Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a continuat seria controalelor la unitățile de alimentație publică. De această dată, ”victime” au fost o patiserie din județ (Parța) și un fast-food din Timișoara (Calea Șagului).
La patiserie, toată materia primă, cu excepția umpluturilor, este păstrată neconform, nu se respectau condițiile de depozitare înscrise de producător. Spațiile de producție și de vânzare erau neconforme, cu pereți și tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltrații, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsă, deteriorat. Spațiile frig erau necurățate, neigienizate, care nu asigură temperatura de depozitate, termometrele utilajelor indicând 14 respectiv 20 grade Celsius. Cuptorul era necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsă, Tăvile de coacere erau necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grăsime arsă, deformate, rupte. În depozit erau prezente cabluri electrice suspendate. Depozitul și spațiul de producție aveau în număr mare muște și furnici.
Au fost găsite roduse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii conținuți si nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora.
La fast-food au fost găsite materii prime lipsite de elemente de identificare și caracterizare, materii prime având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice era neigenizat, cu insecte vii și moarte.
Ca și sancțiuni, patiseria a primit două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei, un avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni
La fast-food s-a dat o amendă de 20.000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor
La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe.
Comentarii prin facebook