Se ascute lupta locală dintre PNL și USR. Liberalii îl apără pe Nicolae Robu

PNL Timiș acuză USR că are derapaje democratice într-un comunicat de presă în care nu uită, la rândul său, să analizeze persoanele numite de formațiunea politică aflată la conducerea Primăriei Timișoara, așa cum partidul vizat o făcuse în urma cu o zi. Disputa „partenerilor” locali USR și PNL pare să se amplifice.

Liberalii sar în apărarea fostului primar, Nicolae Robu, într-o poziție care pare să arate că acesta e din nou în prim plan în strategia partidului. 

Atacul furibund al USR la adresa fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este îngrijorător deoarece este lipsit de orice probă, document, sentință sau orice act administrativ care să susțină afirmațiile liderilor USR”, se spune în poziția PNL Timiș. 

Formațiunea liberală cade in același „păcat” și analizează, la rândul ei, personalul angajat de USR. 

În schimb, ce știm cu toții, și ceea ce reprezintă doar vârful aisbergului combinațiilor USR-iste, este că: Jahn Catalina a devenit director adjunct printr-un concurs organizat ilegal, fără a se ține cont de prevederile OG 109/2011. După intrarea pe fir a DNA, aceasta și-a dat demisia; La Colterm, Dominic Fritz l-a adus ca director general pe Bogdan Nanu, condamnat penal pentru fraudarea unei firme private; Șeful de cabinet al lui Fritz, Dan Reșitnec și-a angajat iubita pe un post special conceput pentru ea.  La tratament abuziv sunt supuși și funcționarii din Primăria Timișoara deoarece șefii USR fac ”dreptate” trecând peste instituțiile abilitate să dea sentințe sau să facă acuzații. Din acest punct până la tribunalele poporului sau la orgnizațiile paramilitare din anii 30, din Germania, mai e un pas”, conform PNL Timiș. 

Din nou, Nicolae Robu este apărat. 

„Fostul primar PNL al Timișoarei este atacat în mod josnic pentru că, în ultimii ani, și-a permis să critice minciunile și deciziile greșite ale administrației USR. De fapt, întreaga miză a acestui atac violent este legată de spaima USR-iștilor care au văzut, în toate sondajele, inclusiv în cel realizat de ei, că Nicolae Robu este lider în preferințele de vot pentru postul de primar al Timișoarei.  USR-iștii nu se mulțumesc să calomnieze un om politic, ci își revarsă ura și asupra funcționarilor din Primăria Timișoara, dând verdictul că sindicatul legal înființat este toxic. La USR, agresivitatea și violența verbală au devenit mod de lucru deoarece, pentru conducerea acestui partid, înțelegerea, negocierea, bunul simț și dialogul sunt doar niște noțiuni abstracte. Dominic Fritz se simte lezat că este asociat cu presupusul bunic nazist dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia”, se mai spune în poziția liberalilor. 

La final, aceștia fac apel la spiritul civic timișorean.

„Deoarece Timișoara este o comunitate recunoscută pentru spiritul civic și buna înțelegere, cerem liderilor și membrilor USR să oprească spirala violenței care, de la nivelul limbajului și al declarațiilor politice, poate trece foarte ușor la nivel fizic. Pericolul este iminent și PNL nu poate fi de acord cu acest mod de a face politică și administrație.”, se mai spune în poziția exprimată. 

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

Proști sunt, Doamne!!! a spus: (august 18th, 2023 at 19:30 )

Da, să ai tată sau bunic securist, comunist e mult mai OK decât să ai bunic nazist!!! Mai ales dacă nu citești istorie. (Dacă citești, o să vezi că salutul nazist se practica în draci prin Timișoara în anii 1930 și nu numai de către etnicii germani!!!)
Și ce-are-a face faptele bunicului cu nepotul (dac-o fi adevărat)? Trebuie să plătească el?
Acum niște ani, a venit în România în vizită un cancelar german al cărui tată a fost ucis, ca soldat al Wermacht-ului, la Ceanu Mare. Și nu i-am auzit pe liberali să strige la el că-i fiu de nazist.Nu s-au bășicat prin presă nici când a venit Rafila jr. la Timișoara, nici în cazul Ficior și nici în cazul strigător la cer Ursu. Și nici nu sar în sus când Simion încearcă să învie frumoasele tradiții legionare de curățare cu pistolul.

Poli 21 a spus: (august 18th, 2023 at 21:20 )

Se prefigureaza o noua serie de aliante care sa scoata pnl de pe scena politica, scenariul fiind asemanator cu eliminarea pntcd.

eo55 a spus: (august 18th, 2023 at 21:25 )

P(SD)NL/PD nu se mai face bine.

George a spus: (august 18th, 2023 at 22:58 )

Precis tot comunicatul ăsta e redactat de Diaconu, dar nu și-l asumă nimeni. O dăm anonimă. Curat curaj, monșer.

Costel a spus: (august 18th, 2023 at 23:47 )

@Poli, știi cum se spune: „ce-și face omul cu mâna lui (Iohannis) se cheamă lucru manual”.

Kata a spus: (august 19th, 2023 at 01:45 )

Auzi la pnlsd-isti: “ …dar nu are nicio problemă să consimtă la terfelelirea imaginii unui funcționar public pentru ce a făcut nora acestuia” ca si cand (omit sa-si aminteasca atunci cand fac analiza faptelor…) nu pentru socru’ a facut nora ilegalitatiile…

Dinu a spus: (august 19th, 2023 at 08:53 )

„Organizații paramilitare”!? Ce fumează cei care au redactat comunicatul? Dacă acum emit asemenea aberații, ce va fi la anul, cu 4 tipuri de alegeri?

Vasile a spus: (august 19th, 2023 at 09:43 )

Ce eleganță de borfaș: aduc aminte de „bunicul nazist”, iar câteva rânduri mai jos aduc laude spiritului de toleranță al Timișorii! (Dacă vor căuta prin arhivele foto, vor găsi plin de fotografii din anii 1930, în care etnicii germani, dar nu numai ei, salută cu mâna întinsă în față și palma în jos!)
Da cum e să ai tată sau bunic comunist, securist care-a făcut poliție politică, secretar de partid care-a schilodit destine? Nu i-am auzit pe liberali să-l boicoteze pe Rafila jr. pentru ce-a făcut Rafila senior, dimpotrivă, sunt colegi cu el în guvern. Și nici nu s-au inflamat când AUR aduce un parfum subtil de Legiune pro-nazistă în viețile noastre.
Să știe domnii de la PNL că tatăl lui Gerhard Schroder a fost soldat al Wermacht-ului și a murit la Ceanu Mare. De asemenea, să meargă prin vest și să întrebe despre aceste chestiuni.
Și să mai știe că în Germania, prin 1949, naziștii sau cei care poate nu erau naziști dar au fost înrolați în sistemul nazist, au beneficiat de un decret de iertare; doar cei care n-au avut mâinile pătate de sânge. La noi, securiștii cu sânge pe mâini nici n-au fost condamnați (cazul Ursu, de exemplu).
La urma urmei, dacă peneliștii demonstrează vina lui Fritz de a avea un bunic nazist, îi votez și eu. Dacă nu, vorbește sângele lor stalinisto-ceaușist și-ar face infinit mai bine să tacă.

pro veritas a spus: (august 19th, 2023 at 12:41 )

Salutul cu mâna întinsă și cu palma în jos e vechi de peste două milenii. Se numește „salutul roman”! A fost utilizat de Mussolini cel ce dorea ca Italia să redevină un imperiu la Mare Nostrum. Hitler a venit la putere în 1933, ergo cine saluta așa în Timișoara? Admiratorii fasciștilor italieni, etnicii germani pro Hitler, legionarii cu al lor salut „de la inimă la cer” ? Mai multă rigoare în exprimare nu strică, deși afară sunt 29 grd.

@pro mișto + wikipedia + căldură mare a spus: (august 20th, 2023 at 12:45 )

După tine, faptul că zvastika e un simbol indian ori tibetan, scuză mârlănia PNL-ului?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că acolo a fost reamenajată parcarea, iar acum urmează partea din fața pieței. Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat finalizarea lucrărilor desfășurate în această perioadă, în Piața Badea Cârțan. Mai precis, s-a turnat asfalt nou pe strada aflată în spatele pieței, între...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția de primar în comuna Dudeștii Noi, unde își are domiciliul fostul șef al organizației județene, Alin Nica. Fostul său viceprimar, Ioan Goșa, în perioada în care Nica era primar, face o schimbare bruscă și lasă PNL cu buzele umflate, trecând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala Constantin Jude. Este meciul secund din disputa pentru locul al treisprezecelea. SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara conduce cu 1-0 la partide, după victoria de vineri, 3 mai, de la Rm. Vâlcea, 88-73. Seria se dispută după sistemul „două din trei”....
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche, unde un autoturism a lovit un cap de pod. Consecinţele au fost tragice. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o descarcerare, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția de primar în comuna Dudeștii Noi, unde își are domiciliul fostul șef al organizației județene, Alin Nica. Fostul său viceprimar, Ioan Goșa, în perioada în care Nica era primar, face o schimbare bruscă și lasă PNL cu buzele umflate, trecând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri
Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche, unde un autoturism a lovit un cap de pod. Consecinţele au fost tragice. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o descarcerare, o ambulanță SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte
Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate, în martie, în București – 10.251, Ilfov – 4.230 și Timiș – 2.605, arată datele Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Teleorman – 143, Covasna – 329...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar
Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că acolo a fost reamenajată parcarea, iar acum urmează partea din fața pieței. Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat finalizarea lucrărilor desfășurate în această perioadă, în Piața Badea Cârțan. Mai precis, s-a turnat asfalt nou pe strada aflată în spatele pieței, între...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate
Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Imediat după acestă vacanță, elevii vor începe ultimul modul al anului școlar 2023-2024. Modulul 5, care este și ultimul din acest an școlar va dura aproximativ o lună și jumătate, finalizându-se pe 21 iunie, când...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare
Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul regulat pe locul secund, a jucat finala Cupei şi va încheia şi play-off-ul pe locul 2, ceea ce înseamnă accederea în finala mare a competiţiei. Feroviarii mai au o singură partidă de disputat înainte de meciurile cu trofeul pe masă....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul meci oficial înaintea de marea finală
Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în continuare slăbuţ, iar ca atare, Ministerul Educației a decis să înființeze noi clase de fotbal pentru fete în cinci orașe din România. Ca urmare a colaborării de mai mulți ani cu Federația Română de Fotbal, Ministerul Educației a anunțat recent,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală
Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, nu mai răspundea la telefon când îl contactau apropiații. Ajunși la fața locului, pe strada Iosif Octavian din Timișoara, au constatat că bărbatul se afla decedat în apartament,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte
Top