Cum mi-a deturnat PSD-ul atenția de la adevăratele probleme ale comunității

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Despre primarii harnici din România se spune că tocmai pentru că sunt atât de harnici n-au cum să scape de mâna lungă a Anticorupției, a Agenției Naționale de Integritate și a altor instituții normale într-o democrație. Statistica poate confirma oarecum această teorie, dar nu știm încă cauza: e proastă legea, e neatent primarul sau e puțin hoț? Ori câte puțin din toate? Și pentru că nu știm răspunsul, vom conveni că el este harnic. Cei mai „harnici” primari de-a lungul timpului au venit din rândurile PSD și alte denumiri ale partidului socialist român, apoi din PDL și PNL, cu aripile lor mai mult sau mai puțin rupte.

S-a mai spus că funcționarul public, dar și primarul, de aia ar fi neperformant, căci dacă îi intră frica în oase de greșeală, de DNA sau ANI, atunci el decide că e mai bine să nu facă nimic. Cumva ni se puneau în față variantele valabile pentru România: vreți primar cu rezultate, atunci nu mai cârcotiți atâta că ar fura, că nu e integru, că face nefăcute! Vreți primar de care să nu auziți că-l caută potera, atunci spălați-vă pe cap cu el și muriți de foame. Ce-am ales? Păi fiecare cum a nimerit-o, dar exemple precum Bolojan de la Oradea arată că mai sunt și ciudați pe lumea asta, iar ei strică piața.

Dar să revenim la povestea lui Alin Nica, actual președinte de filială PNL Timiș, cap al consiliului județean, membru în comitete și comisii naționale și europene. Când a fost primar la Dudeștii Noi ba a dat în arendă la o firmă ce avea afaceri cu primăria, ba a primit bani pe contract de la altă firmă ce presta pentru comunitate și de aici sesizarea ANI. Ce-a făcut PSD când a aflat asta? Șmecheri, n-au zis că fostul primar Nica a fost „harnic”, cum ar fi zis de ai lor prinși cu suspiciunea rezonabilă, ci au cerut demisia lui Alin Nica de pe unde are funcții. Ba de la CJ Timiș, ba din CNI, un for de Integritate care ar verifica treaba ANI, adică cea care l-a acuzat pe Nica de conflict de interese și incompatibilitate. Buuuun.

Ce-a zis domnul Alin Nica, președintele PNL Timiș și al consiliului județean? Păi aici e deliciul. În loc să zică și el că numai cine nu muncește nu greșește, că justiția grăiește la final adevărul, nu Alfred Simonis de la PSD, Alin Nica a împrumutat exact argumentația ălora de se simt vinovați și nu mai știu ce să zică când sunt luați la întrebări de anchetatori, adversari politic, ziariști sau popor alegător. De 20 de ani de când avem Anticorupție în România, cei vizați de procurori spun cam același lucru, că aceste acțiuni nu sunt decât niște manevre de marketing politic pentru abaterea atenției de la adevăratele probleme ale societății.

”Deputatul Simonis abate atenția publicului, ca de obicei, de la nevoile reale ale comunității. În timpul alocat cererii de demisie din cauza unor probleme imaginare, deputatul ar fi putut să își mobilizeze colegii de la Ministerul Transporturilor să facă ceva, orice, cu Centura Timișoara Sud. Adevărul este că nu mă aștept la lucruri constructive din partea PSD. E meteahna lor de mulți ani, să atace mult și gratuit în loc să aducă o schimbare pozitivă în viețile cetățenilor”, a reacționat ferm președintele liberal al CJT.

Pam-pam! Adică așa stă treaba. Procurorii ăia de s-au apucat de dosarele unor politicieni din administrație au fost, în realitate, detașați de la Ministerul Transporturilor. Înainte să facă rechizitorii lui Nica sau altora, ei lucrau până la ora 12 pe la compania de autostrăzi sau prin compania de aeroporturi și la un semnal politic, după 13, au lăsat treaba acolo și au mers la ANI să opreseze liberalul, pesedistul sau ce neam politic o avea el. Oamenii ăștia ne cred atât de proști să ne imaginăm că de aia nu se face centura de Sud a Timișoarei, că Simonis și Grindeanu pun la cale dosare de integritate. Centura Sud nu s-a făcut fie că n-au fost bani de dat la Timiș ani de zile, fie că atunci când au fost bani n-a fost o firmă serioasă să câștige licitația, fie că autoritățile n-au gestionat suficient de bine relația cu constructorul și încă o mie de motive.

Gata, PSD mi-a deturnat atenția de la problemele ziarului deBanat. Nu mai scriu azi nimic, surprins că PSD a zis de Alin Nica că nu e integru. Și așa surprins că am aflat astfel de lucruri despre Alin Nica, mi-am luat mașina și m-am dus pe Centura Sud, uitând complet că nu e gata.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Pop Eugen a spus: (iunie 15th, 2023 at 08:21 )

Niște puțoi rod hălci întregi din viețile noastre, într-o luptă mafiotă pentru mălai pe care ei o numesc politică (unii mai slabi de înger cred chiar că este), ne împut mediul cu tot felul de dispute futile, iar noi stăm ca boii. Și dacă le ține, merg mai departe, tot mai siguri pe ei.

dalenoastre a spus: (iunie 15th, 2023 at 09:36 )

Lasa, ca nici cu USR-ul nostru local nu mi-e rusine. La cate contracte s-au dat la firme sau joburi la persoane care au venit cu recomandarea membrilor de partid locali sau din Cluj si Bucuresti nu vad sincer care sa fie diferenta. Favorizati clar si in cazul in care s-a organizat concurs. Atat doar ca au avut grija sa fie in limitele legii. Dar tot cumetrie se cheama ca e.

@dalevoastre a spus: (iunie 15th, 2023 at 11:41 )

Vorbă mare, asta cu „în limitele legii” !
Într-adevăr, revoltător ca USR-iștii să dea contracte alor lor și clujenilor, în loc să dea uselimii locale!
Dar vorba bancului: ei, ce gust are?

caraneanul a spus: (iunie 15th, 2023 at 13:33 )

n-am inteles din comentarii ce treaba ale USR-ul cu asta. s-au din nou celebra ,, ba pe-a matii,,

Reos a spus: (iunie 15th, 2023 at 14:19 )

Mai trist este că tot ce se întâmplă și asta nu de ieri ci de ani de zile se întâmplă dintr-un singur motiv ,fiecare politician din partidele pe care nu mai trebuie să le numim știu exact ce au de făcut pentru ca să fie votați tot ei după zicala fiecare popor își merită conducătorii,mare adevăr.

@caraneanul a spus: (iunie 15th, 2023 at 16:06 )

Pentru nazist și comunist nu există dialogul. Există „când aud de democrație îmi vine să duc mâna la pistol”. De aici reacția suburbană.
Obișnuiește-te, cu timpul, astfel de provocări vor veni tot mai des. Toate redacțiile sunt monitorizate, toate comentariile salvate (cu toate IP-urile lor). Din 1945, fără întrerupere.
Stalin e de vină.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top