unul în valoare de 215.000 de lei. Primăria Timișoara a semnat contractul pentru lucrările de proiectare și execuție a obiectivului de investiții „Extindere iluminat public pe str. Radu Tudoran (parțial) și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj
Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de cai putere, motoare care pot fi turate și mașini care pot face și drifturi, vor încânta asistența în cadrul primei ediții a Drive Auto Tuning Show. Vorbim despre o expoziție de mașini tunate la Timișoara, un eveniment care dorește să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea
Top